Network Company breidt uit: “Als het moet, staat het er vandaag nog!”

Algemeen
Frans Arbon: "Technische slimmigheidjes bedenken, daar gaat mijn voorkeur altijd naar uit."
Frans Arbon: "Technische slimmigheidjes bedenken, daar gaat mijn voorkeur altijd naar uit." (Foto: doorNorbert)

Een likje verf en even een tapijtreiniger eroverheen. Zo begon een maandenlange verbouwing aan het bedrijfspand van Network Company in Broek op Langedijk. Sinds december werkt het 20-koppige team van de specialist op het gebied van ICT-infrastructuur vanuit een ruim, licht en comfortabel kantoor aan de Broeker Werf.

In de chillroom staan de tafelvoetbal, het dartboard en de airhockeytafel klaar om in gebruik te worden genomen, zodra dat weer mag. “We kunnen niet wachten om elkaar weer uit te dagen voor een potje tafelvoetbal, airhockey of darten”, lacht Wilco de Ruiter. De directeur en oprichter van Network Company lijkt zelf een van de meest geduchte tegenstanders en ziet zichzelf het liefst als lid van zijn team. “Ik ben zoveel mogelijk bij onze klanten te vinden. Het is zulk leuk werk en we hebben zulke mooie projecten, dat ik er graag persoonlijk bij betrokken wil blijven.” Als de chillroom niet in gebruik is, wordt er in de spiksplinternieuwe kantoorruimte aan de Broeker Werf in Broek op Langedijk hard gewerkt. Wilco zelf heeft er ten tijde van het interview een half doorwaakte nacht opzitten. “We begonnen gisterenmorgen om half negen bij een klant en om half 1 vannacht hadden we alles draaiende. De klant was tevreden, dus ik ook”, aldus een nog verrassend fit ogende Wilco. “Als je iets doet wat je leuk vindt, dan hoef je eigenlijk niet te werken”, zegt hij.

Uitdaging

De medewerkers van het automatiseringsbedrijf dat sinds 2001 hoogwaardige ICT-oplossingen en ondersteuning aan het mkb biedt, komen verspreid vanuit heel Noord-Holland naar kantoor. Omdat industrieterrein Zuiderdel ten zuiden van Broek op Langedijk gevestigd is, ligt het dichtbij de snelweg en vlakbij Alkmaar en Heerhugowaard. Daardoor is het bedrijf ook met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Een van de teamleden die sinds een paar weken de afslag neemt naar de Broeker Werf is de 21-jarige Danny Groen. Hij startte in mei van dit jaar als systeembeheerder.

Tekst loopt door onder afbeelding


Danny Groen: “Ik zit hier helemaal op mijn plek” (Foto: doorNorbert)

“Ik werkte als IT’er bij een detacheerder”, vertelt de automatiseringsspecialist. “Eigenlijk had ik het daar niet zo naar mijn zin, ik vond het een beetje saai. Dus toen ik de vacature voor een systeembeheerder zag bij Network Company ging ik eens poolshoogte nemen.” Dat deed hij in zijn geval letterlijk: nog voor de sollicitatiebrief bij Wilco op het bureau lag, had Danny op eigen initiatief de sfeer op de afdeling geproefd door onverwachts even binnen te wippen. “We vragen onze teamleden proactief te zijn: achter dat deel van zijn naam kon ik in ieder geval een vinkje zetten”, zegt Wilco. Danny heeft het enorm naar zijn zin. “Het is een heel fijne werkplek. Iedereen doet zijn uiterste best om de klant van dienst te zijn. De uitdagende projecten bieden zoveel meer afwisseling dan ik bij de detacheerder gewend was. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

We hebben er allemaal zin in om er samen met de collega’s 100% voor te gaan

Ook collega Wouter Faber ondersteunt als systeembeheerder al dertien jaar met veel plezier de klanten van Network Company. “Geen dag is hetzelfde. Iedere dag ligt er weer een nieuwe uitdaging. Die onvoorspelbaarheid maakt het zo leuk. Ik vind het supertof om met elkaar, het hele team, de klant van dienst te zijn.”

Ontzorgen

Frans Arbon (65) is één van de senioren binnen het jonge team, maar is, net als Danny, ook pas sinds kort werkzaam bij Network Company. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met de interne organisatie, met de focus op human resources, certificering en opleidingen. “Ik werd in december ontslagen. Net voordat ik 65 werd en net voor kerst. Dat was wel even slikken. Toevallig hoorde Wilco het nieuws. Ik kreeg een kerstpakket van hem én een telefoontje om eens te komen praten over het vervolgen van mijn carrièrepad bij zijn bedrijf. Dat deed me zo goed. Het tekent zijn manier van leidinggeven en tegelijkertijd de sfeer in het bedrijf. We hebben er allemaal zin in om er samen met de collega’s 100% voor te gaan. Daarvoor hebben we goed in kaart wat de klant wil, willen we de klant volledig ontzorgen en is er maar één goede afronding van het project: de klant moet tevreden zijn!”

Die grondhouding is volgens Wilco ook een belangrijke reden voor het feit dat ze zojuist de kernwaarden van de organisatie hebben geformuleerd. “Plezier, daadkracht, inventief, betrokken en robuust”, somt hij moeiteloos op. Hij realiseert zich dat de term robuust, misschien wat meer toelichting nodig heeft. “We zetten iets neer wat over tien jaar nog steeds draait. Ongetwijfeld iets verouderd, want de ontwikkelingen gaan razendsnel, maar toch: het draait nog steeds.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Wouter Faber: “Iedere dag ligt er weer een nieuwe uitdaging” (Foto: doorNorbert)

Stekker eruit

Als een klant belt met een storing in zijn netwerk, zal het antwoord van de systeembeheerder bij Network Company nooit zijn: “Heeft u al geprobeerd om de stekker eruit te trekken, even te wachten en hem er weer in te doen?” Wilco: “Op dat antwoord zitten klanten niet te wachten. Ze willen een passende oplossing of passend advies en willen dat zo snel mogelijk. Zodat ze weer verder kunnen met hun eigen zaken. Mijn belangrijkste doel is om klanten te helpen met een probleem op het gebied van ICT. Niet om ze dingen te verkopen. Kunnen we een probleem oplossen door in plaats van een hoge investering een technisch slimmigheidje te bedenken, dan gaat daar altijd mijn voorkeur naar uit. Dat is de sport. We hebben alle disciplines in huis om de kwalitatief beste dienst te leveren en onze technici kennen alle A-merken apparatuur. Ook voor het lassen van glasvezels draaien we onze hand niet om. Als het moet, staat het er vandaag nog!”

Kernwaarden: “Plezier, daadkracht, inventief, betrokken en robuust”

De IT-specialist richt zich op mkb-ondernemers. “Hoe groter de organisatie, hoe onpersoonlijker het vaak wordt. Ik kom graag bij klanten waarvan ik de eigenaar ken”, legt Wilco uit. Advies, installatie, beheer, connectivity en clouddiensten: de dienstverlening van Network Company is compleet. Sinds de oprichting in 2001 is het bedrijf met gemiddeld 25 procent per jaar gegroeid. Voornamelijk door mond tot mond reclame van tevreden klanten. Dat is ook de reden waarom het bedrijf op zoek is naar uitbreiding van het team met gedreven systeembeheerders. Wilco: “Ik wil graag een team waarvan de leden zich voor 100% kunnen vinden in onze kernwaarden. Dus zoek je een baan bij een organisatie waar het niet alleen gaat om wat er verdiend wordt, maar die als primair doel heeft om gezamenlijk, als team, de klant te ondersteunen, neem dan contact met ons op!”

Meer informatie

www.networkcompany.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen