Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: )

Gemeente Heiloo start actie ‘Wij zijn er voor elkaar’

Inwoners en ondernemers in de gemeente Heiloo voelen zich met elkaar verbonden en steunen elkaar, zo blijkt in tijden van corona ook weer. Afgelopen periode zijn er creatieve oplossingen, passend in de 1,5 meter samenleving, ontstaan. De nieuwe promotiecampagne ‘We zijn er voor elkaar’ ondersteunt dit gevoel van saamhorigheid en de prettige sfeer in het dorp.

De campagne is ontwikkeld onder de vlag van Natuurlijk Heiloo. Door het hele dorp en bij winkels en horeca hangen campagneposters. Wie bij lokale winkeliers iets koopt, krijgt de producten mee in een speciale, papieren draagtas met het logo. En wie wat drinkt bij de horeca, zet zijn glas neer op een ‘wij zijn er voor elkaar’ onderzetter. Met deze campagne wil de gemeente graag uitdragen dat je er in Heiloo niet alleen voor staat, maar dat we het samen met elkaar doen. Lokaal!

Eén website: Natuurlijkheiloo.nl
Op de website www.natuurlijkheiloo.nl is al het moois van Heiloo terug te vinden en staat een plattegrond met toeristische informatie. Op de Facebookpagina van Natuurlijk Heiloo worden elke week twee ondernemers die de campagne omarmen, in het zonnetje gezet.

Samen in Heiloo
Wethouder Fred Dellemijn: ,,In Heiloo hoef je het niet alleen te doen, we doen het met en voor elkaar! Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties blijven we de schouders er onder zetten in en na coronatijd.” De campagne krijgt binnenkort een vervolg een richt zich dan ook op verenigingen en instellingen. De Taskforce Corona, aangesteld door het college, is daar de trekker van.

Heiloo scoort goed!
Gemeente Heiloo staat in de ranglijst van Elsevier op de 12e plaats in de top 50 van beste gemeenten van Nederland. Elsevier Weekblad en Bureau Louter hebben alle 354 gemeenten op 97 punten met elkaar vergeleken. Er is beoordeeld op elf verschillende onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid.

Uit het onderzoek blijkt dat Heiloo met name hoog scoort op natuurlijke omgeving. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de recreatiemogelijkheden, nabijheid van strand en duinen, lokaal groen en de kwaliteit van bos en natuur. Bij dit onderdeel wordt de maximale score gegeven. Ook Veiligheid wordt met de hoogste score beoordeeld. Dit betreft de feitelijke informatie over het aantal aangiften of delicten en misdrijven, verkeersveiligheid, maar ook het oordeel van de inwoners over angst om te worden beroofd of lastiggevallen. Daarnaast behaalt Heiloo de maximale score op het onderdeel Kenmerken bevolking. Er wordt onder andere gekeken naar het aandeel uitkeringsontvangers, het gemiddelde huishoudinkomen en het aantal vrijwilligers. Het hele onderzoek staat op www.elsevierweekblad.nl.

Afbeelding
Meer berichten