Ralph van Soomeren.
Ralph van Soomeren. (Foto: Els Broers)

Rabobank: Ralph van Soomeren blikt vooruit op Miljoenenontbijt

Algemeen

Vlak na Prinsjesdag organiseert Rabobank elk jaar Het Miljoenenontbijt - inmiddels een traditie en een waar begrip in de regio. “Samen met onze partners bekijken we hoe Nederland en onze regio er economisch voor staan. En staan we natuurlijk stil bij de nieuwe kabinetsplannen en wat deze betekenen voor onze regio. Dat vinden ondernemers relevant en het wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Daarnaast is het natuurlijk een exclusief netwerkevenement waar mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid elkaar kunnen treffen,” vertelt Ralph van Soomeren, directeur coöperatieve Rabobank. 

Als we allemaal samenwerken, kunnen we de uitdagingen aan

Samenwerken is de sleutel 

Na de coronapandemie vormen nu de geopolitieke omstandigheden in de wereld een uitdaging voor de economie. “De oorlog in Oekraïne en de betrokkenheid van de rest van de wereld heeft grote economische gevolgen. Onze klanten en ondernemers ervaren nieuwe uitdagingen. Je kunt hierbij denken aan meer onzekerheid, waardoor afzetmogelijkheden minder worden, hoge (energie)kosten en gebrek aan personeel. Het is daarom heel belangrijk dat overheden, bedrijfsleven en het onderwijs goed samenwerken. Alleen dan kunnen we ook deze nieuwe uitdagingen het hoofd bieden.” 

Thema 

Het thema van het Miljoenenontbijt is dit jaar ‘Ondernemen met Impact’. “De coronapandemie heeft ons geleerd dat ondernemers die innovatief en flexibel zijn, succesvol blijven. Ook in een crisis. Verder zijn enkele belangrijke transities zoals digitalisering, duurzaam ondernemen en ook de energietransitie versneld. Veel ondernemers zijn daar al heel actief mee. Steeds meer klanten van Rabobank stellen daarom de maatschappelijke missie van hun bedrijf voorop. Ze denken in kansen, willen innovatief zijn, maar kunnen nog hulp gebruiken om dat te vertalen naar hun eigen bedrijfsvoering. Ook daarom is Rabobank actief op deze thema’s. Tijdens het Miljoenenontbijt proberen we de kabinetsplannen te vertalen naar deze relevante ontwikkelingen, zodat we ondernemers kunnen helpen erop in te spelen. Daarom nodigen wij deze ondernemers van harte uit.” 

“Ondernemers, bestuurders en journalisten, iedereen die betrokken is bij de sociaaleconomische politiek, ontbijt mee! Tijdens het netwerkevent komen er interessante sprekers, waaronder Ilse Zaal (gedeputeerde Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs), een econoom van Rabobank en wij nodigen een interessante ondernemer uit die zal ingaan op het thema innovatie in deze bijzondere tijden.” 

Partners

Samenwerkende partners zijn Hogeschool Inholland, VNO-NCW, Provincie Noord-Holland, BDO Accountants & Adviseurs, Ondernemend Alkmaar, NH Media/AT5, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Economisch Forum Holland boven Amsterdam. 

Wil jij er ook bij zijn? Meld je aan via communicatie.nhn@rabobank.nl onder vermelding van Miljoenenontbijt 2022. Het Miljoenenontbijt vindt plaats op woensdagochtend op een inspirerende locatie in Noord-Holland Noord die we later bekend maken. 


Ilse Zaal. (Foto: Bas Beentjes)

Afbeelding
Rabobank draagt als nieuwste lid van Circular Plastics Alliance bij aan de transitie naar een duurzame wereld Algemeen 17 nov, 11:31
Afbeelding
Gala-avond Ondernemend Regio Alkmaar in beeld fotoverslag 17 nov, 09:26
Afbeelding
Tropenmuseum vraagt hulp publiek met taggen fotocollectie Indonesië Algemeen 16 nov, 10:26
Afbeelding
Burg Group wint ‘Waaghals’ tijdens ORA gala-avond Fotoverslag 14 nov, 22:29
Afbeelding
Praat mee over betere bereikbaarheid van de N242 Algemeen 11 nov, 11:38
Afbeelding
Frederiek en Twan over het beroep van archivaris: ‘Er gaat een hele nieuwe wereld open met digitaal archiveren’ Algemeen 10 nov, 09:58
Afbeelding
Ondersteuning voor bedrijven die circulair ondernemen Algemeen 9 nov, 09:42
Afbeelding
Seinen op groen voor haven Boekelermeer Algemeen 8 nov, 08:14
Afbeelding
Alkmaar Light Festival in beeld Algemeen 7 nov, 08:07
Afbeelding
Benefietlunch en -concert voor Oekraïne Algemeen 4 nov, 11:52
Afbeelding
Waaggebouw en Ringers in de spotlights tijdens Alkmaar Light Festival Algemeen 2 nov, 11:35
Afbeelding
Structurele krapte vraagt om andere aanpak arbeidsmarkt Algemeen 1 nov, 11:41
Afbeelding
Eerste beelden Het Grote Raam Algemeen 28 okt, 17:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief