José Sanna bij Gomes
José Sanna bij Gomes (Foto: Ed van de Pol)

‘Later is al begonnen’ - In gesprek met José Sanna, vestigingsmanager bij Mercedes-Benz dealer Gomes

Algemeen

In 1934 begon Arie Gomes een transportbedrijf in Alkmaar. Na 2,5 jaar verhuisde het bedrijf naar het ondernemersdorp Warmenhuizen en in 1972 verworven Tinus en Piet Gomes (de tweede generatie) het Mercedes-Benz dealerschap. Daarna breidde Gomes zich in razend tempo uit tot een bedrijf waar inmiddels vijfhonderd mensen werken. Desondanks is de familiaire sfeer - onder andere dankzij directeur Peter Gomes, de derde generatie die nu aan het roer staat - in alle vestigingen nog duidelijk zicht- en voelbaar. Regio Alkmaar Magazine sprak met José Sanna, vestigingsmanager van Gomes Alkmaar. 

José begon in 1995 bij Gomes als monteur en ging later de verkoop in. Nu is hij vestigingsmanager van Gomes Alkmaar. Hij neemt ons mee in de werkwijze en toekomstvisie van het bedrijf. “Twee weken geleden heeft de directie een belangrijke brainstorm gehad met alle leidinggevenden. We hebben allemaal een plan geschreven dat antwoord geeft op de vraag hoe we kunnen inspelen op alle ontwikkelingen, terwijl we het gevoel van het familiebedrijf en onze missie ‘Customers For Life’ in stand houden. We zijn flink gegroeid, onder andere door overnames. We willen de familiaire sfeer blijven uitdragen, en daar moeten we ons best voor doen.” 

De autobranche staat sinds de komst van de elektrische auto op zijn kop en daar gaat Gomes uiteraard in mee. “Het is belangrijk om niet ‘stoffig’ te worden. Door alle ontwikkelingen verandert er wel veel in ons bedrijf. Zo is er op dit moment nog een groot tekort aan monteurs en ander technisch personeel, maar met de komst van elektrische en/of hybride auto’s verandert de onderhoudsbehoefte - een elektrische auto heeft nu eenmaal 60% minder onderhoud nodig.” 

De directie van Gomes beraadt zich momenteel over de toekomstplannen, met de input die uit de grote brainstorm is gekomen, aldus José. “We volgen de ontwikkelingen in de autobranche op de voet. We zitten in een hele interessante en inspirerende transitie, waar we allemaal over mee mogen denken. Achterblijven is geen optie. Sterker nog, ik reed laatst achter een camper op de snelweg en op de achterkant stond de quote ‘Later is al begonnen.’. Daar sta ik 100% achter. Er is geen beter moment om nieuwe dingen te doen dan het heden. We staan met Gomes voor een kruispunt en we moeten een richting kiezen. We blijven continu schakelen - figuurlijk dan. Letterlijk hoef je dat in veel (nieuwe) auto’s niet meer te doen natuurlijk ...” 

Over twaalf jaar viert Gomes zijn honderdste verjaardag. “Aan ons de taak om te zorgen dat we dan nog steeds een deskundig en gepassioneerd familiebedrijf zijn.”

José Sanna bij Gomes
Afbeelding
Rembrandts Vaandeldrager in Stedelijk Museum Alkmaar groot succes Algemeen 3 aug, 09:47
Afbeelding
Kaasmarkt in teken van houtbouwproject Koelmalaan Algemeen 27 jul, 10:14
Afbeelding
Nieuwe directeur-bestuurder De Vest en Grote Kerk Alkmaar Algemeen 26 jul, 11:32
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Beestjesdag bij Hortus Alkmaar Algemeen 22 jul, 16:14
Afbeelding
Welke laadoplossing past bij jou? - Renses E-mobility adviseert Algemeen 20 jul, 11:06
Afbeelding
Dijk en Waard werkt aan vitaal en bruisend Centrumwaard Algemeen 19 jul, 12:26
Afbeelding
Re-integratie volgens de juiste spelregels: Robert Pappenheim vertelt Algemeen 18 jul, 09:15
Afbeelding
GP Groot behaalt tweede Verklaring Circulair Sloopproject Algemeen 15 jul, 11:22
Afbeelding
I love Dijk & Waard: knalfeest in Cool ter ere van fusie Bedrijfskringen Heerhugowaard en Langedijk Algemeen 14 jul, 11:30
Afbeelding
“Duurzaam ondernemen betaalt zich terug”: Rob van der Wal van CiRoPack vertelt Algemeen 13 jul, 10:02
Afbeelding
Van sigarenfabriek naar gezond restaurant: het verhaal van ‘dat ene’ bijzondere pand aan de Stationsweg Algemeen 12 jul, 09:08
Afbeelding
Golfbaan Sluispolder: gezellig genieten in het groen Algemeen 11 jul, 14:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief