‘Het is mijn tweede thuis’ - Danny de Boer over zijn mede-eigenaarschap bij RAADHUIS

Algemeen
V.l.n.r.: Bart van Dorp, Bart Verbiest, Danny de Boer en Bart van Koppen
V.l.n.r.: Bart van Dorp, Bart Verbiest, Danny de Boer en Bart van Koppen (Foto: Aangeleverd)

Toen Danny de Boer bij RAADHUIS kwam werken, was het niet meteen duidelijk wat zijn functie werd. “Tijdens mijn sollicitatiegesprek zagen ze dat ik een goed stel hersens heb, maar er was geen vacature. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en kon dus alle kanten op. RAADHUIS nodigde me uit om te beginnen met halve dagen. Dan zouden we vanzelf zien op welke afdeling ik het beste tot mijn recht zou komen,” vertelt De Boer.

“Een collega was bezig om de afdeling online marketing op te zetten en daar had ik ervaring mee, dus ik ondersteunde haar. Langzaam maar zeker rolde ik in de functie van projectmanager op online opdrachten en mocht ik bij Bart van Koppen aan het eiland zitten.” Bart van Koppen, ook partner bij RAADHUIS, voegt grijnzend toe: “En dan gaat het heel snel.” 

De Boer vertelt verder: “Al snel werd ik accountmanager en hield ik me steeds meer bezig met de strategie van RAADHUIS. Dat ging in overleg met ‘de drie Barten’: Bart Verbiest, Bart van Dorp en Bart van Koppen, de andere drie eigenaren. Uiteindelijk zeiden ze: ‘Misschien moet je maar eens aansluiten’. Dat is nu anderhalf jaar geleden.” 

RAADHUIS: een unieke cultuur
“Op dat moment was ik er zelf nog niet mee bezig. Mijn vader is ook ondernemer, dus ik heb altijd van dichtbij de voordelen - maar ook de moeilijke kanten - van het ondernemerschap gezien. Vrij snel kwam ik tot de conclusie dat ik geen reden kon bedenken om het niet te doen. Ik was eigenlijk al ondernemer, alleen nog niet officieel. Het idee om zelf een bedrijf te beginnen speelde ook nog, maar RAADHUIS is mijn tweede thuis. Als ik het zelf was gaan doen, zou ik hopen dat het erop zou lijken - qua projecten én bedrijfscultuur. We zijn allemaal altijd recht door zee en dat is vrij uniek in de zakenwereld.”

Van Koppen vult aan: “Het maakt niet uit wie er aan het roer staat, de cultuur is nog nooit veranderd. Alle ‘Raadsleden’ (het personeel) kunnen alle kanten op met hun ideeën en geven hun carrière zelf vorm. Veel ex-Raadsleden runnen nu een eigen bedrijf - ook dat moedigen we van harte aan.” 

Oog voor de toekomst
Waarom ‘de Barten’ De Boer hebben gevraagd als vierde partner? Van Koppen legt uit: “Danny heeft een ondernemersbrein. Wat hem een goede partner maakt, is dat hij het in feite altijd al geweest is. Mensen zoals hij wil je behouden; ze zijn belangrijk voor de toekomst van je bedrijf. RAADHUIS bestaat al een tijdje, en we hebben ons steeds doorontwikkeld aan de hand van wat de markt vroeg. Danny is de uitgelezen persoon om RAADHUIS verder te brengen. Met hem als partner zijn we klaar voor wat er vandaag en in de toekomst gevraagd wordt.”

Over RAADHUIS
RAADHUIS is een creatief bureau. Een groep enthousiaste creatieven, ontwerpers, adviseurs en developers. Ze ontwerpen en ontwikkelen websites, visuele identiteiten, campagnes en uiteenlopende communicatie-oplossingen voor zowel regionale als landelijke opdrachtgevers.

Tekst: Robin Pusch
Fotografie: Aangeleverd

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen