Frits Westerkamp nieuwe voorzitter bestuur De Waaier

Algemeen
Frits Westerkamp.
Frits Westerkamp. (Foto: Annette van Dijk-Leek)

ALKMAAR - Stichting De Waaier start het nieuwe jaar met maar liefst drie nieuwe bestuursleden. Frits Westerkamp neemt als voorzitter het stokje over van Monique Spaansen, die door het verstrijken van haar zittingstermijn afscheid neemt van het bestuur. Daarnaast mag de stichting twee nieuwe algemene bestuursleden verwelkomen: Ellis de Boer en Carla Rinkel.

Monique Spaansen: “Ik geef met veel vertrouwen de voorzittershamer door aan Frits. De wens was om een voorzitter te benoemen die ‘gezicht’ heeft in de regio en daarmee een boegbeeld voor De Waaier kan zijn. Frits voldoet zeker aan deze voorwaarde.” Frits Westerkamp is zijn loopbaan ooit gestart in de zorg en was daarna wethouder in diverse gemeenten in de regio. Hij brengt een groot netwerk met zich mee en zorgt daarmee voor nog meer diversiteit in het werkterrein van De Waaier dat tot doel heeft om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te stimuleren door bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden in een ‘match’.” Frits Westerkamp: “Ik voel mij vereerd dat ik het voorzitterschap van Monique mag overnemen. Met het deels vernieuwde bestuur en het team van De Waaier, die niet stil hebben gezeten, gaan we er in 2021 weer volop tegenaan. Juist nu moeten wij de verbondenheid tussen bedrijven en het maatschappelijk veld blijven vasthouden en zelfs versterken.”

Vertegenwoordiging onderwijs

Omdat stichting De Waaier in het onderwijs een belangrijke samenwerkingspartner ziet, was met het vertrek van Monique Spaansen, directeur van de afdeling Gezondheidszorg, Welzijn & Sport van het Horizon College, de wens om een vertegenwoordiging vanuit het onderwijs te behouden in het bestuur. Daarom is Carla Rinkel, manager Onderwijs en Onderzoek Social Work en Sportkunde bij Hogeschool InHolland, aangetrokken als algemeen bestuurslid. De voorbereidingen voor een eerste gezamenlijk project – een onderzoek naar de impact van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de regio – zijn reeds gestart.

Maatschappelijk veld

De Waaier achtte het tevens wenselijk dat er een bredere vertegenwoordiging van het maatschappelijke veld zichtbaar was in het bestuur. Daartoe is Ellis de Boer, manager van Het Rekerhuis, een wooninitiatief voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking, aangetreden en maakt als 9e lid het bestuur van De Waaier compleet. Naast nieuwe leden Ellis de Boer, Carla Rinkel en Frits Westerkamp, bestaat het bestuur van De Waaier verder uit Piet de Geus (De Geus Bouw), Rob Niele (Sweco), Nico Plug (Esdégé Reigersdaal), Leonie Snijder (Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders), Ralph van Soomeren (Rabobank Alkmaar e.o.) en Michel Zonneveld (UWV Zaanstreek-Waterland). “Met dit bestuur zijn we in alle geledingen van ons werkveld vertegenwoordigd. Eenieder brengt waardevolle kennis, ervaring en netwerken met zich mee waar we als De Waaier alleen maar van kunnen groeien”, aldus Ralph de Kleijn, manager van De Waaier.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen