Overname Datacenter Noord-Holland (DCNH) door Spyke Security.
Overname Datacenter Noord-Holland (DCNH) door Spyke Security. (Foto: aangeleverd)

Overname Datacenter Noord-Holland (DCNH) door Spyke Security

Sinds jaren is in Alkmaar een regionaal Datacenter gevestigd. Na een faillissement in 2013 namen 8 regionale bedrijven dit datacenter over. Een van die aandeelhouders was Spyke Security. De overname behield het datacenter voor Noord-Holland. Datacenter Noord-Holland (DCNH) is gevestigd aan de Professor van der Waalsstraat 1 te Alkmaar.

Per 1 januari 2021 heeft Spyke Security alle aandelen van DCNH overgenomen en wordt er fors geïnvesteerd. Directeur Piet Sleurink ontvouwt de strategie.

Bundeling innovatiekracht Noord-Holland

Sinds jaren hebben gemeenten, bedrijven en zorginstellingen gebruik gemaakt van de faciliteiten in het DCNH. Toch is DCNH nog redelijk onbekend en dat is jammer vindt Piet. Dit betekent immers dat veel bedrijven nog naar Amsterdam rijden om hun server daar in een datacenter te plaatsen terwijl er een mooi datacenter dicht in de buurt staat. Lokale IT-bedrijven boksen meer en meer op tegen grote aanbieders van Clouddiensten die wereldwijd grote datacenters bezitten of contracteren. Het verdienmodel van het lokale MKB komt hiermee onder druk te staan.

Piet Sleurink denkt dat het MKB en DCNH de krachten moeten bundelen. Samen sta je sterker. Piet gaat dan ook graag in gesprek met deze IT-bedrijven om te bezien hoe gezamenlijk concepten kunnen worden bedacht die de positie van DCNH en deze IT-bedrijven versterkt.

Investeringen in het Datacenter

DCNH heeft eind 2020 het hele bedrijf technisch laten doorlichten om te bezien welke investeringen er gedaan moeten worden om toekomstbestendig te zijn. De adviezen die daaruit volgden, worden dit jaar uitgevoerd. In maart 2021 vindt de ISO-27001 certificering plaats. Spyke Security heeft inmiddels in het DCNH een fonkelnieuwe Video Toezichtcentrale gebouwd. De razendsnelle internetverbindingen en de infrastructuur van het datacenter zorgen ervoor dat klanten in geheel Nederland vanuit Alkmaar kunnen worden beveiligd. Beveiligers analyseren 24/7 de binnenkomende camerabeelden die door de algoritmes als verdachte situaties zijn aangemerkt. De beveiligers van Spyke Security zijn er tevens ter beveiliging van de IT’ers die hun server komen onderhouden in het datacenter. Tevens zorgen zij voor een goed kopje koffie of thee.

Afspraak maken

Piet Sleurink nodigt lezers van harte uit om binnen de huidige Covid-normen kennis te komen maken met het datacenter. Wie weet welke toekomstbestendige samenwerkingen dat op kan leveren. Het datacenter is te bereiken via het telefoonnummer 072-7999190. Piet is ook te bereiken via de LinkedIn pagina van Datacenter Noord-Holland.

Piet Sleurink van Spyke Security