De Schuurman Groep viert 100-jarig jubileum

Nieuws
De Schuurman Groep viert 100-jarig jubileum.
De Schuurman Groep viert 100-jarig jubileum. (Foto's: aangeleverd)

ALKMAAR - Onder het motto ‘Eeuw en al Energie’ viert de Schuurman Groep dit jaar het 100-jarig jubileum. Oprichter Willem Schuurman startte in 1923 W. Schuurman Elektrotechnische Groothandel NV in Alkmaar. Vanaf dat moment worden handelsactiviteiten op het gebied van elektrotechniek en consumentenelektronica ontplooid. Met inmiddels de derde generatie Schuurman in de directie is de Groep uitgegroeid tot een landelijke speler met internationale samenwerkingsverbanden.

Uitbreiding van het leveringspakket begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met onder meer wasmachines en stofzuigers van het merk SEMA ofwel Schuurman Electrotechnische Materialen Alkmaar. Via Elektrokern Solutions start de Schuurman Groep later met activiteiten op het gebied van onder meer Motor & Drives, Power Quality en Energy SavingSteeds meer wordt het leveren van duurzame goederen en diensten kernactiviteit, waarbij tevens expertise op het gebied van advies, ontwerp, engineering en onderhoud van duurzame systemen wordt geboden.

Indutecc Renewable Solutions

Jongste innovatieve loot aan het firmament is Indutecc Renewable Solutions. Deze divisie biedt vernieuwende oplossingen in de energietransitie. Meer specifiek ontwerpt en levert Indutecc toekomstbestendige totaaloplossingen in energieopwekking, omvorming en opslag. Van zonnepaneel tot batterijopslag, veiligheid en herbruikbaarheid staan voorop. Deze duurzame oplossingen leveren niet alleen besparing op de energierekening. Dankzij de Energie-investeringsaftrek (EIA) is er ook fiscaal voordeel te behalen.

Onlangs heeft Indutecc voor Nutri-Dynamics in Alkmaar een Ferroamp DC project met drie Energyhubs van 42kW en een Zenon gridbooster batterij van 270kWh geëngineerd en geleverd. Er liggen 432 Solarwatt zonnepanelen op het dak van Nutri-Dynamics. Eveneens zeer recent realiseerde Indutecc het eerste Enequi Hybrid systeem in Nederland voor Lifestyle Store Mantje op Texel. Dit systeem combineert twee 15kW hybride omvormers met een 24kWh Enequi Nilar ReOx batterij en 27,3kWp aan zonnepanelen.

Project Wildlands Adventure Zoo Emmen is een goed voorbeeld van een unieke samenwerking tussen Q-Park, ElaadNL, Fudura, Enexis Netbeheer, Ecotap, Gemeente Emmen, General Electric/Jean Mueller, Hybrid Energy, Kobus Installatie-en Dakbedekkingsbedrijf en Indutecc. Meer informatie op www.indutecc.nl

Distributie en internationale samenwerking

Op basis van de hoogste eisen van de groothandelsbranche worden inkomende goederen gescand en veelal volautomatisch in het magazijn geplaatst. Meer dan 25000 soorten artikelen kunnen vervolgens op elk gewenst moment worden bezorgd bij zakelijke afnemers in heel Nederland. Orderpicking, kitting, tijdvensterlevering, dropshipment en nachtlevering vormen een belangrijk deel van de supply chain. En met de service van compleet leveren, same day delivery, bouwplaats containerlevering en zaterdagbezorging is het al niet anders. Innovatie in het distributieproces staat nooit stil.

De Schuurman Groep is lid van FEGIME. Daarin werken 19 nationale organisaties met meer dan 260 zelfstandige elektrotechnische groothandels samen. Sinds 1994 vormen zij met Schuurman als exclusieve Nederlandse vertegenwoordiging een innovatieve kracht binnen de mondiale elektrotechnische groothandels met meer dan 1200 verkooppunten. Naast het duurzame hoofdkantoor aan de Fluorietweg 29 in de Alkmaarse Boekelermeer heeft de Schuurman Groep vestigingen in Rotterdam, Drachten, Enschede, Apeldoorn, Breda, Helmond en Roermond. In totaal werken er 170 mensen die samen naar verwachting in 2023 een jaaromzet van 130 miljoen euro realiseren.

Schuurman Keukens: 55 jaar thuis in uw persoonlijke smaak

Al 55 jaar levert Schuurman in Alkmaar en de regio exclusieve keukens. Met de merken SieMatic en SK-line bieden wij u een design kookomgeving met maximaal gebruiksgemak. Voor de realisatie van uw ideale leefruimte staat een enthousiast advies- en ontwerpteam klaar voor een informatief gesprek of een gedegen oriëntatie, waarna een prijs- en ontwerpvoorstel volgt. Door de juiste combinatie van ruimte en vormgeving krijgen uw persoonlijke ideeën altijd het beoogde eindresultaat.

De SK-line - ons huismerk - biedt betaalbare kwaliteit tegen de hoogste standaard. Van stijlvol, strak en greeploos tot uitbundig, klassiek en landelijk; deze keukenserie biedt u volop mogelijkheden. Ook topmerk SieMatic biedt unieke opties toegesneden op uw persoonlijke smaak. Dit vindt u terug in de stijlwerelden Urban, Pure, Classic en Mondial. De keuze in kleuren, materialen en apparaten is eindeloos. Vanuit betrokkenheid bij het behoud van de aardbol leveren wij keukens die voldoen aan het FSC-keurmerk van verantwoord bosbeheer. Meer informatie op www.schuurmankeukens.nl

Als klap op de vuurpijl heeft Willem Schuurman tijdens een feest met driehonderd businesspartners uit handen van burgemeester Anja Schouten de Zilveren Waag ontvangen. Naast deze erkenning kreeg hij de toezegging tot het luiden van de Kaasmarktbel. De jubilaris dankte de burgemeester en overhandigde haar een honderd pagina’s tellend boek over de ontwikkeling en de geschiedenis van de 100-jarige Schuurman Groep.

Schuurman Groep, Fluorietweg 29, 1812 RR Alkmaar, 072 541 23 00, info@schuurman.nl, www.schuurman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Martijn Vrijheid: veiligheid is onze verantwoordelijkheid Nieuws 13 okt., 09:30
Afbeelding
De Schuurman Groep viert 100-jarig jubileum Nieuws 13 okt., 09:29
Afbeelding
'Gezamenlijk verantwoordelijk om wegen tijdens kooloogst veilig te houden' Nieuws 13 okt., 09:20
Afbeelding
PVONH helpt ondernemers criminaliteit aan te pakken Nieuws 13 okt., 09:17
Afbeelding
Ondernemend Dijk en Waard: belangenbehartiger en bruggenbouwer Nieuws 13 okt., 09:15
Afbeelding
Stichting Hart van Noord-Holland maakt verdiepingsslag in identiteit van Alkmaar Nieuws 13 okt., 09:12
Afbeelding
Rutger de Boer (DTX) over cybersecurity en AI Nieuws 13 okt., 09:09
Afbeelding
Gemeente Alkmaar en politie over cybercriminaliteit en digitale weerbaarheid Nieuws 13 okt., 09:05
Afbeelding
Het iconische ijkgebouw door de eeuwen heen: van ijkkantoor naar de 'huiskamer' van Alkmaar Nieuws 13 okt., 09:04
Afbeelding
Stad Alkmaar Logistics wint 'De Waaghals' op gala-avond Ondernemend Alkmaar Zakelijk 11 sep., 23:28
Afbeelding
De route naar duurzame afspraken Partnerbijdrage 9 aug. 2023, 09:11
Afbeelding
Dit wordt de nieuwe skyline van Alkmaar Nieuws 1 aug. 2023, 10:52
Afbeelding
Minder treinverkeer Alkmaar: Rover luidt noodklok Nieuws 31 jul. 2023, 14:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen