Coronasteunfonds ondersteunt nieuwe samenwerkings-initiatieven

De economie krijgt zware klappen door de coronacrisis. Ook in Langedijk en Heerhugowaard hebben diverse sectoren zoals de horeca en detailhandel het zwaar. Financiële hulp moet uit Den Haag komen, wat kan er lokaal?

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben vorig jaar een coronasteunfonds opgericht. In aanvulling op de landelijke maatregelen wordt met dit steunfonds vooral ingezet op samenwerking met het georganiseerde bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, ter ondersteuning verenigingen, stichtingen en sectoren die in de problemen komen door de gevolgen van de coronamaatregelen.


Stimuleren van gezamenlijke initiatieven

Een zeer belangrijke pijler van het coronasteunfonds is de stimuleringsbijdrage. Deze bijdrage richt zich op stimulering van nieuwe gezamenlijke initiatieven vanuit het Heerhugowaardse en Langedijkse bedrijfsleven, gericht op herstel op de lange termijn. Samenwerkende organisaties uit één of meerdere sectoren of vanuit een bepaald gebied (bijvoorbeeld een winkel-, horeca- of recreatiegebied), kunnen deze bijdrage aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan een collectieve inzet op het duurzaam, sociaal en economisch herstel van de gemeente.

Zo ontstond er eind vorig jaar een mooi initiatief van de afdeling KHN Heerhugowaard/Langedijk en beide gemeenten om de horeca een hart onder de riem te steken in de vorm van een filmpje. Met dit filmpje gaf de horeca aan dat zij hun gasten enorm missen, gecombineerd met de boodschap: “Steun de horeca en koop lokaal!!” De kosten van dit filmpje werden betaald uit het coronasteunfonds vanuit de gemeente Langedijk. De beide gemeenten en de afdeling KHN Heerhugowaard/Langedijk zijn in gesprek over andere samenwerkingsvormen. Eerder werd in het kader van de stimuleringsbijdrage ook Camping Dijk en Waard opgezet om met het oog op de naderende fusie te komen tot verbanden binnen Heerhugowaard en Langedijk.


Langedijk en Heerhugowaard, die per 1 januari 2022 samen verder gaan als gemeente Dijk en Waard, roepen in het kader van deze stimuleringsbijdrage de ondernemers uit alle sectoren op om samen te werken en in overleg te treden met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is. “Als je iets wilt, verenig je, maak samen een plan en kom naar ons toe.”


Meer weten over het coronasteunfonds van Langedijk en Heerhugowaard en de stimuleringsbijdrage in het bijzonder?


Kijk dan op https://www.heerhugowaard.nl/coronaplein/ondernemers-en-zzpers/steunfonds of https://www.gemeentelangedijk.nl/coronawijzer/ondernemers_en_zzp_ers/Steunfonds