Logo regioalkmaarmagazine.nl
Esther de Koning
Esther de Koning (Foto: Frits de Beer)

Cool kijkt naar wat wél kan!

Na een sluiting van bijna drie maanden mochten in juni de deuren van Cool kunst en cultuur weer geleidelijk open, zowel voor de theaterbezoekers, leerlingen en cursisten als voor evenementen. Door de diverse maatregelen kunnen een aantal zaken niet zoals ‘gewoon’ plaatsvinden, maar Cool kijkt vooral naar wat wél kan. Er is gelukkig heel veel mogelijk! Zo kunnen we evengoed ruim 200 bezoekers ontvangen in onze unieke, aangepaste theaterzaal en zijn de mogelijkheden voor vergaderingen, livestreams en evenementen alsnog eindeloos. 

Unieke zaalsetting
Hoe krijg je zoveel mogelijk bezoekers - op gepaste afstand van elkaar - in het gebouw en kun je ondertussen de intieme sfeer die het theater met zich meebrengt bewaken? Het was een van de eerste uitdagingen waar Cool voor stond. In de grote theaterzaal kunnen normaal gesproken 600 bezoekers plaatsnemen, maar dit was niet langer een optie. De zaal is daarom volledig op de schop genomen en opnieuw ingedeeld. De stoelen staan nu geplaceerd in setjes van twee en op gepaste afstand bij elkaar vandaan. ,,We kunnen nu ruim 200 mensen een stoel bieden en door de unieke setting beleef je gegarandeerd een fijne avond uit”, aldus Rob Scheeren (manager Techniek).

Online én offline
Bij Esther de Koning (manager Events & Horeca) stroomden de annuleringen van evenementen binnen. Zo konden grote feestavonden, congressen en ook de jaarlijkse optredens van dansscholen niet meer plaatsvinden. Ook werd online vergaderen het nieuwe ‘normaal’. ,,Samen met de collega’s van de afdeling Techniek heb ik meteen de verschillende mogelijkheden besproken. We beschikken over het geschikte materiaal voor zowel beeld als geluid en kunnen dus ook digitaal een belangrijke rol spelen in bijvoorbeeld de vorm van livestreams. Toch verlangen we ook naar persoonlijk contact en hebben daarom de diverse mogelijkheden van onze zalen - in combinatie met de anderhalvemeterregel - opnieuw bekeken. De zalen kunnen op allerlei manieren worden ingericht en op deze manier toch op een veilige manier veel mensen huisvesten. ,,Kortom; de mogelijkheden zijn zowel online als offline eindeloos”, aldus De Koning.

Iedereen verdient een podium
Het prominente gebouw van Cool wordt – geheel begrijpelijk – vooral gezien als plek om een gezellige middag of avond uit te beleven en je te laten inspireren door interessante lessen of een bijzondere voorstelling. De Koning zag door de nieuwe opzet van de theaterzaal echter ook andere, bijzondere, mogelijkheden. Door de vele maatregelen kunnen persoonlijke evenementen zoals bijvoorbeeld een uitvaart niet op een normale manier plaatsvinden. ,,In de aula’s bij de uitvaartcentra kunnen door de maatregelen minder mensen plaatsnemen, terwijl nabestaanden juist deze dag de steun van familie en vrienden nodig hebben. Zou een uitvaart ook bij Cool kunnen plaatsvinden…? Al snel waren we eruit. Iedereen verdient een goed en waardig afscheid en dat wij hier als organisatie aan kunnen bijdragen, zien wij - ook in deze bijzondere periode - als een mooie rol in Heerhugowaard en omstreken.”

Mogelijkheden
Het is bijzonder en mooi om te zien wat er allemaal wél kan in deze tijden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event in Cool? Neem dan contact op met Esther de Koning via esther@coolkunstencultuur.nl of 072 204 24 28.

Afbeelding
Meer berichten