Naud van Geffen
Naud van Geffen (Foto: aangeleverd)

Nieuwe directeur-bestuurder De Vest en Grote Kerk Alkmaar

Algemeen

ALKMAAR - Naud van Geffen wordt de nieuwe directeur van TAQA Theater De Vest / Grote Kerk Alkmaar. Hij volgt met ingang van 1 oktober 2022 de huidige directeur Peter Blaauboer op, die na 20 jaar in deze functie met pensioen gaat.

Van Geffen (40), woonachtig in Alkmaar, is nu nog zakelijk leider van het koor van De NationaleOpera & Ballet in Amsterdam. Daarvoor vervulde hij die functie bij Het Gelders Orkest in Arnhem. “We zijn zeer gelukkig met Naud in zee te kunnen gaan,” aldus de voorzitter van de Raad van Toezicht, Paul van Gessel. “Hij heeft een groot hart voor de cultuur, een lange staat van dienst in de sector en een heldere visie. Naud is een echte verbinder, initiatiefrijk en ondernemend. We verwachten dat hij met De Vest en de Grote Kerk de stad en haar inwoners, die hij als Alkmaarder goed kent, veel kleur gaat geven.”

Blik op de toekomst

Van Geffen is blij aan de slag te mogen bij het theater en de monumentale Grote Kerk die sinds enige jaren een culturele bestemming heeft: “Een sterk en zichtbaar cultureel hart voor Alkmaar en omgeving is van wezenlijk belang voor alle inwoners. Ik verheug me erop het mooie werk van mijn voorganger voort te zetten en uit te bouwen, door nieuwe verbindingen en samenwerkingen aan te gaan voor een bruisende toekomst voor TAQA Theater De Vest / Grote Kerk.”

Over TAQA Theater de Vest / Grote Kerk

TAQA Theater De Vest heeft twee zalen (700 en 280 stoelen), programmeert uiteenlopende genres als cabaret, musical, toneel, opera, jeugd, dans, klassieke muziek en theaterconcerten, en trekt daarmee jaarlijks 300 duizend bezoekers. De Grote Kerk is een middeleeuws monument met een wereldberoemd orgel en het grootste glas-in-loodraam van Europa. Sinds enige jaren programmeertDe Vest hier culturele voorstellingen, exposities en evenementen. Behalve in deze twee gebouwen isDe Vest ook organisator van talloze culturele buitenfestivals in Alkmaar. De organisatie is financieel gezond en telt 34 vaste medewerkers.

Zie ook: https://theaterdevest.nl/

Afbeelding
Rembrandts Vaandeldrager in Stedelijk Museum Alkmaar groot succes Algemeen 3 aug, 09:47
Afbeelding
Kaasmarkt in teken van houtbouwproject Koelmalaan Algemeen 27 jul, 10:14
Afbeelding
Nieuwe directeur-bestuurder De Vest en Grote Kerk Alkmaar Algemeen 26 jul, 11:32
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Beestjesdag bij Hortus Alkmaar Algemeen 22 jul, 16:14
Afbeelding
Welke laadoplossing past bij jou? - Renses E-mobility adviseert Algemeen 20 jul, 11:06
Afbeelding
Dijk en Waard werkt aan vitaal en bruisend Centrumwaard Algemeen 19 jul, 12:26
Afbeelding
Re-integratie volgens de juiste spelregels: Robert Pappenheim vertelt Algemeen 18 jul, 09:15
Afbeelding
GP Groot behaalt tweede Verklaring Circulair Sloopproject Algemeen 15 jul, 11:22
Afbeelding
I love Dijk & Waard: knalfeest in Cool ter ere van fusie Bedrijfskringen Heerhugowaard en Langedijk Algemeen 14 jul, 11:30
Afbeelding
“Duurzaam ondernemen betaalt zich terug”: Rob van der Wal van CiRoPack vertelt Algemeen 13 jul, 10:02
Afbeelding
Van sigarenfabriek naar gezond restaurant: het verhaal van ‘dat ene’ bijzondere pand aan de Stationsweg Algemeen 12 jul, 09:08
Afbeelding
Golfbaan Sluispolder: gezellig genieten in het groen Algemeen 11 jul, 14:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief