Energie Service Noord West (ESNW) werft met succes technisch personeel

Algemeen
Herkenbare auto's - je ziet ze overal rijden.
Herkenbare auto's - je ziet ze overal rijden. (Foto: )

Vóór negen uur ‘s avonds gebeld, dezelfde dag een monteur voor de deur. Bij Energie Service Noord West (ESNW) zijn dat geen loze woorden. Ze maakt de belofte waar en kan dat nu zeker doen na een succesvolle online wervingscampagne, waarbij een aantal nieuwe monteurs is aangenomen. Manager Jan Willem Algra: “We zijn altijd in de buurt.”

ESNW onderhoudt en repareert al bijna vijftig jaar in heel Noord-Holland verwarmings-, warm water- en ventilatietoestellen en is daarmee de grootste in deze regio met een bekende naam en uitstekende reputatie. Dat wil echter nog niet zeggen dat nieuwe medewerkers zomaar komen aanwaaien. Technisch geschoold personeel is overal in Nederland moeilijk te krijgen en ook ESNW heeft daar mee te maken. “Ook wij hadden te weinig handjes”, bevestigt Jan Willem Algra. “Technische beroepen zijn nu eenmaal niet zo populair; denkberoepen worden onterecht hoger gewaardeerd.” 

Reden genoeg voor ESNW om het wervingsbeleid aan te scherpen. Dat heeft de afgelopen zomer geleid tot een goed doordachte en sterke online campagne om de zo vurig gewenste nieuwe krachten binnen te halen. ESNW groeit immers en wil aan de vraag blijven voldoen. Maar ook de service, waarmee het bedrijf veel waardering oogst, moet intact blijven. Vóór negen uur ’s avonds gebeld? Dezelfde dag wordt de klant geholpen. Een monteur die kort na een telefoontje binnenwandelt en een probleem vakkundig oplost – zoiets blijft hangen bij de klant. En helemaal als een auto met het ESNW-logo erop al binnen vijf minuten voorrijdt, zoals in de vroegere Overtoom-spotjes - “Dát is snel!” - want dat gebeurt ook. De monteurs komen bij de klanten over de vloer en zijn daarmee de visitekaartjes van ESNW; betere promotie kan het bedrijf zich niet wensen. Nu al rijden vijfenzeventig monteurs kris-kras door Noord-Holland om klanten uit de brand te helpen. Dat kan een grondige onderhoudsbeurt zijn, waarmee problemen worden voorkomen, maar ook reparaties. 

Maar hoe kom je aan nieuwe medewerkers? In de online wervingscampagne heeft ESNW het heel aantrekkelijk gemaakt om bij haar te solliciteren. Alle monteurs gaan op pad met een auto van het bedrijf, professioneel materiaal en gereedschap, krijgen ruim de tijd om hun reparatie of onderhoudsbeurt uit te voeren en worden niet bepaald aan hun lot overgelaten onder het motto ‘zoek het maar uit’. Integendeel: ze kunnen altijd bouwen op back-up in het hoofdkantoor; een comfortabel steuntje in de rug.

Met name de tijd die medewerkers is gegund om hun werk te doen is een sterk ‘usp’, en zeker niet vanzelfsprekend in deze branche. Bij ESNW geen krap dagschema, waarbij de monteurs zich van het ene naar het andere adres moeten spoeden, maar een makkelijk behapbaar aantal klanten per dag. Dat komt zowel de kwaliteit als het plezier in het werk ten goede. Monteur én klant varen daar wel bij.

Jan Willem Algra: “Ook bieden we een duidelijk ontwikkelingslooppad. Je kunt er bij ons voor kiezen door te stromen in de hiërarchie en voor een leidinggevende functie te gaan, maar je kunt ook specialist worden. In beide gevallen zijn er volop opleidingsmogelijkheden.” 

Wie de ambitie heeft zichzelf te specialiseren kan zich verheugen in een rijk palet aan mogelijkheden. Dat brengt het uitgebreide portfolio van ESNW met zich mee. Ze is actief in de woningbouw, bedient de zakelijke en particuliere markt en rekent tal van instellingen, zoals scholen en recreatieparken, tot haar klantenkring. Zowel grote als kleine installaties worden onderhouden en waar nodig gerepareerd. 

Ook in duurzame installaties is ESNW thuis. Een groeiende markt, want steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzamer te werken. Daarnaast heeft de coronapandemie geleerd dat het aanbeveling verdient werkruimtes goed te ventileren. Veel bedrijven willen – of moeten - een omslag maken en dat vraagt om monteurs met specifieke kennis. Kennis die ESNW in huis heeft; ze is altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en juist nu kloppen bedrijven graag bij haar aan. De medewerkers die na de zomer zijn aangenomen voelen zich op hun plek bij hun nieuwe werkgever en zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan. Zelf is ESNW bijzonder blij met het succes van haar campagne. Jan Willem Algra: “We hadden dit succes niet verwacht, maar zijn uiteraard heel tevreden. En we zijn nog steeds op zoek, want we blijven groeien. We blijven dus werven. Op dezelfde manier als we dat in de zomer hebben gedaan en in de wetenschap dat we echt iets kunnen bieden. Kwaliteit, een gedegen opleiding en een gevarieerd dienstenportfolio. ESNW is een goed en aantrekkelijk bedrijf om voor te werken. Dat is de basis.” 

Meer weten? Kijk op www.esnw.nl.

Tekst: Marcel van Stigt
Fotografie: ESNW

Een van de monteurs, bijna klaar op weg te gaan.
Binnen- en buitendienst werken samen aan de kwaliteit van ESNW.
Monteur bij ESNW - een veelzijdig beroep.
Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen