KDRA huist aan het Luttik Oudorp in het monumentale pakhuis De Korenschoof.
KDRA huist aan het Luttik Oudorp in het monumentale pakhuis De Korenschoof. (Foto: aangeleverd)

Twintig jaar kerssens | de ruiter architecten

Voor kerssens de ruiter architecten KDRA is 2021 een bijzonder jaar. Het is namelijk precies 20 jaar geleden dat John Kerssens en Peer de Ruiter - na hun studie aan de Academie van Bouwkunst – in 2001 het bureau kerssens | de ruiter startten aan het Alkmaardermeer in Akersloot.

Vanwege de snelle groei van het bedrijf verruilden ze in 2004 het rusteloze meer voor het stille water aan de mooiste gracht van Alkmaar. Het bureau groeide uit tot een team van 10 enthousiaste ontwerpers en ingenieurs met een hart voor de stad Alkmaar en omgeving. KDRA huist aan het Luttik Oudorp in het prachtige, monumentale pakhuis De Korenschoof. Inmiddels heeft het bureau een gevarieerd oeuvre opgebouwd. Aansprekende architectuur met gevoel voor authenticiteit waarbij gebruik wordt gemaakt van mooi en bijzonder materiaal met oog voor details. Het bureau werkt voor verschillende opdrachtgevers, zoals woningbouwcorporaties, mkb’ers, onderwijsinstellingen, overheden en projectontwikkelaars.

Deze variatie komt voort uit een onderscheidende werkwijze. Elke opgave wordt als uniek beschouwd, ongeacht het soort en de grootte. Hierdoor zijn er ook veel particuliere opdrachtgevers die de verbouw, uitbreiding of nieuwbouw van hun woning door kerssens | de ruiter architecten ‘op maat’ (hebben) laten maken.

Zonder reden was er blijkbaar 20 jaar voor nodig om lid te worden van Ondernemend Regio Alkmaar (ORA). Naast hun bestaande netwerk waar ze heel trots op zijn, kijkt het team van KDRA uit naar inspirerende ontmoetingen met de leden en zijn ze nieuwsgierig naar het verhaal achter hun onderneming.

John Kerssens en Peer de Ruiter.