Pure Lease, dé operational leasemaatschappij onder de vleugel van Ton van Kuyk

Algemeen
Mark Slotemaker bij Pure Lease
Mark Slotemaker bij Pure Lease (Foto: © Tycho Müller | tycho.photo )

Op een netwerkborrel krijgt Mark Slotemaker van Pure Lease vaak de vraag wat het precies voor autobedrijf is. Zodra hij vertelt dat het een dochterbedrijf van Ton van Kuyk is, levert dat een feest van herkenning op. Ton van Kuyk is een bekende naam in de provincie, maar in dit artikel staat Pure Lease een keer in de schijnwerpers. 

Mark vertelt dat Pure Lease ruim 1000 auto’s beheert op de zakelijke markt. “We bieden operational lease aan voor de zakelijke rijders en kunnen alle merken auto’s regelen voor onze relaties. Als ik vertel over de connectie met Ton van Kuyk, denken mensen vaak dat we alleen Volvo’s aanbieden, maar dat is dus niet zo. Alles kan! Bovendien kan iedereen bij ons binnenstappen. We hebben veel samenwerkingen met bedrijven en dealers uit de regio. 80% van onze relaties komt uit Noord-Holland. Een groot en superleuk netwerk, dus.” 

Pure Lease concentreert zich op het persoonlijke contact met klanten. “Leasing is people’s business. Het product dat je least is hetzelfde als bij elke andere leasemaatschappij. Alleen in de service kun je dus het verschil maken. Bij Pure Lease is de serviceverlening een geoliede machine, omdat we een klein team werken en al onze relaties kennen. Je bent geen nummertje: als er iets aan de hand is, springen we meteen voor je in de bres.” 

Brandstof versus elektrisch & online versus offline 
Volgens Mark wordt er al jaren geroepen dat de autobranche snel verandert, maar eigenlijk is de branche redelijk conservatief. “Je ziet natuurlijk dat elektrisch rijden en online aanschaf groeit, maar het gaat langzamer dan voorspeld. Waarom? Enerzijds zijn de aanschafkosten van een volledig elektrische auto in verhouding hoog, waardoor het niet voor iedereen is weggelegd. Daarnaast willen mensen een auto zien, proefrijden en advies inwinnen, wat online gewoon niet kan.”

“Ook is de infrastructuur voor het opladen van elektrische auto’s nog niet goed genoeg - in heel Europa lopen we daar tegenaan, trouwens. Daardoor haken veel mensen af, maar over een tijdje heb je geen keus meer. Nagenoeg alle automerken gaan of zijn al over op volledig elektrische auto`s, dus aan het aanbod ligt het niet. De aanschafkosten, het rijbereik en het opladen zijn de redenen voor de - in mijn ogen – langzame(re) adaptatie van elektrisch rijden. Op dit moment is tanken nog steeds veel makkelijker, want je kunt meteen weer doorrijden. Ik denk en hoop uiteraard wél dat de branche volledig elektrisch wordt, maar ik verwacht dat er iets meer tijd overheen gaat dan de overheid hoopt.” 

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen