Engineeringsafdeling
Engineeringsafdeling (Foto: aangeleverd)

Technobis mechatronics, Realizing high tech products that matter, together!

Alex de Leth (General manager) en Serge Sonneborn (Project manager) aan het woord; “al 25 jaar werken wij met veel enthousiasme en samen met 50 collega’s en onze klanten aan de realisering van voornamelijk medische instrumenten. Vanaf de ideevorming tot aan de serieproductie; wij hebben de know how, de certificering en de capaciteit om onze opdrachtgevers daarin bij te staan.”

"Het bedrijf is in 1996 opgericht vanuit onze gedeelde passie voor techniek en, na een periode in Uitgeest, inmiddels gevestigd op de Boekelermeer in Alkmaar. Sinds die tijd werken we aan de meest mooie, moderne en technologisch hoogwaardige producten. Onze aanpak bestaat altijd uit een nauwe samenwerking met de opdrachtgever, transparant en interactief. Daarnaast beschikken we over een flinke dosis Noord Hollandse nuchterheid en pragmatisme, dat wordt meestal wel gewaardeerd. Het eindresultaat is een optimaal serieproduct."


Technobis Mechatronics ontwikkelt en produceert producten die onderzoekers helpen hun werk goed en sneller te kunnen doen en die medici en patiënten ondersteunen om ziekte te voorkomen of te genezen. Het gaat hierbij onder andere om modules voor digitale microscoopsystemen, anesthesie instrumenten, operatietangen voorzien van force feedback en instrumenten voor (nucleaire) pharmaceutische toepassingen. "Wij vinden het fantastisch om mee te werken aan oplossingen die de wereld een stukje beter maken. We zijn ook actief voor bedrijven in de regio Alkmaar. Eén van deze bedrijven, Nuclear Research Group in Petten, richt zich op de ontwikkeling van isotopen voor toepassingen in nucleaire medicatie. We hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling, bouw en installatie van een volledig nieuw productiesysteem voor het medisch isotoop Jodium-125. Dit isotoop wordt toegepast voor de bestrijding van prostaatkanker."

Zo’n technologie ontwikkeling begint met het, samen met de klant, opstellen van de gebruiker- en systeem eisen en het bepalen van het proces dat het te ontwikkelen apparaat dient uit te voeren. Vervolgens loopt de ontwikkeling van het product via de engineeringsafdeling door tot realisatie, testen, validatie en vrijgave van het systeem. "Technobis was tijdens dit ontwikkelingstraject dat ruim 2 jaar duurde verantwoordelijk voor het ontwerp, engineering, realisatie en certificering van de systemen. Als zo’n apparaat dan uiteindelijk in de hal staat te draaien dan komt het hele bedrijf even kijken en delen we het gevoel van trots. Wij zijn ondertussen alweer bezig met de volgende innovatieve uitdagingen. Bent u benieuwd wat voor u kunnen betekenen?, neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek."

Technobis mechatronics

Alex de Leth – General manager

alex.deleth@technobis.com

072 - 3020040.

Serieproductie afdeling.