Bibi Foodstore: één grote schatkamer vol lekkers

Nieuws
Linda Boersma en Hewina Bakker in hun Bibi Foodstore.
Linda Boersma en Hewina Bakker in hun Bibi Foodstore. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - In een van de leukste straatjes van Alkmaar is een nieuwe delicatessen- en wijnwinkel geopend. Bibi Foodstore: zo heet heet de prachtig verbouwde zaak van Linda Boersma en Hewina Bakker, die ze vier weken geleden openden aan Huigbrouwerstraat 16. De Bibi Foodstore is nog het beste te omschrijven als een schatkamer vol lekkers. Hier koop je de lekkerste kaas, ham, wijn, olijfolie, Argentijnse empanadas of Italiaanse ravioli van topkwaliteit. Ook voor uitstekende koffie, luxe broodjes en verse salades moet je bij de Bibi Store zijn. Alkmaar is weer een pareltje rijker!

Heerlijke, verse producten van topkwaliteit bij de Bibi Foodstore. (Foto: Rodi Media)

Linda en Hewina hebben een brok aan horeca-ervaring, werkten ooit samen met Italiaans restaurant Vito en hadden al lang plannen voor een delicatessenwinkel met kwaliteitsproducten. “We hebben door ons verleden altijd interesse in eten en drinken gehad”, zegt Linda. “Het was wachten op het juiste pand en dat kwam op ons pad toen we Huigbrouwerstraat 16 in de verhuur zagen. Precies de uitstraling en sfeer die we zochten; zowel het pand als het straatje, middenin het bruisende centrum van de stad. Heerlijk!” 

Heerlijk zijn ook de producten waarmee Linda en Hewina werken. Hewina: “Mercato Italiano levert de mooiste Italiaanse kwaliteitsproducten en we hebben vlees van Pure Ham, dat wordt gerund door David Martinez Quero, die zijn vlees direct van de familieboerderij in Spanje importeert. Wat we ook hebben zijn Argentijnse empanadas, geleverd door Baires Empanadas. Zij maken sinds 2016 deze authentieke producten, waarvan wij vier soorten (gehakt, kip, mozzarella en geitenkaas) in de winkel verkopen. Superlekker als lunch, avondmaaltijd of tussendoortje. Je warmt ze thuis binnen no time op. Eet er een salade bij en je geniet van een heerlijke maaltijd.”


Proeven!

Wil je een uitgebreide borrelplank voor vrienden of gewoon iets lekkers voor jezelf? De Bibi Foodstore kan precies leveren wat je nodig hebt. Linda: “We hebben een kaart voor onze broodjes, salades en andere lekkere dingen, maar we kunnen altijd iets maken waar je nóg blijer van wordt. We hebben een snijmachine voor de vleeswaren en kunnen dus altijd iets lekkers maken. Eet het lekker aan de bar, de grote tafel of buiten op het bankje. Meenemen kan natuurlijk ook. We hebben ook allerlei producten die superleuk zijn om cadeau te doen. Denk aan koffiebonen, wijn, oliën, azijn en zout. Het verschil tussen supermarktproducten en wat wij in de zaak verkopen is groot. Dat is vaak lastig in woorden te omschrijven; dat moet je gewoon proeven. Dat kan volop in onze zaak, dus beoordeel zelf wat je lekker vindt. Ook hebben we sojasaus (gerijpt op eikenhouten vaten) van het het Rotterdamse merk Tomasu. Het zijn stuk voor stuk prachtige producten mét een goed verhaal. Daar worden wij blij van en dat willen we delen met iedereen die van lekker houdt. Oja, we hebben échte Portugese pastel de nata én Italiaans schizzi servies uit het het Zuid-Italiaanse Puglia, waar onze schalen met de hand worden gemaakt.”

Argentijnse empanadas, geleverd door Baires Empanadas. (Foto: aangeleverd)

De Bibi Foodstore is écht een zaak voor levensgenieters. Zin in wat lekkers voor jezelf, je vrienden of verdient iemand een mooi cadeau. Je vindt het bij de Bibi Foodstore, dé lekkerste delicatessenwinkel van Alkmaar.

Zin om te watertanden? Kijk op www.bibifoodstore.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Meer dynamiek op Alkmaars huizenmarkt Nieuws 18 jul., 09:05
Afbeelding
Lindegrachtconcerten weer ouderwets op Lindegracht Uitgaan 13 jul., 19:34
Afbeelding
Aanvraag subsidie erfgoed wordt makkelijker Cultuur 13 jul., 19:33
Afbeelding
Bibi Foodstore: één grote schatkamer vol lekkers Nieuws 13 jul., 19:32
Afbeelding
Klimmen naar een high end openluchtmuseum Nieuws 29 jun., 14:49
Afbeelding
Match2Work verbindt onderwijs en praktijk Nieuws 29 jun., 14:46
Afbeelding
'Na 18 jaar tijd om stokje over te dragen' Nieuws 29 jun., 14:45
Afbeelding
Overdie Groep: 'het schoolvoorbeeld van duurzaamheid' Duurzaamheid 27 jun., 12:21
Afbeelding
Bespaar-Adviseur B.V.: regisseur van beste duurzaamheidsoplossingen Duurzaamheid 27 jun., 12:14
Afbeelding
PrachtstadClub op inspiratiereis naar historisch hart van Vlaanderen Nieuws 27 jun., 12:11
Afbeelding
Strategisch Event van Huis van het Werk voor werkgevers en HR-professionals Zakelijk 27 jun., 12:00
Afbeelding
Unieke bijzondere ervaring bij Hortus Alkmaar met collega's en relaties Partnerbijdrage 27 jun., 11:53
Afbeelding
Zo draagt de sociale kringloopketen RataPlan bij aan duurzaamheid: “Tweedehands is hip" Duurzaamheid 27 jun., 11:39

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen