Logo regioalkmaarmagazine.nl

Weekmarkt Langedijk genomineerd voor 'beste markt'

  Nieuws

De weekmarkt van Broek op Langedijk is door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) genomineerd in de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’, in de categorie kleine markten. De standhouders zijn blij verrast, want de weekmarkt staat pas sinds oktober op het Broekerplein bij Winkelcentrum Broekerveiling.

Ruim dertig jaar was de markt, die op het laatst nog slechts enkele kramen telde, een vertrouwd fenomeen op de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. Eind september ondertekenden wethouder Jan Piet Beers en Cor Beentjes, voorzitter van de onlangs opgerichte Stichting Broeker Markt, de overeenkomst tot verzelfstandiging van de weekmarkt. Begin oktober verhuisde de markt naar het Broekerplein. De standhouders waren blij met de verzelfstandiging én de verhuizing. Beentjes: “We zijn meteen actief op zoek gegaan naar nieuwe standhouders en hebben daarbij vooral gelet op kwaliteit.” In enkele maanden is het al gelukt om meerdere standhouders aan te trekken. De markt is uitgebreid met onder andere een stand met planten, accessoires voor mobiele telefoons en Vietnamese loempia’s. Beentjes: “Er staan nu ongeveer tien kramen en we hopen de markt stapsgewijs uit te breiden tot ongeveer twintig kramen.”

Gezellig plein

De markt is niet per se goedkoper dan de supermarkten, zegt George Noordhuis van Pi-nuts, die met een prachtige kar vol noten en gedroogde vruchten op de markt staat: “Wij willen ons onderscheiden door een beter en meer gespecialiseerd product. Maar ook doordat we graag tijd maken voor een praatje met onze klanten.” Wethouder Beers vult aan: “De markt maakt het centrum van Broek op Langedijk veel gezelliger. Dit hebben we altijd voor ogen gehad met het Broekerplein.” De nominatie is een mooi compliment, vindt de bloemenman. “En mochten we winnen, dan wordt dat groots gevierd.” Langedijker klanten zijn het roerend eens met de nominatie. “Het is hier gezellig, je hebt hier meer keus dan in de winkel, alles is van goede kwaliteit en de prijzen zijn goed. Wat wil je nog meer?” Een jury van het CVAH heeft de genomineerde markten inmiddels aan een extra onderzoek onderworpen. De uitslag volgt op 13 maart.

Afbeelding
Meer berichten