Unieke bijzondere ervaring bij Hortus Alkmaar met collega’s en relaties

Partnerbijdrage
Fandango, dance around the islands, Anneke de Witte.
Fandango, dance around the islands, Anneke de Witte. (Foto: Hortus Alkmaar)

Bij Hortus Alkmaar vind je een mooie combinatie van kunst en natuur. Een bezoek aan onze tuin met bijna 2 hectare aan bijzondere, kleurrijke en veelal geneeskrachtige planten, is altijd een unieke belevenis. De tuin heeft een grote biodiversiteit aan planten en dieren én biedt een artistieke verrassing. Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring met collega’s of relaties, denk dan eens aan Hortus Alkmaar. 

Expositie beeld&tuin

12 professionele beeldhouwers van KunstenaarsCentrumBergen (KCB) tonen van maart t/m oktober hun stoere werken van (corten)staal, steen, hout, keramiek en kunststof door de hele tuin. De beelden maken de tuin nog mooier en het werk komt goed tot z’n recht in het groen.
Al wandelend ontdek je tussen de bloemen, bomen en vijvers de prachtige werken van Liesbeth Bijwaard (hout), Jan van der Haven (cortenstaal) Ger Viegers (hardsteen), Rob de Vries (western red ceder), Rob Schreefel (larvikiet), Lies van der Sluis (plaatstaal), Joop Hollanders (brons), Roland de Jong-Orlando (cortenstaal), Gígja Reynisdóttir (PP folie), Maria Schilder (cederhout), Anneke de Witte, (natuursteen en keramiek) en Karin van Ommeren (Braziliaans geel graniet).

Kunstenaar van de maand

Iedere maand is er een expositie van schilderijen in het Kascafé van Hortus Alkmaar. Qua thema is er vaak een link naar de natuur of naar landschappen. Soms kleurrijk of juist heel neutraal van kleur, maar altijd boeiend en beeldend. In juni: Sies van Hoorn-Vrasdonk, juli: Anneke Helder, augustus, Hans van Marwijk, september: Fennanda Eleveld, oktober: Ursula Neubauer.

Tekst loopt door onder afbeelding


Lilium grande, dance of dissent, Gígja Reynisdóttir. (Foto: Hortus Alkmaar)

Kunstweek en muziek

De Kunstweek organiseren wij van 9 t/m 17 september. Dan zijn er schilderijen van Cees van Nieuwburg en staat poëzie centraal met voordrachten, een expositie en workshops. Daarnaast worden beelden van cursisten van Atelier 16 geplaatst in de tuin.
Op zondag 17 september is er een openluchtuitvoering van het beroemde klassieke concert Canto Ostinato van Simeon ten Holt (kaarten via de website). En er is een aantal zondagmiddagen met gratis te beluisteren jazzmuziek Van het Elma Nijhuis Jazz Quartet, Real Book Jazz, YesFriends en Jazz Duzz. Verrassend wordt het optreden op 29 juni om 16.00 uur van Groovy Banana, een duo uit Vanuatu op ukelele en gitaar.

Sponsordiner met Willem Kaspers

De hortus is een fantastische plek om heerlijk te ontspannen in het groen. Je ontdekt er kunst en natuur en ervaart hoe verrijkend dat is. En de inwendige mens wordt bij ons niet vergeten. We hebben een heerlijke horeca die lunches, borrels en zelfs hele maaltijden voor je klaar kan maken.
Hou je van lekker eten en wil je ons helpen? Dan ben je van harte welkom op ons Sponsordiner op maandag 17 juli a.s.. Willem Kaspers kookt en hem kennende, wordt het groots. Het kost € 65,- per couvert. Kaartjes zijn te reserveren via www.hortusalkmaar.nl.

Meer informatie

Meer weten over Hortus Alkmaar en onze activiteiten? Bezoek www.hortusalkmaar.nl, bel 072 5669639 of mail naar info@hortusalkmaar.nl.

Onze entree is € 5,- per persoon. Open: di t/m vrij van 10.00 t/m 17.00 uur en za en zo van 12.00 - 17.00 uur. Op maandag gesloten. Berenkoog 43, Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog).

Afbeelding
Meer dynamiek op Alkmaars huizenmarkt Nieuws 18 jul., 09:05
Afbeelding
Lindegrachtconcerten weer ouderwets op Lindegracht Uitgaan 13 jul., 19:34
Afbeelding
Aanvraag subsidie erfgoed wordt makkelijker Cultuur 13 jul., 19:33
Afbeelding
Bibi Foodstore: één grote schatkamer vol lekkers Nieuws 13 jul., 19:32
Afbeelding
Klimmen naar een high end openluchtmuseum Nieuws 29 jun., 14:49
Afbeelding
Match2Work verbindt onderwijs en praktijk Nieuws 29 jun., 14:46
Afbeelding
'Na 18 jaar tijd om stokje over te dragen' Nieuws 29 jun., 14:45
Afbeelding
Overdie Groep: 'het schoolvoorbeeld van duurzaamheid' Duurzaamheid 27 jun., 12:21
Afbeelding
Bespaar-Adviseur B.V.: regisseur van beste duurzaamheidsoplossingen Duurzaamheid 27 jun., 12:14
Afbeelding
PrachtstadClub op inspiratiereis naar historisch hart van Vlaanderen Nieuws 27 jun., 12:11
Afbeelding
Strategisch Event van Huis van het Werk voor werkgevers en HR-professionals Zakelijk 27 jun., 12:00
Afbeelding
Unieke bijzondere ervaring bij Hortus Alkmaar met collega's en relaties Partnerbijdrage 27 jun., 11:53
Afbeelding
Zo draagt de sociale kringloopketen RataPlan bij aan duurzaamheid: “Tweedehands is hip" Duurzaamheid 27 jun., 11:39

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen