Vini Amici: wijnfestival in de Grote Kerk

Uit
Lida Mathot en Frank Kuijpers zijn klaar voor Vini Amici.
Lida Mathot en Frank Kuijpers zijn klaar voor Vini Amici. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Muziek, heerlijke gerechtjes van diverse restaurants en wijn. Veel wijn. Vini Amici is de naam van Alkmaars eerste grootschalige wijnevent dat 17, 18 en 19 maart plaatsvindt in de Grote Kerk van Alkmaar. De organisatie is in handen van stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk en de opbrengst van het evenement wordt gebruikt voor (restauratie)projecten van de kerk. Geniet van het al het lekkers dat Vini Amici te bieden heeft en sponsor meteen de prachtige Sint Laurenskerk: typisch gevalletje wijn/win. 

Het wijnevent stond al eerder op de planning, maar kon twee keer niet doorgaan. Nu staan alle seinen op groen en dus vormt de Grote Kerk straks het epicentrum voor iedereen die van wijn, lekker eten én gezelligheid houdt. De organisatie is ook verantwoordelijk voor het succesvolle bierfestival Vriendenbock. “We zeiden toen al tegen elkaar: als het bierfestival aanslaat organiseren we ook een wijnevenement”, zegt Frank Kuijper namens Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk. Samen met Lida Mathot organiseert hij dit grootschalige wijnevent. “Vriendenbock is inmiddels een van de topevenementen van Alkmaar, dat afgelopen november voor de zevende keer werd georganiseerd. De vrijdag en zaterdag waren stijf uitverkocht en zondag is het altijd gezellig druk. We verwachten dat dit wijnevenement ook een succes wordt. Alle ingrediënten zijn aanwezig, dus dat gaat zeker lukken. We ontvangen de bezoekers met een glas bubbels. Ze krijgen vervolgens een glas en kunnen daarmee wijnen proeven van diverse wijnschenkers. Kies voor een glas, of een proefglas dat minder gevuld is zodat je eenvoudig meerdere wijnen kunt proberen. De wijnschenkers hebben een heel divers aanbod en als je wat lekkers proeft, kun je dat altijd in de buurt kopen. Je kunt als vriendengroep natuurlijk ook een fles kopen en die samen opdrinken. Verder hebben we vier deelnemende restaurants: Vito, Turfmarkt, De Fransman en pop-up restaurant Het Tuindiner. Zij maken de lekkerste gerechtjes voor de bezoekers. Muziek is er van zanger Fernando, met zijn prachtige Julio Iglesias-stem. Verder zijn er optredens van Jos van Beesd en de Alkmaarse Simone Dekker, die jazz/pop zingt. DJ Michael Admiraal maakt het muzikale aanbod compleet.”

Goed doel

De opbrengst van Vini Amici is - net als Vriendenbock - voor de Grote Kerk. Lida Mathot: “Onlangs hebben we de gewelfschotels grotendeels gerestaureerd. Die zien er weer schitterend uit, maar zoiets kost 120.000 euro. De opbrengst van het wijnevenement gaat in het laadje, want er liggen mooie projecten op stapel - zoals het Grote Raam - en de kosten zijn al snel hoog. Het is een mooi en goed doel om in de kerk te investeren. Dat is misschien wel het belangrijkste doel van onze stichting: de Grote Kerk publiek bezit maken zodat iedereen ervan kan genieten. Zo was er laatst een man op Vriendenbock die op nog geen honderd meter van de kerk woont, maar nog nooit de binnenkant had gezien. Net als een groepje jongeren dat na een verhaaltje over de gerestaureerde gewelfschotels omhoog keek en zichtbaar onder de indruk was. Dan geniet ik echt, want daar doen we het allemaal voor. Daarbij krijgen we veel hulp van alle vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. Samen maken we er een heerlijk weekend van!”

Kaarten voor Vini Amici zijn verkrijgbaar via www.viniamici.nl  


.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen