Jong Ondernemen

Nieuws

De stichting Jong Ondernemen faciliteert door heel Nederland studenten in het MBO, HBO en op de Universiteit bij het opstarten van hun eigen onderneming en biedt jonge ondernemers hierbij begeleiding door lokale ondernemers en accountants.

In het vierde jaar van de opleiding Technische Bedrijfskunde (TBK) aan de Hogeschool InHolland in Alkmaar ontwikkelt elke jonge onderneming in zes maanden een volledig nieuw product. De jonge ondernemers schrijven een ondernemingsplan, trekken vermogen aan, organiseren aandeelhoudersvergaderingen en produceren en verkopen hun innovatieve product. De student wordt op deze manier enthousiast gemaakt voor het ondernemerschap.

Jonge Onderneming van het jaar Naast studiepunten strijden de groepen ondernemers ook dit jaar weer voor de titel: ‘Jonge Onderneming van het jaar’. Ondernemend Alkmaar heeft zich verbonden aan dit project door als jurylid aan te schuiven. Ook dit jaar is Ondernemend Alkmaar samen met Alkmaar Marketing betrokken bij het project. Door het ter beschikking stellen van promotiemogelijkheden bieden zij de projectgroepen de kans om hun product via diverse kanalen onder de aandacht te brengen. Zo verstevigt Ondernemend Alkmaar de relatie met de Hogeschool zodat jong talent voor de regio gewaarborgd blijft. Stem mee via www.ondernemendalkmaar.nl !

Op zoek naar een stagiair? Bezoek dan het Mix & Match Event op 20 april 2017 In samenwerking met Ondernemend Alkmaar en studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar wordt ook dit jaar weer het succesvolle Mix & Match event georganiseerd. Dit jaar vindt op 18 april het event in een nieuwe samenstelling plaats. Hetzelfde concept waarbij u op informele wijze in contact komt met studenten, maar groter dan ooit daarvoor.

Om de ideale match met uw stagiair of afstudeerder te maken, krijgt u eerst de gelegenheid uw bedrijf te pitchen. Gedurende 1,5 minuut vertelt u kort en krachtig over uw bedrijf en welke mogelijkheden u heeft voor stagiairs en afstudeerders. Nadat u de interesse bij de studenten heeft gewekt, volgen de rondetafelgesprekken. Gedurende 5 rondes komen de studenten in kleine groepjes bij uw tafel langs om in contact te komen voor de beschikbare mogelijkheden. Hiervan zijn de eerst drie rondes verplicht volgens een programma, gevolgd door een tweetal vrije keuzes. Om af te sluiten vindt een netwerkborrel plaats, waarbij u onder het genot van een hapje en drankje kunt napraten met studenten en andere aanwezigen.

Details Het Mix & Match event is op 20 april aanstaande en zal ’s middags plaatsvinden in het AFAS Stadion. Gedurende deze middag wordt u het volgende aangeboden: een pitch van 1,5 minuut, een eigen tafel voor de gespreksrondes, waarbij studenten bij u langskomen, netwerkborrel voorzien van hapje en drankje, Contact met ongeveer 600 potentiële stagiairs/afstudeerders van de volgende opleidingen: Economie - Business studies - Bedrijfskunde MER - Financial Services Management – HRM - Logistiek & Economie - Small Business & Retail Management – Finance – Accountancy – Bedrijfseconomie – Techniek - Technische Bedrijfskunde – Werktuigbouwkunde – Elektrotechniek = Civiele techniek – Bouwkunde - Business IT & Management - Technische informatica

Informatie: www.technischebedrijfskunde.com

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen