De regio ligt in uw koelkast

Nieuws

Heeft u wel eens goed in uw koelkast gekeken? Natuurlijk kijkt u elke dag wel een paar keer in de koelkast, maar ik bedoel echt goed kijken, door een regionale bril? U zou dat eigenlijk eens moeten doen en dan zal het u opvallen hoeveel producten daarin liggen die gemaakt worden in deze regio. Zonder dat u het in de gaten heeft, ligt de regio niet alleen aan uw voeten, maar ook nog eens in uw koelkast!

Gesneden groente of een slapakket van Koninklijke Vezet uit Warmenhuizen. Verpakte kaasplakjes, strooi- of smeerkaas van Kaptein uit Heiloo. Natuurazijn of vruchtensiroop van De Burg uit Heerhugowaard. Chocolade verrassingen van Dobla uit Heerhugowaard. Het pakje zuurkool van de familie Kramer uit Zuid-Scharwoude. Een spekkoek of andere Oriëntaalse lekkernijen van Hekos Oriëntal Food of een bakje taugé van Van der Plas Sprouts, beide uit Langedijk. En mocht u toevallig uw stroopwafels in de koelkast bewaren, dan komen die zo goed als zeker van De Aviateur, die onlangs de grootste en modernste stroopwafelproductielijn van Europa in gebruik heeft genomen. Ik weet, het is maar een greep uit het enorme aanbod van (vers)producten die bij ons om de hoek worden gemaakt, maar het geeft wel aan hoe sterk we hierin zijn vertegenwoordigd.

Van oudsher is Langedijk een gemeente waar veel voedselproducerende bedrijven gehuisvest zijn. Dat ligt natuurlijk aan het feit dat dit vroeger een florerend tuinbouwgebied was en dat heeft zich later vertaald naar tal van verwerkende bedrijven. Eerst de conservenindustrie en later kwamen daar van allerlei foodbedrijven bij, alle met hun eigen specifieke aanbod en specialiteit.

Dat we het in dit nummer dus gaan hebben over de regionale foodindustrie heb ik natuurlijk al een beetje verklapt en dat daarbij Langedijk volop in de spotlights staat, is nu ook geen geheim meer. We maken een mooi rondje langs de velden. Wat daarbij opvalt, en dat geldt trouwens voor alle andere bedrijven waarover wij binnen dit thema een verhaal hebben gemaakt, dat deze ondernemingen niet alleen vooraan lopen op het gebied van food voedselveiligheid, maar ook nog eens excelleren in duurzaamheid. Het is indrukwekkend om te zien op welke wijze de vergroening van het bedrijfsleven in deze regio al gestalte heeft gekregen.

Ik hoop dat u van dit Regio Alkmaar Magazine een beetje trek gaat krijgen, aan de verhalen zal het niet liggen. Voor iedereen die er straks weer op uittrekt voor een welverdiende vakantie, vergeet niet eerst nog even in uw koelkast te kijken. Dan weet u meteen weer waarom u na een vakantie altijd weer graag thuiskomt.

Maarten Schiphorst

hoofdredacteur redactieteam Regio Alkmaar Magazine info@regioalkmaarmagazine.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen