Omgevingsvisie Langedijk/Heerhugowaard online ter inzage

Algemeen
Afbeelding
Benieuwd naar de Omgevingsvisie? Deze staat nu online. (Foto: Pixabay)

LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD - De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben de Omgevingsvisie Langedijk en Heerhugowaard ter inzage gegeven op de website omgevingsvisie ldhhw.nl. Hier kan een ieder nog tot 23 juni een mening achterlaten, voor de gemeenteraden later dit jaar de visie definitief vaststellen. Deze toekomstvisie is door inwoners, organisaties, bedrijven en gemeenten samen gemaakt en is gericht op goed wonen en leven, ruimte voor ondernemen en zorg voor kwaliteit. 

Langedijk en Heerhugowaard werkten al samen aan de Omgevingsvisie lang voordat er sprake was van een fusie. De visie nodigt inwoners, ondernemers, investeerders en maatschappelijke organisaties uit om samen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de gemeente(n). “We willen sterke en innovatieve gemeenten zijn, waar iedereen telt en wordt gezien, met ruimte voor mens en natuur. Dat betekent dat wij mogelijkheden bieden om fijn te wonen, te werken en te verblijven. We bieden ruimte waar mogelijk en zorg waar nodig. Door actief te sturen en innovatie te stimuleren zijn we als gemeenten sterke partners in de regio die doelen waar kunnen maken. Dat doen we bij voorkeur in samenwerking: samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties geven wij vorm aan de toekomst.”

Hebt u als inwoner of ondernemer een idee, dan is de Omgevingsvisie in het bijzonder van belang. Over plannen die niet passen in het bestemmingsplan of het omgevingsplan, gaan de gemeenten met u in gesprek aan de hand van de Omgevingsvisie. Het motto daarbij is ‘goed wonen en leven, ruimte voor ondernemen en zorg voor kwaliteit’.

Anders dan anders

Deze Omgevingsvisie is anders dan voorgaande structuurvisies: dit keer geen papieren boekje, maar een website. Met het opstellen van deze Omgevingsvisie zetten Langedijk en Heerhugowaard een flinke stap in de richting van een grotere samenwerking tussen inwoners, ondernemers, maatschappelijke instanties en de gemeenten. Bij de start van het traject voor de Omgevingsvisie zijn al deze partijen in gesprek gegaan over wat belangrijke onderwerpen zijn voor de toekomst van beide gemeenten. De input vanuit de samenleving is belangrijk geweest bij het opstellen van de Omgevingsvisie.

Speerpunten en waarden

Op omgevingsvisie.ldhhw.nl leest u alle achtergrondinformatie over de visie, ziet u wat de speerpunten van de visie zijn en welke acties daarbij horen. Daarnaast zijn er binnen beide gemeenten gebieden aangemerkt met belangrijke waarden, zoals bijvoorbeeld groen en water. In de visie staat ook wat u kunt doen als u een idee of een plan heeft.

Uw mening

Tijdens de tervisielegging hoort de gemeente graag van u of u de Omgevingsvisie vindt passen bij hoe u Heerhugowaard en Langedijk in de toekomst ziet ontwikkelen. Iedereen die dat wil, kan tijdens de periode van tervisielegging een zienswijze indienen op de concept Omgevingsvisie. Op de site van de omgevingsvisie staat hoe u uw reactie kunt doorgeven. De beide gemeenteraden stellen dan, als alles volgens plan verloopt, de visie dit jaar vast.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen