Afbeelding
(Foto: )

Ondernemers vertellen in talkshow NV Noord-Holland Noord

NV Noord-Holland Noord is online! Op 12 maart was de laatste editie van deze ondernemerstalkshow, met zo’n 70 gasten en geanimeerde gesprekken op het podium van Brouwerij De Werf in Enkhuizen. Een volgende ‘live’ editie laat nog even op zich wachten, maar er blijven voldoende actuele onderwerpen en verhalen van ondernemers die het delen waard zijn.

Gelukkig konden dankzij de gastvrijheid van restaurant Comer in Egmond aan Zee interviews worden opgenomen met diverse regionale ondernemers. De gesprekken worden de komende maanden uitgezonden.

De ondernemers vertellen over hoe de huidige tijd hen, hun bedrijf en hun medewerkers raakt, welke kansen zij zien en welke inzichten ze hebben opgedaan. Onze vaste interviewers Bas de Regt en Jaap Sluis praten in een informele setting met onder meer Zakenvrouw van het Jaar 2019-2020 Mireille Kaptein, presentator, nieuwslezer Robert-Jan Knook en advocaten Roelie Conijn en Wouter Ursem. De (wekelijkse) uitzendingen worden gepubliceerd op het YouTube kanaal van RPAnhn en op de website www.nvnhn.nl. De NV Noord-Holland Noord is voor, door en met ondernemers, onderwijs en overheid en is een initiatief van RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid).

Wilt u een actueel verhaal delen of kent u een inspirerende ondernemer met een verhaal dat interessant is voor andere ondernemers? Laat het ons weten via e-mail:

manonkant@rpa-nhn.nl


Praktijkleren:

Medewerkers intern opleiden volgens eigen inzicht

Bedrijven in de regio Alkmaar kunnen vanaf nu deelnemen aan de pilot Praktijkleren met praktijkverklaring. Praktijkleren is een leerroute op maat voor werkenden en werkzoekenden zonder mbo-diploma.

Via Praktijkleren kunnen (toekomstige) werknemers één of meer onderdelen van een mbo-opleiding behalen. Het is geschikt voor een brede groep werkenden én werkzoekenden zonder startkwalificatie en kan op de individuele situatie en behoefte van iedere werknemer worden aangepast.

Eigen lesprogramma

Social Enterprise ICT vanaf Morgen uit Alkmaar is al begonnen met Praktijkleren. In samenwerking met RPAnhn en het Horizon College leidt dit bedrijf vijf jongeren zonder startkwalificatie op om de praktijkverklaring ICT-medewerker te behalen. Binnen ICT vanaf Morgen is een lesprogramma ontwikkeld en de gevraagde vaardigheden worden eigen gemaakt in het bedrijf. Als alle onderdelen van het programma zijn behaald, ontvangt de jongere de praktijkverklaring.

De jongeren bij ICT vanaf Morgen krijgen hun opleiding op de werkvloer in een prettige en vertrouwde omgeving, zodat ze hun positie op de arbeidsmarkt met een praktijkverklaring kunnen verbeteren. ,,Wij zijn trots dat we de kansen op een passende, leuke job voor onze jongeren kunnen verhogen door zo aan hun ontwikkeling bij te dragen”, aldus Laurens Overtoom, mede-eigenaar van ICT vanaf Morgen.

Voordelen voor zowel bestaande als nieuwe werknemers

Praktijkleren biedt werkgevers veel voordelen. Zij dragen zo niet alleen bij aan de ontwikkeling van hun medewerkers maar vergroten ook hun inzetbaarheid in en betrokkenheid bij het bedrijf. Voor functies waar een tekort aan gekwalificeerd personeel is, kunnen werkgevers op deze manier laagdrempelig zelf nieuwe medewerkers opleiden en hen een kans bieden op een landelijk erkende verklaring. Praktijkleren is zeer geschikt voor maatschappelijk betrokken werkgevers die op zoek zijn naar praktisch personeel, en werkgevers die willen investeren in het opleiden van hun team.

Voor meer informatie, de voorwaarden voor deelname en aanmelden:

www.leerindepraktijk.nl

Afbeelding
Afbeelding