ESNW Alkmaar volop in de groei

Partnerbijdrage
Leslie van Duinen aan het werk.
Leslie van Duinen aan het werk. (Foto: John Verweij)

Het klantbeoordelingscijfer 9.1 is een indrukwekkende kroon op het werk van iedereen die werkzaam is bij ESNW. De cv-ketel en verwarmingsspecialist uit Alkmaar die dit jaar 50 jaar bestaat, heeft alle reden voor een feestje. Jan Willem Algra verzekert dat het daar niet bij blijft: “Vijftig jaar is een mijlpaal; geen eindstation. Integendeel, want ESNW is volop in de groei!”

Het oude klantbeoordelingscijfer 6.2 was hem een doorn in het oog. Een voldoende, maar daar was ook alles mee gezegd. Jan Willem Algra is manager Markt en Techniek bij ESNW: “Ik vond dat het cijfer geen recht deed aan de werkelijkheid. We hebben er daarom met z’n allen keihard aan gewerkt, om dat te veranderen.” Die teaminspanning werd onlangs beloond: ESNW ontving over het jaar 2022 maar liefst een 9.1 als klantbeoordeling. Jan Willem: “Na ieder monteursbezoek vragen wij onze klanten om een beoordeling.” Die voortdurende vinger aan de pols als het gaat om procesverbetering is een onderdeel van de lean-methode: het bedrijfsprocessenoptimalisatieproces dat drie jaar geleden door de organisatie is omarmt. Jan Willem: “ESNW wil het beste servicebedrijf zijn in de ogen van de klant. Die klantfocus maakt het belangrijk om iedere dag te willen verbeteren.”

Het beste servicebedrijf in de ogen van de klant

Zo hoog mogelijke klanttevredenheid

ESNW is gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van cv-ketels, hybride en volledig elektrische warmtepompen en luchtbehandeling. Het bedrijf heeft meer dan 130.000 toestellen in onderhoud bij zowel de particuliere klant als de zakelijke markt, waaronder een groot aantal woningbouwverenigingen. Jan Willem: “Ik zeg altijd: we hebben 100.000 maal één klant. Wij zijn voortdurend bezig met de vraag hoe we kunnen zorgen voor een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. Wat kunnen we doen om dat te bereiken en hoe kunnen we dat opnemen in het verbeteren van onze processen zodat de standaardkwaliteit nog verder verbetert. Tegelijkertijd hebben we aandacht voor individuele klantwensen.”

Waarborgen

Per 1 april is de nieuwe wetgeving rondom installatie en onderhoud van cv-installaties een feit. Vanaf dat moment mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren. Jan Willem: “ESNW is een erkende en gecertificeerde organisatie. Wij zijn CO-VRIJ gecertificeerd en daarmee voldoen we aan alle eisen die de nieuwe wet stelt aan bedrijven en monteurs die werkzaamheden aan gasinstallaties, rookgasafvoervoorzieningen of verbrandingsluchttoevoeren verrichten.” Steeds meer installateurs sluiten zich aan bij de grootste cv-ketel en verwarmingsspecialist van Noord-Holland. “Dat houdt verband met de nieuwe wetgeving, maar er zijn ook steeds meer installateurs die de voordelen zien van een samenwerking met ESNW. Door service en onderhoud op kwalitatief hoogwaardig niveau te verlenen, vormen we een stabiele en kwalitatieve samenwerkingspartner. Dat geeft de installateur de ruimte zich te focussen op alle ontwikkelingen die zich momenteel in de energiemarkt voordoen”, zegt Jan Willem. Een van de belangrijkste ontwikkelingen is die op het gebied van duurzame installaties. “ESNW is graag in gesprek met haar vennoten en partners om daarin keuzes te maken. Dat is hard nodig, want er zijn ruim 200 merken. Onmogelijk om die allemaal goed te bedienen, dus maken we keuzes. Dat doen we samen met de installateurs. We maken vervolgens afspraken met de leveranciers over service en de levering van onderdelen. Op die manier kunnen we bij storingen adequaat optreden en is het serviceniveau voor onze klant gewaarborgd.”

Ondersteunen in kwaliteitsslag

De nadrukkelijke keuze voor kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit zorgt niet alleen voor een groter aantal installateurs die zich verbinden aan ESNW. “Ook woningbouwverenigingen zijn op zoek naar een betrouwbare partner en waarderen onze focus op de klant. We kunnen hen ondersteunen in de kwaliteitsslag. Zo kunnen we een goed inzicht geven in de zogenaamde cartotheek van technische installaties: welke installaties zijn er, waar hangen ze en wat is de kwaliteit. Ook hier geldt dat we iedere storing adequaat en binnen 24 uur oppakken en dat zorgt voor een hoge bewonerstevredenheid”, aldus Jan Willem.

Tekst loopt door onder afbeelding


Leandro Ferreira. (Foto John Verweij)

Kom werken bij ESNW en groei verder

De stijgende groei bij ESNW wordt niet alleen veroorzaakt door meer aangesloten installateurs en nieuwe klanten, maar ook - opmerkelijk genoeg- door meer medewerkers. “De krapte op de arbeidsmarkt is uiteraard ook in onze branche een probleem”, zegt Jan Willem. “Daarom zijn we extra blij dat we heel succesvol zijn in het werven van nieuwe collega’s.” Hij weet precies hoe dat komt. “We hebben een goed onboarding programma en beschikken over een eigen opleidingscentrum. Monteurs beschikken over comfortabele, representatieve bedrijfskleding en rijden in een nieuwe service-auto uitgerust met de juiste onderdelen. Dat klinkt voor de hand liggend, maar met zoveel verschillende soorten installaties is dat echt een kunst. Het stelt ons in staat om, op het moment dat we op een plek komen waar een storing gemeld is, we dat ook direct kunnen oplossen. Dat is een zogenaamde first-time fix. Dat is niet alleen belangrijk voor de klant, maar ook voor onze monteurs.” Jan Willem vervolgt: “Via groeipaden kunnen medewerkers groeien in kennisniveau om, als ze dat willen, door te ontwikkelen naar een andere functie. En ook niet onbelangrijk: we werken met kleine teams, waar collegialiteit voorop staat: er is een ontzettend leuke sfeer tussen alle collega’s. Zowel de binnen- als de buitendienst hebben een keer in de week een dagstart. Dat is een moment waarop we hier aan de James Wattstraat in teamverband samenkomen en we bespreken wat goed gaat en wat beter kan.”

Samenwerkingspartner

Klanten die ESNW bellen voor storing en onderhoud worden altijd zo snel mogelijk geholpen. Jan Willem: “Wij zijn 24/7 bereikbaar voor calamiteiten of het melden van een storing.” De zakelijke klant van ESNW is vooral op zoek naar een samenwerkingspartner. “Zij zijn op zoek naar iemand die ze meeneemt in de veranderingen waar we voor staan. Wij zijn een onafhankelijke organisatie, dus kunnen we ook onafhankelijk adviseren over de juiste installatie. Buiten kwaliteit, communicatie met de klant en beschikbare capaciteit is de 100% klantfocus onze toegevoegde waarde. Wij nemen onze klanten graag mee in ons eigen proces: hoe kunnen we gezamenlijk continu verbeteren?”

Jan Willem besluit: “Ons ultieme doel - en dat klinkt misschien gek - is nul verstoringen. Dat we ons werk zo goed gedaan hebben, dat er nul verstoringen zijn. Daar proberen we iedere dag een stukje dichterbij te komen. Dat is een utopie, maar we gaan er wel iedere dag voor. Zodat niemand onder een koude douche komt te staan. Dan doen we het goed!”

ESNW

James Wattstraat 29

1817 DC Alkmaar

072-5123134

www.esnw.nl


Melissa Jonker en Ruud Tuijn. (Foto: John Verweij)

Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34
Afbeelding
Hart van Noord-Holland topt 2023 af met drukbezocht netwerkevent Nieuws 19 dec 2023, 09:31
Afbeelding
Rodin Machining: Hightech in de polder Nieuws 19 dec 2023, 09:24
Afbeelding
Hallo2024! Dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord Nieuws 19 dec 2023, 09:18

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen