Afbeelding
(Foto: )

Hallo 2021

Aan alles komt een einde. Dus ook aan dit bizarre jaar. Nog een paar weken en we zwaaien 2020 vaarwel. Met wat voor gevoel? Ach, de een zal wat harder zwaaien dan de ander denk ik. Maar overall richten we de blik met z’n allen maar wat graag op de toekomst. Want 2021 moet toch het jaar worden van het vaccin en dus van verlichting, elkaar weer omhelzen, handen schudden, fysiek vergaderen, uit eten gaan, de kroeg in, lekker schreeuwen op de tribune bij AZ, teamsporten, vakantie naar het buitenland, vliegen en die mondkapjes voorgoed de prullenmand in? Laten we het hopen en daar dan thuis tijdens een muisstille jaarwisseling met uw zes gasten gezellig op proosten.

Normaal gesproken zouden we dan opgewekt de eerste werkweek beginnen met ‘Hallo 2021’, de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemend regio Alkmaar. Maar die gaat nog even niet door. Begrijpelijk, maar jammer. Want wat zal ik het missen, die motiverende en optimistische speeches van onze regionale bestuurders, waar na enkele minuten iedereen vrolijk, doch zeer onhebbelijk, doorheen staat te tetteren. Omdat er nu eenmaal belangrijkere zaken zijn in het leven, zoals netwerken…

Naast alles wat we dus hopelijk straks weer mogen, is er in onze regio sowieso voldoende om naar uit te kijken. Want hoe mooi is het om te horen dat we in Alkmaar een IT-sector hebben om de vingers bij af te likken. Ger Welbers, directeur van Alkmaar Marketing, noemt het zelfs ‘het best bewaarde geheim van de stad’. Negen IT-bedrijven bundelden hun krachten in IT=Alkmaar met als doel dat geheim te delen met de buitenwereld. Zo’n positief verhaal leek ons een mooie opening van dit blad.

Maar er is nog zo’n mooi geheim. In Zuid-Scharwoude wordt een wijn geproduceerd die prijzen wint in binnen- en buitenland en op de kaart staat bij menig sterrenrestaurant. Wijngaardenier Pieter de Boer van De Koen heeft op de Langedijker kleigrond in 15 jaar tijd een geweldig wijndomein gecreëerd. Zo goed zelfs, dat zijn ‘Langedijker Bubbels’ voor dit jaar al zijn uitverkocht.

Feest is het bij Middelbeek Autoverhuur en Leasing. Die vieren komend jaar hun 75-jarig jubileum. Aan het roer van dit op-en-top Alkmaarse bedrijf staan vader Willem en zoon Klaas Middelbeek. Die kwamen samen op het lumineuze idee om ter ere van dit feest een eigen kaas te ontwikkelen. Niet zomaar een kaas, maar een zeshoekige. Omdat hun pand ook zeshoekig is. Prachtig toch? We zijn benieuwd naar de smaak en hun verhaal. U moet er wel even voor doorbladeren – en dat willen we natuurlijk graag – naar pagina 32 en 33.

En zal ik dan ook nog eens een geheimpje verklappen? Dit prachtige Regio Alkmaar Magazine viert komend jaar haar 30ste verjaardag! Veel regionale businessbladen hebben we zien komen en gaan. Maar dit blad is nog steeds een constante factor. En daar mogen we, Rodi Media en Media Support, best trots op zijn. Met uiteraard grote dank aan onze trouwe adverteerders en partners.

De laatste editie van 2020 is weer lekker gevuld met mooie ondernemersverhalen. Aangezien er buiten de deur toch weinig te beleven valt, kunt u het blad heerlijk op uw gemak doorspitten. Dan gaat u in ieder geval hoopvol het nieuwe jaar in.

Namens het team van het Regio Alkmaar Magazine wens ik u allen fijne kerstdagen en ik neem alvast een slok van mijn Langedijker Rode op 2021… Proost!


Maarten Schiphorst