Horecaondernemers krijgen gratis desinfectiezuil van gemeenten

Algemeen
Afbeelding
Links wethouder Bert Fintelman (HHW), midden wethouder Langedijk Jasper Nieuwenhuizen en rechts Rik Jonk, voorzitter en eigenaar van hotel-restaurant Babylon. Met natuurlijk de desinfectiezuil. (Foto: D.Jepma)

REGIO - Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard en KHN Langedijk & Heerhugowaard bieden horecaondernemers die lid zijn van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in deze gemeenten een multifunctionele desinfectiezuil aan. Met de gratis zuilen willen de gemeenten hun horecaondernemers helpen om hun gasten coronaproof te ontvangen.

Het idee voor het gratis verspreiden van de multifunctionele desinfectiezuilen is een initiatief van KHN Langedijk en Heerhugowaard. De zuilen worden betaald met financiële steun vanuit het coronasteunfonds die beide gemeenten hebben opgericht voor verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Voorzitter KHN Heerhugowaard, Rik Jonk: “Het afgelopen jaar hebben horecaondernemers veel geld geïnvesteerd om hun gasten coronaproof te kunnen ontvangen. Dit loopt al gauw op tot duizenden euro’s. Dankzij de financiële steun vanuit dit steunfonds kunnen we deze ondernemers enigszins tegemoet komen.”

Coronaproof: nu én in de toekomst

Met de digitale desinfectiezuilen speelt KHN in op de actuele situatie én op de toekomst. De ondernemers kunnen de multifunctionele desinfectiezuilen inzetten voor het desinfecteren van de handen, maar ook voor het tonen van veiligheidsinstructies, afnemen van triage, gasten laten inchecken en het verzamelen van klantgegevens. “Met de PixioDispenser kunnen horecagelegenheden op eenvoudigere wijze de voorzorgsmaatregelen naleven. Een mooie oplossing die verantwoord ondernemen mogelijk maakt en tijd bespaart,” vertelt Rik de Vries, commercieel manager van Pixio.

Platform

De QR-code op de zuil verwijst naar het gezamenlijke platform van alle bij KHN aangesloten horecazaken in Langedijk en Heerhugowaard. Rik Jonk: “Als een horecazaak vol zit, kan de gast op de zuil zoeken naar een alternatief. Via de zuil kan je zien welke horecazaak op dat moment wel plek heeft.”

Uitsluitend voor KHN-leden

Alleen ondernemers die aangesloten zijn bij KHN komen in aanmerking voor een gratis ‘slimme’ desinfectiezuil. Horecaondernemers die t/m 30 juni alsnog besluiten om lid te willen worden van KHN, kunnen uiteraard ook aanspraak maken op de desinfectiezuil.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen