H2O Projectontwikkeling realiseert unieke praktijkruimtes in Heerhugowaard

Algemeen
Afbeelding
Debby Stam (Foto: aangeleverd)

Dierenartsen, yogastudio’s, kinderpsychologen, verloskundigen, tandartsen en mondhygiënisten: projectontwikkelaar H2O uit Alkmaar bouwt aan de Beukenlaan 23 in Heerhugowaard unieke praktijkruimtes voor sociaal maatschappelijke ondernemers. Het zorgcentrum wordt geïntegreerd met een centrale gemeenschappelijke ontvangstruimte. Een optimale werkplek voor ondernemers én hun klanten.

Directeur Debby Stam van H2O uit Alkmaar is een frisse nieuwkomer als het gaat om projectontwikkeling. Vanuit het eigen, comfortabele pand aan de Parelweg pal langs de A9 heeft het team van H2O een fijn uitzicht op het bedrijvige wegennet rondom Alkmaar. “Het voelt goed, he?” vraagt ze stralend. Hoewel projectontwikkeling een relatief recente bedrijfsactiviteit is, heeft Debby een uitgebreide staat van dienst in het bedrijfsleven. Die ervaring stelt haar in staat om een nieuw prestigieus bouwproject in Heerhugowaard te leiden. “Als ondernemers een vestigingsplaats kiezen, ligt Alkmaar voor de hand”, legt Debby uit. “Maar daar is weinig beschikbaar en de prijzen liggen relatief hoog. Net buiten de stad zijn er nét wat meer mogelijkheden tegen meer gunstige tarieven. In Heerhugowaard zijn verschillende bedrijventerreinen met hun eigen karakter. De stad heeft een prettig ondernemersklimaat en ligt midden in een economisch sterke regio.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Beukenlaan. Foto; aangeleverd

Tegenvaller

Projectontwikkeling kwam min of meer per toeval op haar professionele pad. “Toen we drie jaar geleden ons eigen pand aan de Parelweg wilden bouwen, besloten we dat zelf te doen.” Ze raadpleegde haar uitgebreide netwerk, schakelde gelijkgestemde professionals in en zorgde er samen met haar bouwteam voor dat het pand werd gerealiseerd. Is haar iets tegengevallen in het traject? Ze lacht: “Eigenlijk niet. Het verliep heel voorspoedig. Maar als ik iets moet noemen dan is het de wachttijd van de aansluitingen van de verschillende nutsbedrijven. Dat duurt echt te lang. Maar we hebben, samen met John Kerssens van kerssens de ruiter architecten uit Alkmaar en tuinarchitect John Koomen uit Wognum, vooral heel veel plezier beleefd aan de ontwikkeling van het pand.”

Sneltreinvaart

Het smaakte naar meer, waarna een eerder aangekocht stuk grond aan de Beukenlaan 23 in Heerhugowaard in sneltreinvaart werd ontwikkeld. Op de tweede verdieping realiseert H2O een duurzaam opslagcomplex: de Waerderwerf. Debby: “In dit opslagcomplex komen moderne, multifunctionele opslagunits voor opslag en garageboxen. Deze opslagboxen bevinden zich in een goed verlichte, beluchte en beveiligde omgeving. Ideaal voor webshops of de stalling van luxe voertuigen. Perfect om goederen op te slaan voor korte of lange tijd of om een hobby te beoefenen. Er is voldoende parkeerruimte beschikbaar en de storage units zijn uitstekend bereikbaar.” De omschrijving klinkt niet alleen aantrekkelijk, maar wordt in de praktijk ook door de markt zo ervaren. Dat blijkt wel uit het feit dat alle opslagunits aan de Waerderwerf binnen enkele weken verkocht waren.

Optimale werkplek voor ondernemers én hun klanten

Ligging

Op de begane grond van de Beukenlaan, direct naast de Gemeentewerf en op het terrein van voormalig tuincentrum Jaap Kooy, realiseert H2O de Waerderkring. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Heerhugowaard die op deze plek graag praktijkruimtes wil realiseren voor sociaal maatschappelijke dienstverleners om de sociaal maatschappelijke samenhang in Heerhugowaard verder te ontwikkelen. “De Waerderkring aan de Beukenlaan wordt een duurzaam ontwikkeld bedrijfsverzamelgebouw waar plek is voor ondernemers die zich actief inzetten op het vlak van welzijn, sport, gezondheid en vitaliteit”, zegt Debby.

Tekst loopt door onder afbeelding


Foto: aangeleverd

De Waerderkring ligt dicht bij het bos, vlakbij het centrum én direct achter nieuwbouwwijk De Draai met 2700 woningen. Debby: “Dat garandeert een groot verzorgingsgebied. De ontsluitingswegen zorgen voor een optimale bereikbaarheid. Om duurzame mobiliteit te stimuleren is de locatie ook goed bereikbaar per fiets en plaatsen we snelladers voor elektrische auto’s. De duurzame praktijkruimtes zijn perfect geschikt voor ondernemers die op zoek zijn naar een betaalbaar eigen pand, met ruimtes die ze vrij kunnen indelen en desgewenst kunnen koppelen. Omdat het nieuwbouw is, zijn de energie- en onderhoudslasten laag.”

Het in kaart brengen en vertalen van wensen van eindgebruikers is één van de belangrijkste, maar ook interessantste onderdelen van dit vak

Eindeloze mogelijkheden

Het bedrijfsverzamelgebouw heeft vrij indeelbare praktijkruimtes van 61m² tot 1200 m². “Dat maakt de mogelijkheden eindeloos en biedt alles wat nodig is om bewust te kunnen ondernemen. Het wordt een heel fijne werkplek voor ondernemers die zich actief inzetten op het vlak van welzijn, sport, gezondheid en vitaliteit. En hun cliënten natuurlijk.” Het in kaart brengen en vertalen van wensen van eindgebruikers, noemt Debby als één van de belangrijkste, maar ook interessantste onderdelen van haar vak. “Zo is er in De Waerderkring veel aandacht voor geluidsisolatie. Dat is voor deze ondernemers van groot belang. Voor het vaststellen van de bouwcriteria hebben we gebruikt gemaakt van een klankbord waar onder anderen de makelaars De Heul Vastgoed en Hanson Bedrijfsmakelaars deel van uitmaakten. Zij weten als geen ander waar de eindgebruikers behoefte aan hebben. Bovendien hebben we onze plannen getoetst bij een aantal ondernemers uit onze eigen kring. We stellen het erg op prijs dat ze die tijd voor ons wilden nemen.” Op de vraag waarin H2O zich als projectontwikkelaar onderscheidt, antwoordt Debby: “We willen graag projecten op een begrijpelijke, betaalbare, duurzame en visueel aantrekkelijke manier ontwikkelen. We denken vanuit de klant: waar hebben zij behoefte aan? Verder vinden we het belangrijk dat we oog hebben voor de omgeving waarin we bouwen en houden we zoveel mogelijk rekening met belangen van eventueel andere aangrenzende gebruikers. Daar ben ik ook persoonlijk bij betrokken.”

Duurzaamheid

In het bouwproject is veel aandacht voor duurzaamheid. “We bouwen een pand dat goed is voor mens en de maatschappij. Circulair, zelfvoorzienend en met de focus op een zo klein mogelijke CO2-footprint. Waar dat mogelijk is werken we met onderdelen die zijn gemaakt uit teruggewonnen materialen. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst met een totale oppervlakte van 4500 m². Bovendien bieden we elektrische deelfietsen en -auto’s aan”, legt Debby uit. Ook in dit project werkt H2O samen met de architecten van KDRA en is John Koomen verantwoordelijk voor de buitenruimte. Debby: “We zijn als projectontwikkelaar verantwoordelijk voor zowel de financiële, bouwtechnische als creatieve kant van dit project. Om daar samen met een team van verschillende experts aan te werken, is fantastisch!” Op dit moment wordt de bouwplek gesloopt en gesaneerd. Debby: “We verwachten na de zomer te kunnen starten met de bouw. De oplevering van De Waerderkring staat gepland voor media 2022.”

Meer informatie

www.waerderkring.nl

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen