Jong en fris

Nieuws

Het fenomeen serviceclub is in zakelijke kringen een bekend fenomeen. Je hebt er verschillende en elke club heeft zo zijn eigen maatschappelijke missie, externe en interne dienstbaarheid. Die externe dienstbaarheid uit zich veelal in het doen van vrijwilligerswerk of het organiseren van evenementen waarmee geld wordt gegenereerd voor goede doelen.

Doorgaans wordt iemand vanuit zijn professie geselecteerd en voorgedragen voor het lidmaatschap. Eenmaal lid geworden, wordt men gestimuleerd bij te dragen aan sociale activiteiten, netwerken en mogelijkheden tot persoonlijke ontplooiing. Sommige clubs hanteren het credo ‘eens lid, altijd lid’. Voor de Tafelronde en Junior Kamer geldt dat niet. Daar moet je bij het bereiken van het 40ste levensjaar afzwaaien. En dat houdt het jong en fris. Want waar andere serviceclubs de laatste tijd te maken hebben met ledenverlies, doen juist deze twee clubs het qua ledenaanwas juist bijzonder goed.

Junior Kamer Junior Kamer komt van Junior Chamber International (JCI) en is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen wereldwijd. Elk JCI lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren. JCI biedt haar leden daarom volop ontwikkelkansen en stelt hen in staat blijvende positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. JCI is gebaseerd op vier pijlers: Business, Community, Training en International. Op elk van deze gebieden kunnen leden zich ontwikkelen. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. In Nederland heeft JCI ruim 2.000 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis.

Regionale Kamers In de regio Alkmaar zijn twee Junior Kamers, een in Alkmaar en een in Heerhugowaard. De Junior Kamer Alkmaar is bekend van het Alkmaar Culinair Plaza dat eind augustus plaatsvond in het Alkmaarse stadspark De Hout. Voorheen was dat het Waagplein. Junior Kamer Heerhugowaard organiseert onder meer de City Run Heerhugowaard. Met deze evenementen zijn en worden substantiële bedragen opgehaald voor goede doelen in de regio.

 

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen