Ralph van Soomeren.
Ralph van Soomeren. (Foto: Els Broers)

Rabobank: Ralph van Soomeren blikt vooruit op Miljoenenontbijt

Algemeen

Vlak na Prinsjesdag organiseert Rabobank elk jaar Het Miljoenenontbijt - inmiddels een traditie en een waar begrip in de regio. “Samen met onze partners bekijken we hoe Nederland en onze regio er economisch voor staan. En staan we natuurlijk stil bij de nieuwe kabinetsplannen en wat deze betekenen voor onze regio. Dat vinden ondernemers relevant en het wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Daarnaast is het natuurlijk een exclusief netwerkevenement waar mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid elkaar kunnen treffen,” vertelt Ralph van Soomeren, directeur coöperatieve Rabobank. 

Als we allemaal samenwerken, kunnen we de uitdagingen aan

Samenwerken is de sleutel 

Na de coronapandemie vormen nu de geopolitieke omstandigheden in de wereld een uitdaging voor de economie. “De oorlog in Oekraïne en de betrokkenheid van de rest van de wereld heeft grote economische gevolgen. Onze klanten en ondernemers ervaren nieuwe uitdagingen. Je kunt hierbij denken aan meer onzekerheid, waardoor afzetmogelijkheden minder worden, hoge (energie)kosten en gebrek aan personeel. Het is daarom heel belangrijk dat overheden, bedrijfsleven en het onderwijs goed samenwerken. Alleen dan kunnen we ook deze nieuwe uitdagingen het hoofd bieden.” 

Thema 

Het thema van het Miljoenenontbijt is dit jaar ‘Ondernemen met Impact’. “De coronapandemie heeft ons geleerd dat ondernemers die innovatief en flexibel zijn, succesvol blijven. Ook in een crisis. Verder zijn enkele belangrijke transities zoals digitalisering, duurzaam ondernemen en ook de energietransitie versneld. Veel ondernemers zijn daar al heel actief mee. Steeds meer klanten van Rabobank stellen daarom de maatschappelijke missie van hun bedrijf voorop. Ze denken in kansen, willen innovatief zijn, maar kunnen nog hulp gebruiken om dat te vertalen naar hun eigen bedrijfsvoering. Ook daarom is Rabobank actief op deze thema’s. Tijdens het Miljoenenontbijt proberen we de kabinetsplannen te vertalen naar deze relevante ontwikkelingen, zodat we ondernemers kunnen helpen erop in te spelen. Daarom nodigen wij deze ondernemers van harte uit.” 

“Ondernemers, bestuurders en journalisten, iedereen die betrokken is bij de sociaaleconomische politiek, ontbijt mee! Tijdens het netwerkevent komen er interessante sprekers, waaronder Ilse Zaal (gedeputeerde Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs), een econoom van Rabobank en wij nodigen een interessante ondernemer uit die zal ingaan op het thema innovatie in deze bijzondere tijden.” 

Partners

Samenwerkende partners zijn Hogeschool Inholland, VNO-NCW, Provincie Noord-Holland, BDO Accountants & Adviseurs, Ondernemend Alkmaar, NH Media/AT5, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Economisch Forum Holland boven Amsterdam. 

Wil jij er ook bij zijn? Meld je aan via communicatie.nhn@rabobank.nl onder vermelding van Miljoenenontbijt 2022. Het Miljoenenontbijt vindt plaats op woensdagochtend op een inspirerende locatie in Noord-Holland Noord die we later bekend maken. 


Ilse Zaal. (Foto: Bas Beentjes)

Afbeelding
Veertig jaar makelaar en nog lang niet klaar Algemeen 3 jun, 14:58
Afbeelding
Alkmaar klaar voor Kaeskoppenstad Algemeen 2 jun, 09:15
Afbeelding
Foodtrucks veroveren Ringersplein Algemeen 1 jun, 11:53
Afbeelding
OVNH’s Beste Ondernemingen van Noord-Holland 2022: dit zijn ze! Algemeen 30 mei, 09:48
Afbeelding
Victory Circle of Music levert 10.000 euro op Algemeen 25 mei, 09:29
Afbeelding
Winkelcentrum De Hoef een van de meest toekomstbestendige winkelgebieden Algemeen 24 mei, 10:04
Afbeelding
Volop reuring in Alkmaar: Kom naar Shopping Night en Pride Uit 23 mei, 10:26
Afbeelding
Boodschappen doen zonder plastic? Ga mee met een Zero Waste Wandeltour! Algemeen 20 mei, 10:13
Afbeelding
Voetjes van de vloer met Swinging Night Alkmaar Algemeen 19 mei, 10:29
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Gerenoveerd Biermuseum De Boom opent deuren Algemeen 16 mei, 10:21
Afbeelding
Rodi Media partner van Alkmaar Culinair Plaza Algemeen 13 mei, 08:57
Afbeelding
World Living Statue Festival naar centrum Alkmaar Algemeen 10 mei, 10:27
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief