Logo regioalkmaarmagazine.nl

Jong en fris

  Nieuws

Het fenomeen serviceclub is in zakelijke kringen een bekend fenomeen. Je hebt er verschillende en elke club heeft zo zijn eigen maatschappelijke missie, externe en interne dienstbaarheid. Die externe dienstbaarheid uit zich veelal in het doen van vrijwilligerswerk of het organiseren van evenementen waarmee geld wordt gegenereerd voor goede doelen.

Doorgaans wordt iemand vanuit zijn professie geselecteerd en voorgedragen voor het lidmaatschap. Eenmaal lid geworden, wordt men gestimuleerd bij te dragen aan sociale activiteiten, netwerken en mogelijkheden tot persoonlijke ontplooiing. Sommige clubs hanteren het credo ‘eens lid, altijd lid’. Voor de Tafelronde en Junior Kamer geldt dat niet. Daar moet je bij het bereiken van het 40ste levensjaar afzwaaien. En dat houdt het jong en fris. Want waar andere serviceclubs de laatste tijd te maken hebben met ledenverlies, doen juist deze twee clubs het qua ledenaanwas juist bijzonder goed.

Junior Kamer Junior Kamer komt van Junior Chamber International (JCI) en is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen wereldwijd. Elk JCI lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren. JCI biedt haar leden daarom volop ontwikkelkansen en stelt hen in staat blijvende positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. JCI is gebaseerd op vier pijlers: Business, Community, Training en International. Op elk van deze gebieden kunnen leden zich ontwikkelen. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. In Nederland heeft JCI ruim 2.000 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis.

Regionale Kamers In de regio Alkmaar zijn twee Junior Kamers, een in Alkmaar en een in Heerhugowaard. De Junior Kamer Alkmaar is bekend van het Alkmaar Culinair Plaza dat eind augustus plaatsvond in het Alkmaarse stadspark De Hout. Voorheen was dat het Waagplein. Junior Kamer Heerhugowaard organiseert onder meer de City Run Heerhugowaard. Met deze evenementen zijn en worden substantiële bedragen opgehaald voor goede doelen in de regio.

Afbeelding
Meer berichten