Kaasmarkt kaasdragers
Kaasmarkt kaasdragers (Foto: aangeleverd gemeente Alkmaar)

Kaasmarkt in teken van houtbouwproject Koelmalaan

Algemeen

Vrijdag 29 juli staat de Alkmaarse kaasmarkt in het teken van het houtbouwproject Koelmalaan. Gebiedscoördinator Muriel Hopman van woningcorporatie Woonwaard opent om 10.00 uur de markt met het luiden van de bel. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Gastheer is wethouder Joël Voordewind.

Kaasmarkt in teken van houtbouwproject Koelmalaan

Woonwaard bouwt aan de Koelmalaan in de wijk Overdie samen met De Groot Vroomshoop en Finch Buildings 129 huurappartementen. Het complex wordt gebouwd in kruislagen massief hout (cross-laminated-timber of CLT), een milieuvriendelijk alternatief voor beton. Met deze duurzame en vernieuwende bouwtechniek kan snel gebouwd worden door gebruikmaking van kant-en-klare houten modules. In totaal bestaat het project uit 260 modules. Het wordt daarmee het grootste houten modulaire woongebouw van Nederland.

Binnenterrein

Tussen de gebouwen ligt een binnenterrein, dat samen met toekomstige bewoners zal worden ingericht als een fijne, groene plek voor alle bewoners. Hier komt een ‘kas’ als ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren. Een deel van de woningen wordt aangeboden aan mensen die vanuit een huurwoning in de omgeving willen doorstromen.
Het project wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd. Wanneer was gekozen voor traditionele bouw, zou dat zo’n achttien maanden duren in plaats van nu elf maanden. De woningen kunnen dan vanaf het 1e kwartaal van 2023 worden verhuurd.

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

Afbeelding
Rembrandts Vaandeldrager in Stedelijk Museum Alkmaar groot succes Algemeen 3 aug, 09:47
Afbeelding
Kaasmarkt in teken van houtbouwproject Koelmalaan Algemeen 27 jul, 10:14
Afbeelding
Nieuwe directeur-bestuurder De Vest en Grote Kerk Alkmaar Algemeen 26 jul, 11:32
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Beestjesdag bij Hortus Alkmaar Algemeen 22 jul, 16:14
Afbeelding
Welke laadoplossing past bij jou? - Renses E-mobility adviseert Algemeen 20 jul, 11:06
Afbeelding
Dijk en Waard werkt aan vitaal en bruisend Centrumwaard Algemeen 19 jul, 12:26
Afbeelding
Re-integratie volgens de juiste spelregels: Robert Pappenheim vertelt Algemeen 18 jul, 09:15
Afbeelding
GP Groot behaalt tweede Verklaring Circulair Sloopproject Algemeen 15 jul, 11:22
Afbeelding
I love Dijk & Waard: knalfeest in Cool ter ere van fusie Bedrijfskringen Heerhugowaard en Langedijk Algemeen 14 jul, 11:30
Afbeelding
“Duurzaam ondernemen betaalt zich terug”: Rob van der Wal van CiRoPack vertelt Algemeen 13 jul, 10:02
Afbeelding
Van sigarenfabriek naar gezond restaurant: het verhaal van ‘dat ene’ bijzondere pand aan de Stationsweg Algemeen 12 jul, 09:08
Afbeelding
Golfbaan Sluispolder: gezellig genieten in het groen Algemeen 11 jul, 14:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief