“Belangrijk dat bouwteam oplossingsgericht is”

Algemeen
Directeur Chris Sindhunata van SP!ITS Alkmaar (rechts) en Mark Wijte van Klaver Giant Groep.
Directeur Chris Sindhunata van SP!ITS Alkmaar (rechts) en Mark Wijte van Klaver Giant Groep. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Begin dit jaar nam SPITS Alkmaar BV haar nieuwe bedrijfsruimte op bedrijventerrein Boekelermeer-Zuid in Alkmaar in gebruik. Na twee jaar zorgvuldige voorbereiding en een ultrakorte bouwperiode van negen maanden werd maar liefst ruim 6000 vierkante meter aan het bestaande gebouw toegevoegd. Bouwpartner Klaver Giant Groep was verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen: van professioneel advies tot en met de installatie.

De uitbreiding van de bestaande bouw aan de Diamantweg in Alkmaar tot een nieuwe bedrijfshal van 7600 m2 duurde precies negen maanden. “De bouwperiode was een heuse bevalling, maar we zijn enorm blij met het resultaat”, lacht Chris Sindhunata, directeur van SPITS Alkmaar B.V. In januari van dit jaar verhuisden de productieruimten en kantoren naar de nieuwbouw, werden de vergaderfaciliteiten vergroot, kwam er een multifunctioneel auditorium en werd een stilteruimte ingericht. In de nieuwe cleanroom van 1000 m2 wordt volgens de hoogste productienormen de MediRol geproduceerd. Chris: “SPITS is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken en zorginstellingen. We leveren rechtstreeks aan meer dan 120 apotheken en zorginstellingen in Nederland en voorzien onder andere wekelijks 50.000 patiënten van MediRollen. Met de MediRol verzorgen wij medicijnuitgifte op maat. De rollen zijn op volgorde van innemen en per innamemoment aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is goed te controleren of de medicijnen zijn ingenomen”.

Tekst loopt door onder afbeelding


Klaver Giant Groep plaatste zonnepanelen op het dak (Foto: aangeleverd)

Kritisch

SPITS is als deskundige organisatie verantwoordelijk voor het totale logistieke proces van bestelde medicatie. “Alles is bij ons gericht op de kwaliteit van leven en medicatieveiligheid van de patiënt”, zegt Chris. Zijn keuze voor bouwpartners werd dan ook niet alleen bepaald door prijs en kwaliteit, maar ook door professionaliteit, betrouwbaarheid en oplossingsgerichtheid. Chris: “Als ondernemer begeleid ik één, hooguit twee keer in mijn carrière een dergelijke verbouwing. Dus heb je professionele bouwpartners nodig. Hoe zorgvuldig het traject ook is voorbereid, er doen zich altijd onvoorzienbare omstandigheden voor. Dan komt het erop aan of de leden uit het bouwteam oplossingsgericht zijn. Wij kunnen ons niet permitteren dat de productie stil komt te liggen. Dat zou betekenen dat duizenden patiënten hun medicijnen niet krijgen. Dus dat is kritisch.”

Transparant

Het ontwerp van de uitbreiding is van de hand van Orbit Architecten, Heddes Bouw & Ontwikkeling was hoofdaannemer en Klaver Giant Groep kreeg de opdracht voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Mark Wijte, hoofd Airconditioning en Koudetechniek bij Klaver Giant Groep: “Wij verrichtten al installatiewerkzaamheden voor de bestaande bouw van SPITS. Dat deden we naar wens dus Chris vroeg ons of we ook voor de nieuwbouw een plan wilden schrijven en een offerte wilde maken.” Klaver Giant Groep plaatste zonnepanelen op het dak, bracht een warmtepompinstallatie aan, plaatste vijftien laadpalen voor de elektrische bedrijfsauto’s en legde de domotica aan voor de klimaatbeheersing, beveiliging en verlichtingssturing. Het was het eindresultaat van een intensieve voorbereiding. Mark: “We gaan eerst met de klant in gesprek om de behoefte zo gedetailleerd mogelijk boven water te halen. Vervolgens vertalen we die behoefte in een technische oplossing met kostenraming en bijvoorbeeld de bepaling van de terugverdientijd als het gaat om duurzame energie. Volledig transparant. We zorgen voor de voorbereiding, planning en coördinatie van alle werkzaamheden die bij het project komen kijken: het technisch ontwerp, de benodigde materialen, werkinstructies, vergunningen en de communicatie met de opdrachtgever en de leveranciers.”

Tekst loopt door onder afbeelding


De uitbreiding tot de nieuwe bedrijfshal duurde negen maanden. (Foto: aangeleverd)

A great place to work

Elektrotechniek, ICT, Beveiliging, Klimaattechniek, Infratechniek, Zonne-energie, Gebouwautomatisering en Datatechniek: met acht gespecialiseerde technische bedrijven en bijna 100 jaar ervaring is Klaver Giant Groep een klantgerichte totaaloplosser. Chris: “Dat stel ik in de samenwerking met Klaver Giant Groep enorm op prijs. Zij denken actief mee in de total cost of ownership, kennen de weg in beschikbare subsidieregelingen en geven het ook aan als iets buiten hun scope valt. In ons geval was dat de gespecialiseerde bouw van de cleanroom.” Chris besluit: “We hebben gezamenlijk gebouwd aan de farmacie van de toekomst. Klaver Giant Groep was gedurende het bouwproject een geweldige regisseur. Het nieuwe pand is geworden zoals ik dat voor ogen had: een prettige werkplek voor onze 160 medewerkers. Of zoals wij dat bij SPITS zeggen: a great place to work!”

Samenwerking SPITS Alkmaar en Klaver Giant Groep leidt tot toekomstbestendige nieuwe bedrijfshal

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen