Arjan Baron heeft hoge ambities met TREE11

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Marco van Ammers)

Met de overname van Victorie Plaza heeft Arjan Baron, eigenaar van TREE11 in Alkmaar, een indrukwekkende stap zijn carrière genomen. Sportcentrum, welness complex, lifestyle gym? Eigenlijk dekt geen enkele benaming de unieke plek aan de Terborchlaan waar alle mogelijke sporten onder één dak te beoefenen zijn. 

In een van de ruimtes van TREE11 legt vader Baron de laatste hand aan het schilderwerk. Of hij trots is op zijn zoon? Het is een man van weinig woorden, maar zijn ‘ja’, klinkt overtuigend. Hij zal in het verleden ook zijn twijfels hebben gehad over waar het carrièrepad van zijn zoon Arjan Baron heen zou leiden. “School was niet mijn meest favoriete plek,” lacht Arjan. “Ik kon goed leren, maar had er gewoon geen zin in.” Op jonge leeftijd was Arjan al aan het werk en maakte lange werkdagen. Tegelijkertijd vergrootte hij zijn skills als personal trainer en ontwikkelde hij vanuit dat vak het Tree11 concept. “In mijn vak als personal trainer had ik veel contacten met ondernemers uit de regio. En als je dan intensief uren met elkaar doorbrengt, leidt dat ook tot persoonlijke gesprekken. Die inspirerende gesprekken versterkten mijn ambitie voor het eigen ondernemerschap. Ik vestigde mijn gym op de Terborchlaan 311, vandaar de naam TREE11, in Alkmaar.“ De naam verwijst ook naar de bijna tien meter hoge boom die als eyecatcher midden in een van de sportruimtes staat. 

Sterk concept

TREE11 stond in open verbinding met het aangrenzende Victorie Plaza. De twee sportcentra versterkten elkaar op een bijzondere manier. “We hadden allebei een sterk concept, met ieder onze eigen klantenkring.” 

Toen vorig jaar Victorie Plaza beschikbaar kwam voor overname, was dat precies het juiste moment voor Arjan om een volgende stap te zetten in zijn ondernemerschap. Sinds april dit jaar is hij eigenaar. “Dit is een unieke sportschool, op een zichtlocatie aan de ring Alkmaar. We bedienen klanten uit de regio Alkmaar, Bergen, Heiloo: we richten ons op iedereen die fit wil worden én wil blijven.” Dat laatste vormt misschien nog wel de grootste uitdaging volgens Arjan. “Daarom is het zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een kwalitatief hoogwaardig en breed aanbod hebt. Daarnaast moet alles extreem hygiënisch zijn, moet de sfeer goed zijn en willen we dat iedereen zich welkom voelt. Het materiaal en de apparatuur moet up-to-date en werkend zijn, het lesaanbod groot en we werken met professionals die samen een hecht team vormen.” Het zijn veel borden om op te schaken; Arjan besteedt daarom grote zorg aan de interne organisatie. “We hebben een eigen schoonmaak- en onderhoudsteam en bieden onze trainers vaste contracten. Dat is uniek in onze sector. Het zorgt ervoor dat het team zich volledig verbonden voelt met de organisatie en dat merkt de klant. Ons team is op verschillende disciplines inzetbaar. Dat maakt het werk afwisselend, levert betrokkenheid op en zorgt ervoor dat we de uren binnen het grote lesaanbod kunnen garanderen.”

Discipline

Gediplomeerde en gecertificeerde personal trainers, fysiotherapeuten, sportinstructeurs en voedingsdeskundigen werken ieder vanuit de eigen discipline met de bezoekers van TREE11. “We werken hier aan een gezonde levensstijl, in de breedste zin van het woord”, vertelt Arjan. “Je hier alle mogelijke sporten kunt beoefenen: van CrossFit training tot Les Mills lessen en van yoga in een van de welnessruimtes, tot small group trainen en het spelen van padel op één van de vier indoorbanen.” Een belangrijk onderdeel van de corebusiness bestaat uit functioneel trainen. Arjan: “Bij functioneel trainen ligt de focus op de transfer naar het dagelijks leven. Zo kunnen wij de trainingen voor onze leden betekenisvol inrichten. Hier wordt veel gewerkt met dumbells (halters), barbells (stangen) en cardiotrainingen.”

Community

Of je nu deel uit wilt maken van de gezellige community of lekker met je eigen muziek op je oortjes even een uurtje wil knallen: de sportschool biedt voor alle type sporters een mogelijkheid. Zorgen dat mensen afvallen is er geen doel op zich. “Ons doel is je fit te maken. Dat je door te sporten en gezond te eten afvalt, is natuurlijk een mooi resultaat, maar we zijn niet primair bezig met hoe je er in de spiegel uitziet. Het draait bij ons om met consistent trainen je persoonlijke doel te behalen en te behouden. Dat doel ziet er voor iedereen anders uit. Of je nu topsporter bent of hier komt om te revalideren na een sportblessure of een operatieve ingreep. We werken aan je totale conditie en de weerstand en zorgen ervoor dat het op een verantwoorde, veilige en plezierige manier gebeurt”, vertelt Arjan. 

Gezondheidswinst

TREE11 richt zich op de doelgroep van ongeveer 25 – 70 jaar. “Dat is niet zo strikt: we hebben mensen die jonger en ouder zijn”, zegt Arjan. Dat ook voor die laatste groep veel gezondheidswinst te behalen is, staat volgens Arjan vast. “Het is relatief onbekend, maar het is een feit dat ook als je pas op latere leeftijd begint met sporten er voordelen optreden. Binnen persoonlijke mogelijkheden en eventuele beperkingen, kunnen we werken aan verbeteren van de fitheid. Zoals verhoging van de spierkracht. En dan doen we geen squats, maar zorgen we ervoor dat er een box staat waar je op gaat zitten en staan. We kunnen er heel veel aan doen om het plaatsen van die dure sta-op stoel zo lang mogelijk uit te stellen. Zodat je zo lang mogelijk zelfstandig en fit kunt blijven leven.”

Samenwerking

Arjan zoekt nadrukkelijk de samenwerking met andere lokale ondernemers en het regionale onderwijs. “Ik heb in de loop van de jaren een groot netwerk opgebouwd en maak zoveel mogelijk gebruik van producten en diensten die ik lokaal kan betrekken.” Op hun beurt kunnen ondernemers de vergaderruimte in het pand huren voor zakelijke bijeenkomsten. Arjan: “Zo’n bijeenkomst kun je perfect afsluiten met een uurtje padel of een yogasessie.“

Nieuwe branding 

TREE11 is de hele week tot 22 uur geopend. Arjan: “Vanaf 6.00 uur ’s morgens ligt er een handdoek voor je klaar.” Wie regelmatig over de ring Alkmaar rijdt, zal de komende weken alle bestaande branding zien veranderen naar TREE11. “We hebben een nieuwe huisstijl, dat rollen we de komende tijd uit.” Op exact de plek waar de succesvolle ondernemer nu zijn verhaal vertelt, begon hij op 15-jarige leeftijd met sporten. “Ik heb hoge ambities en heb er vertrouwen in dat we de komende jaren hier nog heel mooie sportieve dingen gaan neerzetten. Wij willen dat iedereen hier op een gezonde en verantwoorde manier aan de conditie en weerstand kan werken en met een positief gevoel en nieuwe energie de deur uitgaat!”

Tekst: Linuccia Burghoorn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Martijn Vrijheid: veiligheid is onze verantwoordelijkheid Nieuws 13 okt., 09:30
Afbeelding
De Schuurman Groep viert 100-jarig jubileum Nieuws 13 okt., 09:29
Afbeelding
'Gezamenlijk verantwoordelijk om wegen tijdens kooloogst veilig te houden' Nieuws 13 okt., 09:20
Afbeelding
PVONH helpt ondernemers criminaliteit aan te pakken Nieuws 13 okt., 09:17
Afbeelding
Ondernemend Dijk en Waard: belangenbehartiger en bruggenbouwer Nieuws 13 okt., 09:15
Afbeelding
Stichting Hart van Noord-Holland maakt verdiepingsslag in identiteit van Alkmaar Nieuws 13 okt., 09:12
Afbeelding
Rutger de Boer (DTX) over cybersecurity en AI Nieuws 13 okt., 09:09
Afbeelding
Gemeente Alkmaar en politie over cybercriminaliteit en digitale weerbaarheid Nieuws 13 okt., 09:05
Afbeelding
Het iconische ijkgebouw door de eeuwen heen: van ijkkantoor naar de 'huiskamer' van Alkmaar Nieuws 13 okt., 09:04
Afbeelding
Stad Alkmaar Logistics wint 'De Waaghals' op gala-avond Ondernemend Alkmaar Zakelijk 11 sep., 23:28
Afbeelding
De route naar duurzame afspraken Partnerbijdrage 9 aug. 2023, 09:11
Afbeelding
Dit wordt de nieuwe skyline van Alkmaar Nieuws 1 aug. 2023, 10:52
Afbeelding
Minder treinverkeer Alkmaar: Rover luidt noodklok Nieuws 31 jul. 2023, 14:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen