‘Ontdek Dijk en Waard’ biedt kansen voor ondernemers

Algemeen
Coolplein.
Coolplein. (Foto: K .Kruithof)

Alles wat er in Dijk en Waard te doen is, komt op één plek samen op de nieuwe website www.ontdekdijkenwaard.nl van Stichting Promotie Dijk en Waard (voorheen Stichting Toeristische Promotie Langedijk). De site biedt inwoners en bezoekers in één oogopslag een overzicht van aantrekkelijke activiteiten, interessante uitgaanslocaties en unieke overnachtingsmogelijkheden. Maar de stichting wil met Ontdek Dijk en Waard ook ondernemers, vrijwilligers en andere partijen met elkaar verbinden en zo het recreatieve en toeristische aanbod in Dijk en Waard uitbreiden.

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard, die sinds 1 januari 2022 samen gemeente Dijk en Waard vormen, hebben stichting SPDW een opstartbudget toegekend om de eerste stappen te kunnen zetten in de ontwikkeling van Ontdek Dijk en Waard. De gemeente vindt het belangrijk dat Dijk en Waard als aantrekkelijke omgeving om te recreëren op de kaart wordt gezet. Recreatie en toerisme zijn van groot belang voor de vitaliteit en economie van gemeente Dijk en Waard.

Bijdrage leveren aan economische groei
De activiteiten van Stichting Promotie Dijk en Waard zijn er op gericht om inwoners hun eigen omgeving beter te laten leren kennen en bezoekers van buiten de gemeentegrenzen naar het recreatieve en toeristische aanbod in Dijk en Waard te trekken.

Ook streeft de stichting er naar om, samen met partners in de gemeente en de regio, een bijdrage te leveren aan de economische groei, werkgelegenheid en welvaart. Promotie Dijk en Waard wil hiervoor een netwerk bieden waar ondernemers en organisaties elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen uitwisselen en waar samenwerkingen worden opgezet. Dit zorgt onder andere voor meer afstemming, draagvlak en ontwikkeling van producten als fiets- en wandelroutes, excursies, arrangementen en kinderactiviteiten. De grote groep vrijwilligers die actief is voor SPDW speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze producten. De rol van de gemeente Dijk en Waard is faciliterend, stimulerend en deels sturend.

Kansen op lokale en regionale samenwerking
Met de realisatie van Stichting Promotie Dijk en Waard ligt er een kans op het gebied van zowel de lokale als regionale samenwerking tussen organisaties uit de recreatieve, toeristische en/of culturele sector. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan ondernemers, maar ook organisaties als Zeg maar Hugo, Recreatie Noord-Holland, Holland boven Amsterdam en de bedrijfskringen.

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de uitvoering, plannen, kansen en mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme steeds weer veranderen en aangepast worden. Door de samenwerking te zoeken kunnen ondernemers en organisaties elkaar versterken en samen sterker uit de pandemie komen. SPDW hoopt hierin de leiding te kunnen nemen en als springplank te fungeren voor een breed gedragen recreatieve en toeristische marketingorganisatie.

Tekst: Aangeleverd
Fotografie: Aangeleverd

Afbeelding
Honderdduizend wormen losgelaten op vergroend Urkplein Nieuws 21 apr., 14:38
Afbeelding
Matthijs Mennes nieuwe directeur Le Champion Nieuws 21 apr., 10:13
Afbeelding
Wonen in De Bonbon, De Cacao of De Waaier Nieuws 20 apr., 13:19
Afbeelding
Glimlachende gezichten op Doesgoed festival Nieuws 14 apr., 15:31
Afbeelding
Rabobank en InVesta stimuleren samen duurzame innovaties Nieuws 11 apr., 15:35
Afbeelding
Saskia Weerstand opent Kaasmarkt Nieuws 11 apr., 11:18
Afbeelding
Verkenner Bert Blase gaat voor D66, OPA, BAS, VVD, CDA en SPA Politiek 7 apr., 12:51
Afbeelding
Anja Schouten blijft glimlachen: 'Het is alleen wél een beetje druk' Nieuws 7 apr., 10:58
Afbeelding
Subsidie als wapen tegen stijgende energiekosten Nieuws 7 apr., 10:57
Afbeelding
Maarten Roomer nieuwe directeur marketing en media AZ Sport 3 apr., 12:01
Afbeelding
Aanmelden voor supersnel glasvezel bedrijventerreinen West-Friesland West Algemeen 31 mrt., 12:58
Afbeelding
Karsu opent eerste Kaasmarkt van het seizoen Nieuws 31 mrt., 11:58
Afbeelding
Voetgangers de baas in Laat-West Nieuws 30 mrt., 16:40

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad