Sander Caldenhove: "Wij hebben een hoogwaardige en diepgewortelde regionale kennis."
Sander Caldenhove: "Wij hebben een hoogwaardige en diepgewortelde regionale kennis." (Foto: Ed van de Pol)

KRK Makelaars: strategisch adviseur in commercieel vastgoed

Algemeen

KRK Makelaars is al 100 jaar de specialist op het gebied van makelaardij, taxaties, hypotheken en verzekeringen in de regio. Sander Caldenhove maakt als strategisch vastgoedadviseur deel uit van het professionele team van bijna 80 ervaren makelaars, taxateurs, hypotheek- en verzekeringsadviseurs en een onmisbare groep binnendienstmedewerkers.

Tekst: Linuccia Burghoorn
Fotografie: Ed van de Pol

Sander Caldenhove zelf is al bijna twintig jaar actief in het commercieel vastgoed en is sinds 2016 verbonden aan KRK. De organisatie is met vijf vestigingen in Noord-Holland actief als bedrijfsmakelaar, woningmakelaar en commercieel vastgoed. “Dat laatste, het commercieel vastgoed, begeleiden we vanuit drie van onze vestigingen: Amsterdam, Alkmaar en Zaandam. In Zaandam hebben we een speciale taxatie-afdeling voor commercieel vastgoed.” Sander vervolgt: “Vanuit de vestiging in Alkmaar, waar ik aan verbonden ben, zijn we actief in deze regio inclusief het gebied langs de rijksweg A9 tot en met de gemeente Velzen. We bedienen gemeentes, waterschappen, scholengemeenschappen, institutionele en particuliere beleggers en ondernemers.” 

Sterk landelijk netwerk

KRK biedt haar klanten een brede dienstverlening op het gebied van vastgoedmanagement, financieringen en verzekeringen. Sander: “Doordat we al 100 jaar actief zijn in Noord-Holland hebben we een hoogwaardige en diepgewortelde regionale kennis. Ons partnership met het samenwerkingsverband Dynamis zorgt bovendien voor een sterk landelijk netwerk. Daarmee behoort KRK tot een van de marktleiders op ons vakgebied.” 

Passie voor het vak

Over zijn vak als vastgoedspecialist spreekt Sander met een duidelijke passie: “We geven bijvoorbeeld advies aan de overheid over de verkoop van herontwikkelingslocaties. Daar komt gedegen onderzoek bij kijken om met het beste advies te komen. Doordat wij het grootste kruispunt van vraag en aanbod zijn in Noord-Holland en voorop lopen op het gebied van marktkennis en research zijn wij daarin gespecialiseerd.” 

Dure missers

Dat onderscheidende vermogen is ook de reden waarom Sander iedere dag met veel plezier naar zijn werk gaat. “Er komt veel bij kijken, zowel op juridisch vlak als op fiscaal vlak. Stel iemand koopt een kinderdagverblijf dat in bedrijf is en waar nog een contract van drie jaar op zit voor laten we zeggen zes ton. Dat is op het eerste gezicht een prima, marktconforme prijs. Maar als er bij de gemeente plannen zijn voor de ontwikkeling van particuliere woningbouw op dat terrein, dan moet datzelfde pand misschien wel het dubbele of drievoudige kosten. Als je dat als verkoper of koper niet weet, kunnen dat dure missers zijn. Er is voor ons een belangrijke taak weggelegd om daar in het aan- of verkooptraject over te adviseren.”  

Specialistische kennis

KRK staat in de markt bekend om haar specialistische kennis van commercieel onroerend goed. Sander: “We zijn inzetbaar voor ieder vastgoedvraagstuk. Ik kan bijvoorbeeld worden gebeld voor 2.500 m² met 400 m² kantoorruimte. Dat heb je niet in portefeuille en dat is er ook niet. Want als je nu iets van 1.500 m2 zoekt in een straal van 20 kilometer, dan heb je misschien één of twee objecten die passend zouden kunnen zijn. Ik vind het hartstikke leuk om met zo’n uitdaging aan de slag te gaan.” Dat het naast specialistische kennis en een uitgebreid netwerk ook om een persoonlijke klik gaat, blijkt wel uit het feit dat Sander onlangs werd gebeld door een ondernemer. “Die ondernemer had destijds een pand in de verkoop die ik aankocht voor een klant van mij. Het grappige is dat de verkoper van destijds, mij belde voor zijn volgende vraagstuk. Hij is nu een relatie van ons geworden.”  

“Je kunt voor je klant van toegevoegde waarde zijn door op de hoogte te zijn van iets wat nog niemand weet of door partijen bij elkaar te brengen die elkaar versterken”

Best passende advies

In het Alkmaarse kantoor aan de Kanaalkade werkt een gedreven team aan verschillende vastgoedvraagstukken. Sander: “Persoonlijke benadering en lokale marktkennis staan bij ons centraal. We hebben een lange historie van succesvolle vastgoedvraagstukken. Iedere casus vraagt een specifieke aanpak. Het is van belang om in samenspraak met de opdrachtgever de wensen en uitgangspunten te bespreken en te formuleren. Op deze manier kunnen wij vervolgens op zoek naar de juiste partijen met uitgangspunten die het beste bij wensen van onze opdrachtgever aansluiten. Kortom: tijd nemen om te onderzoeken wat het beste matcht met wat de opdrachtgever voor ogen heeft. Ik wil niet even snel een zaak afhandelen: ik wil het best passende advies over de te volgen verkoop- of verhuurstrategie geven en de wensen van onze opdrachtgever ten uitvoer brengen.”

Koesteren

Caldenhove koestert de langlopende samenwerkingen en relaties in zijn vak. “In deze wereld is het hebben van een kwalitatief goed en groot netwerk ontzettend belangrijk. Je kunt voor je klant van toegevoegde waarde zijn. Doordat je bijvoorbeeld op de hoogte bent van iets wat nog niemand weet of door partijen bij elkaar te brengen die elkaar versterken. Onze organisatie is zo ingericht dat we in ons werkgebied alles doen. Geen enkel dossier is hetzelfde en die diversiteit maakt het zo leuk. Het geeft heel veel voldoening om samen met je klant een strategie uit te denken en die succesvol te verwezenlijken.” KRK kent korte lijnen en veel disciplines. “Wij zijn groot, bestaan honderd jaar en beschikken over veel disciplines, waaronder technisch beheer en taxaties. Er zijn korte lijnen tussen die disciplines en commercieel vastgoed. In dat speelveld heb je veel kruisbestuiving. Dat werkt heel fijn. Tegelijkertijd is het een platte organisatie en daardoor schakelen we snel. We werken met een professioneel en gedreven team.” 

Kop koffie

Als marktleider in haar werkgebied verhandelde KRK de afgelopen eeuw ontelbare vierkante meters aan commercieel vastgoed in Noord-Holland. “Wij zijn daarmee voor ondernemers een betrouwbare strategische partner”, zegt Caldenhove. “Dat zijn we niet alleen voor ondernemers met een investeringsbehoefte, maar ook voor ondernemers die zich afvragen wat hun toekomstige ruimtebehoefte zal zijn. En die zich afvragen of het huidige bedrijfspand in de nabije toekomst nog steeds de beste match is. Wij hebben bij KRK vaak een net wat andere invalshoek en we weten waar we over praten. Daarom nodigen wij alle ondernemers die met dit soort vraagstukken zitten uit voor een op koffie om onze visie op de toekomst op vastgoedgebied met hen te delen. Dat leidt vaak tot verrassende nieuwe inzichten!”

Afbeelding
Sustenso: circulaire verwerking van landbouwafval Algemeen 21 dec 2022, 13:11
Afbeelding
'Een vrouwelijke monteur? Daar kijkt niemand meer van op!' - ESNW Alkmaar al halve eeuw te gast bij de klant Algemeen 20 dec 2022, 12:04
Afbeelding
Samenwerking 50five en NXT Mobility voor snellaadnetwerk Algemeen 15 dec 2022, 09:41
Afbeelding
“Samenwerking ondernemers noodzakelijk op krappe arbeidsmarkt” Algemeen 14 dec 2022, 11:01
Afbeelding
Van Gulden Vlies naar Mooij: heerlijke hotspot in Alkmaar Algemeen 13 dec 2022, 11:43
Afbeelding
Alkmaar wint in Parijs ‘Green Cities Award’ en inspireert Europa Algemeen 9 dec 2022, 11:39
Afbeelding
Vliegende start voor ‘nieuwe’ bedrijfsvereniging: Ondernemend Dijk en Waard lanceert app Algemeen 8 dec 2022, 10:17
Afbeelding
Schelphoek 2: van zoutziederij naar uitgeverij Kluitman Algemeen 7 dec 2022, 16:43
Afbeelding
Hallo2023! Vijftien jaar nieuwjaarsrecepties: maandag 9 januari is het weer zover Algemeen 6 dec 2022, 09:55
Afbeelding
Voor échte Alkmaarders: Waagtoren in je kerstboom Algemeen 1 dec 2022, 13:46
Afbeelding
Festival UPfest gaat voor groen Uit 30 nov 2022, 09:49
Afbeelding
AlkmaarPas nu ook voor middeninkomens Algemeen 29 nov 2022, 09:24
Afbeelding
Grootste aanbesteding ooit voor werkzaamheden elektriciteitsnet Algemeen 28 nov 2022, 09:29

Meest gelezen