Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend

Algemeen
Op zaterdag 24 september zijn de winkels tot 22.00 uur ’s avonds open. Als het donker wordt is het extra gezellig in de binnenstad!
Op zaterdag 24 september zijn de winkels tot 22.00 uur ’s avonds open. Als het donker wordt is het extra gezellig in de binnenstad! (Foto: aangeleverd)

Op zaterdag 24 september is het heel gezellig in Alkmaar: er is Shopping Night én Blues Weekend. Met de winkels open tot 22.00 uur, live muziek op straat, gezelligheid in de straten én een spectaculaire lichtshow ter afsluiting maken de winkeliers van de binnenstad er een groot feest van! Jij komt toch ook?

Bovendien treden tijdens Alkmaar Shopping Night ’s middags en ’s avonds straatartiesten op. Op verschillende plekken in de binnenstad loop je dus zomaar live bluesmuziek tegen het lijf. Luister en geniet mee van The Tall, The Fat & The Ugly, Jesse Lent, Beechcraft Bonanza, Hendrikse ‘Guitar Man’, Herbie Blues, Brian Sidney en Winand.


Op verschillende plekken in de binnenstad loop je zomaar live bluesmuziek tegen het lijf, zoals The Tall, The Fat & The Ugly - (Foto: aangeleverd)

Winkels in de binnenstad open

Op zaterdag 24 september zijn de winkels tot 22.00 uur ’s avonds open. Bovendien hebben veel winkels nóg meer aandacht voor jou dan normaal: met een hapje, drankje of speciale acties en aanbiedingen. Zo maken de ondernemers er een heus Shopping-feest van!

Spectaculaire licht- en lasershow

Alkmaar Shopping Night en Blues Express bestaan 10 jaar. Deze Shopping Night wordt daarom extra feestelijk afgesloten met een mega licht- en lasershow bij het Waagplein. Vanaf De Voordam wordt, op en over het water, een spectaculaire show opgevoerd. Kom kijken op het Waagplein en mis niets van dit spektakel! De show begint om ongeveer 22.30 en duurt tot 23.00 uur.

Live bluesmuziek

In het weekend van 23, 24 en 25 september vult de Alkmaarse binnenstad zich eindelijk weer met spetterende live bluesmuziek tijdens het Alkmaar Blues Weekend, voor de tiende keer georganiseerd door Alkmaar Blues Express. 

Meer dan dertig locaties

Met optredens op meer dan dertig locaties is het Alkmaar Blues festival het grootste indoor/outdoor blues evenement van Nederland. Speciaal voor dit jubileum betreedt Barrelhouse het podium voor de opening in Victorie, de band die ruim 45 jaar tot de top van de Nederlandse bluesmuziek behoort. 


Speciaal voor dit jubileum betreedt Barrelhouse het podium voor de opening in Victorie. - (Foto: aangeleverd)

De bezetting is ongewijzigd, met Tineke Schoemaker als zangeres, Johnny Laporte en Guus Laporte op gitaar, Han van Dam op toetsen, Bob Dros op drums en Jan Willem Sligting op bas. Maak je op voor een uitbundige liveshow met opzwepende gitaren, toetsen waar de vonken vanaf vliegen en een prachtige stem. Blues zoals het bedoeld is! 

Voorproeven

Op zondag 18 september staat het ‘voorproeven’ voor het Blues Weekend in het teken van de Blues in Alkmaar. Die middag zullen muzikanten, die al decennia lang de Blues prediken in Alkmaar, omgeving en ver daar buiten, een gelegenheidsband vormen en de tijden laten herleven van onder andere De Vestibule, De Kaasbeurs, Het Wapen van Heemskerk, Provadya, Atlantis  en Birdland, oftewel een nostalgische muzikale reünie! Verdeeld over drie sets staan de volgende regionale grootheden op het podium: Guus Laporte, Johnny Laporte, Jan Blaauw, Jaap Jan Schermer, Rini Oudhuis, Joris Thomassen, Aart Martin, Bonne Zigtema en Bert Claasen. 

Laatste updates

Volg Alkmaar Shopping Night op Facebook en Instagram (@alkmaarshopping) voor de laatste updates en acties of kijk op www.alkmaarshopping.nl. Kijk voor het hele programma van het Bluesweekend programma op www.alkmaarbluesexpress.nl.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen