Logo regioalkmaarmagazine.nl

Uitreiking Bronzen Waaier

  Nieuws

Maandagavond 28 januari 2019 reikt wethouder Jan van der Starre van de gemeente Heerhugowaard de Bronzen Waaier uit aan de meest maatschappelijk betrokken ondernemer die is aangesloten bij Stichting De Waaier. Deze uitreiking vindt plaats tijdens het Bronzen Waaier Diner in Grand Café Klunder van Theater De Vest in Alkmaar. De Bronzen Waaier is een jaarlijkse prijs van Stichting De Waaier. Daarnaast ontvangt de beste ‘runner up’ De Bronzen Duim uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Langedijk.  De winnaars van beide prijzen hebben een voorbeeldrol op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio. Het werkgebied van De Waaier beslaat met name de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

Genomineerden
De genomineerden voor de Bronzen Waaier 2018 zijn De Hooge Waerder, EHBA Trainingen, Erkamp Boot Willemsen Notarissen en P.J. Koper Vastgoed. Allen hebben op hun eigen manier actief een bijdrage geleverd aan meer sociale verbondenheid in en ontwikkeling van de regio. Dat deden ze met hun (bedrijfs-) expertise, met materialen die ze beschikbaar stelden, of met medewerkers die als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties aan de slag mochten voor het uitvoeren van een maatschappelijke klus. Dit alles ‘om niet’. Het aantal ‘klussen’ dat deze leden uitvoerden in 2018 en de vijf jaren ervoor én de maatschappelijke waarde van deze klussen, zijn belangrijke criteria om in aanmerking komen voor De Bronzen Waaier.De procedure
Uit een ‘long list’ van kandidaten selecteerde de jury de genomineerden voor de Bronzen Waaier 2018. Deze jury bestaat uit Olaf Bak van BAK Reizen uit Alkmaar, winnaar van de Bronzen Waaier 2017, wethouder Jan van der Starre van de gemeente Heerhugowaard en Hugo van Arem van Club B3 uit Sint Pancras. Leden van het bedrijvenplatform van De Waaier stemden op de genomineerden en daaruit kwam de winnaar naar voren. Het team van De Waaier kiest ieder jaar de winnaar van de Bronzen Duim.

Afbeelding
Meer berichten