Schitterende lichteffecten tijdens City Run

Sport
Schitterend lichteffecten tijdens de Alkmaar City Run.
Schitterend lichteffecten tijdens de Alkmaar City Run. (Foto: BOY HOOGVORST)

Om 19.20 beten de jongste hardlopers het spits af tijdens de Rollebol Kids Run. Ruim 1.000 kinderen stonden aan de start van de 800 of 1.600 meter. Om 20.00 uur gaf Robert Eenhoorn het startschot van het nieuwe onderdeel: de Heroes Run, misschien wel het mooiste onderdeel van de avond. Bijna 30 deelnemers stonden aan de start van deze 800 meter.

ALKMAAR - Schitterende lichteffecten zorgden woensdagavond 17 mei voor een heerlijk avondje Alkmaar City Run. Die was met 10.000 deelnemers volledig uitverkocht. De negende editie, georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion, werd een zeer geslaagd Run & Swing feest. Het liefdeskoppel Ronald Schröer en Jill Holterman wonnen de wedstrijd 10 km.

De Rollebol Kidsrun. (Foto: aangeleverd)

Om 20.45 uur werd het startschot voor de 5 km gegeven door de Burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten. Minutenlang passeerden de hardlopers de startstreep die werden aangemoedigd door de vele supporters langs de kant. Slingerend door de gezelligste straten van Alkmaar kwamen de deelnemers langs veertig entertainmentpunten. Om 21.30 uur klonk het startschot voor de 10 km. Door de invallende duister werden lichtacts op het parcours nog spectaculairder. Vrolijke beats klonken door de straten en de speciaal ingerichte cheeringzones zorgden voor een extra boost bij de deelnemers richting de finish. Bewoners kwamen dit jaar ook weer massaal naar buiten om de deelnemers aan te moedigen. Na de finish zochten de vele hardlopers en supporters de uitgaansgelegenheden op om een drankje en dansje te doen.

Alkmaar City RunBurgemeester Anja Schouten geeft het startschot voor de 5km (Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos)

Tijdens deze 9e editie stond een recordaantal businesslopers, ruim 3.000 deelnemers, aan de start van de 5 en 10 km. Bij de Business Run 10 km eindigde onze trotse hoofdsponsor All4running op de eerste plek, gevolgd door De Praktijk en de Koning en op de derde plek stond Demaco. Bij de Business Run 5 km won Runnersworld uit Hoorn.  

Liefdeskoppel wint wedstrijd 10 km
Bij de wedstrijd 10 km stond het liefdeskoppel Ronald Schroër en Jill Holterman samen op het podium. Schroër liep de gehele wedstrijd op kop en won de wedstrijd in 30.59. Guus Reijngoud werd tweede in 32.14 en Bart Janssen op de derde plek in 32.50.

Prachtige lichteffecten tijdens de Alkmaar City Run. (Foto: aangeleverd)

Bij de vrouwen won Holterman, de vrouw van Schroër, met een parcoursrecord in 35.24. De tweede en derde podiumplek gingen naar Fanos Tekle (37.07) en Lizzy Verdonk (40.44).

Opbrengst Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar is het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar zet zich in voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouder(s) een minimum inkomen hebben. Dit fonds maakt het voor de kinderen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging. Uit handen van Madelon Seignette (bestuurslid Le Champion), namen Robert Eenhoorn (Algemeen Directeur AZ) en Wim van der Ham (Jeugdsfonds Sport) de cheque in ontvangst. Een bedrag van maar liefst € 3.379,94 werd er opgehaald voor dit goede doel.

De route was schitterend verlicht. (Foto: Boy Hoogvorst)

Editie 2024
Volgend jaar vindt de jubileumeditie van de Alkmaar City Run by night plaats op woensdagavond 8 mei 2024.

Finishen bij de Grote Kerk. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding
Honderdduizend wormen losgelaten op vergroend Urkplein Nieuws 21 apr., 14:38
Afbeelding
Matthijs Mennes nieuwe directeur Le Champion Nieuws 21 apr., 10:13
Afbeelding
Wonen in De Bonbon, De Cacao of De Waaier Nieuws 20 apr., 13:19
Afbeelding
Glimlachende gezichten op Doesgoed festival Nieuws 14 apr., 15:31
Afbeelding
Rabobank en InVesta stimuleren samen duurzame innovaties Nieuws 11 apr., 15:35
Afbeelding
Saskia Weerstand opent Kaasmarkt Nieuws 11 apr., 11:18
Afbeelding
Verkenner Bert Blase gaat voor D66, OPA, BAS, VVD, CDA en SPA Politiek 7 apr., 12:51
Afbeelding
Anja Schouten blijft glimlachen: 'Het is alleen wél een beetje druk' Nieuws 7 apr., 10:58
Afbeelding
Subsidie als wapen tegen stijgende energiekosten Nieuws 7 apr., 10:57
Afbeelding
Maarten Roomer nieuwe directeur marketing en media AZ Sport 3 apr., 12:01
Afbeelding
Aanmelden voor supersnel glasvezel bedrijventerreinen West-Friesland West Algemeen 31 mrt., 12:58
Afbeelding
Karsu opent eerste Kaasmarkt van het seizoen Nieuws 31 mrt., 11:58
Afbeelding
Voetgangers de baas in Laat-West Nieuws 30 mrt., 16:40

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad