Afbeelding
(Foto: Ed van de Pol)

Autotaalglas Alkmaar maakt het ondernemers gemakkelijk

Geen dag is hetzelfde bij Autotaalglas Alkmaar. Van vrachtauto’s tot oldtimers, van de nieuwste elektrische automodellen, tot een kraan: het team van Martijn Vrijheid draait voor geen enkel ruit de hand om. “Dat maakt het zo leuk en dynamisch”, zegt Martijn enthousiast. “Elke dag is het weer een verrassing wat er langs komt.” De sterreparatie maar ook volledige vervanging van de ruiten gebeurt bij Autotaalglas in de eigen werkplaats, maar ook op locatie. Een stuk service waarmee het zeker ondernemers gemakkelijk wordt gemaakt.

Autotaalglas is ingericht op de huidige technologieën voor voorruiten. “Veel daarvan zijn uitgevoerd met rijhulpsystemen”, licht Martijn toe. “Die ontwikkelingen gaan heel erg snel. Wij hebben daar alle software, kennis en kunde voor in huis. Voor elk merk. Daarvoor volgen wij continu trainingen en cursussen, het vergt veel bijspijkeren. Dat maakt het juist boeiend. Laatst hadden we de nieuwste elektrische Volkswagen. Erg leuk om te kijken hoe dat dan weer in elkaar zit, hoe ze het hebben gedaan, en dat perfect weer af te leveren. Dat is de kwaliteit waar wij voor gaan.”

De kwaliteit die Autototaalglas levert in het werk strekt zich ook uit naar de service. Martijn: “Mensen kunnen hier elk moment van de dag binnenrijden om een sterretje te laten repareren en dan rijden ze na dertig minuten weer weg. Voor noodreparaties zijn we zelfs 24/7 beschikbaar. Voor bedrijven en ondernemers is tijd vaak een item. Daarom komen we ook op locatie, en kunnen we de auto ophalen en weer terugbrengen waarbij we ook eventueel vervangend vervoer regelen. Hoewel we in het algemeen, bij een ruitvervanging, binnen twee uur een auto weer rijklaar hebben. Daarnaast regelen wij alles met de verzekering en de leasemaatschappij, daar hebben ze geen omkijken naar. Ook dat scheelt tijd.”

Autotaalglas werkt samen met verzekerings- en leasemaatschappijen. Dat alleen al is een waarborg voor kwaliteit. “Zij selecteren op kwaliteit, snelheid en duurzaamheid”, geeft Martijn aan. “Bovendien verwachten zij dat wij voldoen aan de originele kwaliteitseisen. Daarom werken we met de producten die de respectievelijke fabrikanten voorschrijven in ruiten, kit, de lijsten etc. Wij staan soms verbaasd als mensen langs komen met een schade over hoe deze eerder aan elkaar is geplakt en hoe daarbij de verkeerde processen zijn gebruikt. Men kijkt vaak niet verder. Uiteindelijk komen daar toch weer nieuwe problemen van.”

Wat hij nog van harte wil meegeven aan bedrijven met een groter wagenpark is een maandelijkse ruitencheck. “Het is nog steeds zo dat men te lang blijft rondrijden met een sterretje in de ruit. Vaak vergoedt de glasverzekering wel de reparatie van een sterretje maar wanneer de ruit scheurt en vervangen moet worden moet je een deel zelf betalen. Het loont dus om de wagens regelmatig, zo eens per maand, even te laten checken op ruitschade. Ook daarvoor komen wij op locatie, en we repareren ter plekke. Daarmee kun je hoge kosten voorkomen.”

Autotaalglas
Autotaalglas