Strategisch Event over de impact van Kunstmatige Intelligentie (AI) op de werkvloer

Nieuws
Bosch
Bosch "Connected Buildings" Roadshow, Amsterdam, EYE Filmmuseum, 08.10.2018 (Foto: Tim Hoppe)

Op donderdag 12 oktober organiseert Huis van het Werk in Theater Cool in Heerhugowaard een strategische bijeenkomst die in het teken staat van de impact van Kunstmatige Intelligentie (AI) op werknemers en hun werk. 

Directieleden en HR-professionals, de doelgroep van de bijeenkomst, spelen een belangrijke rol in het begrijpen en omarmen van de veranderingen die AI op de werkvloer met zich meebrengt. Tijdens het evenement krijgen bezoekers inzicht in hoe AI de manier waarop we werken verandert en welke mogelijkheden het biedt om dagelijkse taken efficiënter uit te voeren. Huis van het Werkt moedigt alle gasten aan om ervaringen te delen en vragen te stellen. 

Richard van Hooijdonk over AI in het bedrijfsleven

Een van de sprekers op 12 oktober is futurist, keynotespreker en trendwatcher Richard van Hooijdonk. Hij is een autoriteit op het gebied van nieuwe technologieën en heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst zelf wil ervaren. Richards inspiratiesessies zijn al door meer dan 550.000 mensen bijgewoond en hij is regelmatig te gast bij televisie- en radioprogramma’s. 

Met zijn internationale researchteam onderzoekt Richard trends op het gebied van AI en kijkt hij zowel naar de baanbrekende nieuwe mogelijkheden, maar ook naar de uitdagingen voor mensen, bedrijven en overheden. Op de werkvloer wordt steeds meer repetitief en eenvoudig werk geautomatiseerd, waardoor we tijd ‘over’ hebben en onze rollen op de werkvloer opnieuw invulling kunnen geven. Hoe zien onze banen er straks uit en hoe leiden we ons personeel op tot de werknemers van de toekomst? Nieuwe, 21e-eeuwse vaardigheden zijn immers onmisbaar. 

De focus in het bedrijfsleven en binnen HR-afdelingen verschuift langzamerhand al van werken met vaste contracten naar de ‘gig economy’: een manier van werken waarin bedrijven meer gaan werken met parttime medewerkers en tijdelijke krachten en freelancers in plaats van langdurige contracten met werknemers. 

Praktische informatie 

Naast Richard van Hooijdonk komen er diverse andere sprekers die vertellen over Kunstmatige Intelligentie op de werkvloer. Huis van het Werk heeft een interessant programma samengesteld en verwelkomt je graag in Theater Cool in Heerhugowaard op donderdag 12 oktober van 13:15 tot 16:15. 

Partners en relaties van Huis van het Werk hebben een kortingscode voor gratis toegang ontvangen. Code vergeten? Mail naar info@huisvanhetwerk.nl. Nog geen partner van Huis van het Werk en wil je graag eens kennismaken? Koop dan een kaartje voor € 49,95 via www.huisvanhetwerk.nl. 

‘Boost je organisatie en bind je medewerkers’ met Berry Veldhoen 

Op 23 november organiseert Huis van het Werk een boardroomsessie met Berry Veldhoen van MKB 9+ Ondernemers B.V. over hoe je jouw organisatie een boost geeft door je medewerkers te betrekken bij de groei van je bedrijf. Medewerkers voelen zich gehoord en zij weten dat zij ertoe doen als je ze persoonlijke aandacht geeft en ze laat meedenken. 

Berry Veldhoen is expert in klant- en medewerkersbeleving en laat tijdens deze interactieve inspiratiesessie zien hoe je deze persoonlijke aandacht - ook digitaal - systematisch en op het juiste moment kunt organiseren met de 9+ Way of Working. Hierbij staan Pop-Up Booster Teams en nieuwe vormen van samenwerken en leren centraal. Aanmelden kan via de website van Huis van het Werk.

Over Stichting Huis van het Werk Huis van het Werk is een netwerkorganisatie voor ondernemers, werkgevers, managers en HR-professionals in de regio. Werkgever of HR-professional zijn brengt uitdagingen met zich mee. Maar ook kansen. En je staat er niet alleen voor. Huis van het Werk behartigt de belangen van haar partners, verbindt ze met elkaar en deelt informatie en inspiratie. Samen groeien organisaties beter en sneller en kunnen zij een vuist maken om de regionale arbeidsmarkt nog beter op de kaart te zetten. Huis van het Werk organiseert het hele jaar door Boardroomsessies, Kennissessies, Meet&Greets, Strategische Events en netwerkborrels. Interesse om aan te sluiten? Mail naar info@huisvanhetwerk.nl of bel naar 072-2340433.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb 2024, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb 2024, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb 2024, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen