Logo regioalkmaarmagazine.nl
Bedrijventerrein De Boekelermeer
Bedrijventerrein De Boekelermeer (Foto: Marjolein Ansink)

Van slecht passend jasje naar maatkostuum met groeiruimte

Op bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar en Heiloo zijn kavels beschikbaar van 1.000 m² tot 25 hectare. Meltrans Transportbedrijf en Ko Hartog Elektrotechniek kochten onlangs zo’n kavel. Wat vormde de aanleiding om zich hier te willen vestigen en hoe bevalt het op dit duurzame bedrijventerrein? We vroegen het aan Jan Huisman, directeur Meltrans Transportbedrijf, en Bjørn Dielemans, directeur Ko Hartog Elektrotechniek.

Directe ligging aan A9
Jan Huisman vertelt over de voormalige locatie van Meltrans Transportbedrijf in Akersloot: ,,De laatste tien jaar waren wij behoorlijk uit ons jasje gegroeid. Zo parkeerden we onze vrachtwagens op de openbare weg. Reden om een nieuwe locatie in de buurt te zoeken. Samen met onze aannemer spraken we met het Ondernemersloket Alkmaar, waarna bleek dat onze plannen prima te realiseren waren. Uiteindelijk kozen wij voor een kavel van 2.000 m2 aan de Saffierstraat. Wat uiteindelijk de doorslag gaf, is dat onze opdrachtgever ook op De Boekelermeer is gevestigd. Maar ook de grootte van de kavel, de beschikbaarheid van voldoende parkeerplaatsen en de goede ontsluiting naar de A9 zijn pluspunten voor ons. Op dit moment wordt er weliswaar aan de weg gewerkt, waardoor dit laatste even minder is, maar hopelijk zijn de werkzaamheden snel gereed, net als de nieuwe afslag bij Heiloo.”

Bereikbaarheid
Ook voor Bjørn Dielemans van Ko Hartog Elektrotechniek was de bereikbaarheid bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Het bedrijf bouwt een nieuw pand aan de Toermalijnstraat en verhuist van De Oude Werf in Heiloo naar De Boekelermeer. Dielemans: ,,Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9. Zo kunnen we efficiënter werken. Onze kavel van 5.500 m2 is een mooie zichtlocatie aan de A9. Vanwege de aard van onze werkzaamheden hebben wij regelmatig te maken met het transport van groot materiaal. De ontsluiting van De Boekermeer is zodanig ingericht dat wij hier makkelijk mee uit de voeten kunnen. Bovendien is het nieuwe pand toekomstbestendig; het is ruim en bevat kantoortuinen met flexibele wanden. De bouw verloopt voorspoedig, in de kerstvakantie hopen wij te verhuizen naar dit mooie, groene terrein.”

Ondernemersloket Alkmaar
Ook Huisman is tevreden over het verloop van het bouwproces: ,,De samenwerking met de gemeente Alkmaar verloopt heel soepel. Wij hebben regelmatig contact met het Ondernemersloket om alle vergunningen te regelen. Ze komen ook met goede ideeën, die ondersteuning is prettig. Zodra de vergunningen rond zijn, start de bouw van ons pand. We zijn al verhuisd en werken vanuit een tijdelijke kantoorunit. We profiteren dus nu al van het groen en de ruimte om ons heen.”

Duurzaam
Over het feit dat De Boekelermeer zich inzet voor een duurzame manier van ondernemen, zijn Huisman en Dielemans beiden enthousiast, te meer omdat ook hun opdrachtgevers daar mee bezig zijn. Dielemans: ,,We zijn blij dat ons pand straks verwarmd wordt door HVC.” Huisman vult aan: ,,In de toekomst willen we zonnepanelen plaatsen op ons dak. Onlangs hebben we een LNG-vrachtwagen gekocht, die 20% minder CO2 uitstoot. Voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gas, maken we gebruik van het duurzame NXT-tankstation in de Boekelermeer. Alles komt hier samen.”

Meer weten? Neem dan contact op met het Ondernemersloket Alkmaar of Heiloo. De contactgegevens zijn te vinden op www.deboekelermeer.nl.

Afbeelding
Meer berichten