Gemeente Heiloo start actie ‘Wij zijn er voor elkaar’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Inwoners en ondernemers in de gemeente Heiloo voelen zich met elkaar verbonden en steunen elkaar, zo blijkt in tijden van corona ook weer. Afgelopen periode zijn er creatieve oplossingen, passend in de 1,5 meter samenleving, ontstaan. De nieuwe promotiecampagne ‘We zijn er voor elkaar’ ondersteunt dit gevoel van saamhorigheid en de prettige sfeer in het dorp.

De campagne is ontwikkeld onder de vlag van Natuurlijk Heiloo. Door het hele dorp en bij winkels en horeca hangen campagneposters. Wie bij lokale winkeliers iets koopt, krijgt de producten mee in een speciale, papieren draagtas met het logo. En wie wat drinkt bij de horeca, zet zijn glas neer op een ‘wij zijn er voor elkaar’ onderzetter. Met deze campagne wil de gemeente graag uitdragen dat je er in Heiloo niet alleen voor staat, maar dat we het samen met elkaar doen. Lokaal!

Eén website: Natuurlijkheiloo.nl
Op de website www.natuurlijkheiloo.nl is al het moois van Heiloo terug te vinden en staat een plattegrond met toeristische informatie. Op de Facebookpagina van Natuurlijk Heiloo worden elke week twee ondernemers die de campagne omarmen, in het zonnetje gezet.

Samen in Heiloo
Wethouder Fred Dellemijn: ,,In Heiloo hoef je het niet alleen te doen, we doen het met en voor elkaar! Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties blijven we de schouders er onder zetten in en na coronatijd.” De campagne krijgt binnenkort een vervolg een richt zich dan ook op verenigingen en instellingen. De Taskforce Corona, aangesteld door het college, is daar de trekker van.

Heiloo scoort goed!
Gemeente Heiloo staat in de ranglijst van Elsevier op de 12e plaats in de top 50 van beste gemeenten van Nederland. Elsevier Weekblad en Bureau Louter hebben alle 354 gemeenten op 97 punten met elkaar vergeleken. Er is beoordeeld op elf verschillende onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid.

Uit het onderzoek blijkt dat Heiloo met name hoog scoort op natuurlijke omgeving. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de recreatiemogelijkheden, nabijheid van strand en duinen, lokaal groen en de kwaliteit van bos en natuur. Bij dit onderdeel wordt de maximale score gegeven. Ook Veiligheid wordt met de hoogste score beoordeeld. Dit betreft de feitelijke informatie over het aantal aangiften of delicten en misdrijven, verkeersveiligheid, maar ook het oordeel van de inwoners over angst om te worden beroofd of lastiggevallen. Daarnaast behaalt Heiloo de maximale score op het onderdeel Kenmerken bevolking. Er wordt onder andere gekeken naar het aandeel uitkeringsontvangers, het gemiddelde huishoudinkomen en het aantal vrijwilligers. Het hele onderzoek staat op www.elsevierweekblad.nl.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen