Twee onderscheidingen bij afscheid Thijs Pennink

Algemeen
Thijs Pennink (midden) neemt afscheid als directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.
Thijs Pennink (midden) neemt afscheid als directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. (Foto: natascha libbert)

ALKMAAR - Thijs Pennink (67) kreeg woensdag 15 december tijdens zijn afscheid als directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord twee eervolle onderscheidingen. In de Grote Kerk in Alkmaar werd in het bijzijn van zijn familie, collega’s en een beperkt aantal relaties de onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau overhandigd door burgemeester Toon Mans van gemeente Castricum.

Thijs Pennink heeft in zijn lange carrière, waarin hij de laatste 10 jaar directeur was van het Ontwikkelingsbedrijf NHN, maar waarin hij ook 16 jaar directeur van de KvK is geweest, zich altijd volop ingezet voor versterking van de economische en maatschappelijke positie van de regio. Zo is hij onder meer betrokken geweest de ontwikkeling van Greenport Noord-Holland en destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam en is onder zijn leiding het ontwikkelingsbedrijf uitgegroeid tot een organisatie met grote betekening voor de regio Noord-Holland Noord. Burgemeester Mans noemde Pennink “een actieve duizendpoot die van veel markten thuis is”. Ook gaf de burgermeest van Castricum aan dat de directeur van het ontwikkelingbedrijf “van onschatbare waarde is geweest voor het bedrijfsleven en ervoor gezorgd heeft dat Noord-Holland Noord naar een hoger niveau gebracht is”. Vanwege deze en vele andere diensten kan Pennink zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Naast een koninklijke onderscheiding werd Thijs Pennink ook verrast door de provinciale zilveren penning uit handen van gedeputeerde Ilse Zaal. Zijn verdiensten voor de provincie Noord-Holland zijn niet onopgemerkt gebleven en maakte dat de Provincie over ging tot het overhandigen van deze unieke onderscheiding voor zijn uitzonderlijk inzet in de provincie Noord-Holland.  Vanaf 1 januari gaat Thijs Pennink genieten van zijn pensioen.

Over Ontwikkelingsbedrijf NHN

NHN is een vast aanspreekpunt voor alle activiteiten die met de ontwikkeling van Noord-Holland Noord te maken hebben. NHN richt zich in de eerste plaats op het ondersteunen van ondernemers, maar ook op het in de markt zetten van Noord-Holland Noord en de verbetering van het vestigingsklimaat, zodat nieuwe bedrijven worden aangetrokken en zittende bedrijven kunnen groeien.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen