Afbeelding
(Foto: )

30 jaar. Een nieuwe start.

Hiep, hiep, hoera! Het Regio Alkmaar Magazine bestaat 30 jaar. Dan heb je stormen doorstaan, de tand des tijds overleefd. En dat in een wereld waarin de informatiegekte via alle mogelijke media dagelijks als een woeste storm over ons heen waait. Het geheim? Het blad is altijd zichzelf gebleven. Door consequent de spreekbuis te zijn voor ondernemers en bestuurders die de regio Alkmaar willen meenemen in de vaart der volkeren.

Maar hoe mooi dat allemaal ook klinkt, er zijn kwetsbaarheden. Daarom moet je, wanneer je als blad nog eens 30 jaar wilt bestaan, bewegen. Aan blijven haken en open staan voor vernieuwing. Om je heen kijken naar kansrijke samenwerkingen. Je actieradius vergroten. Nog meer in de huid van de ondernemer kruipen. En dat is precies wat er nu gebeurt.


De samenwerking tussen het Regio Alkmaar Magazine (RAM) en Ondernemend Regio Alkmaar (ORA) is daar een mooi eerste resultaat van. ORA heeft het RAM exclusief uitgekozen als een van de speerpunten van hun communicatie. Zij laten zo de stem horen van alle ondernemers in de regio Alkmaar en versterken hiermee, als collectieve belangenbehartiger, de kracht van hun boodschap. Met een speciaal katern in het hart van ons blad spreken zij recht uit hun ondernemershart. Hoe mooi is dat!


Belangrijk is dat het magazine in haar papieren vorm blijft verschijnen. Papier als drager van mooie en altijd weer boeiende ondernemersverhalen. Dat was en blijft de basis. Maar om het hoofd te bieden aan de behoefte van onze lezers het nieuws sneller te ontvangen, komen er diverse online verlengstukken. Zo zal er een e-newsletter worden gelanceerd die in een hogere frequentie verschijnt. Tevens worden social mediakanalen als Facebook en LinkedIn nog actiever ingezet om het contact met de lezers van het blad te versterken.


Hoe symbolisch is daarom het thema van deze editie: Een nieuwe start. Dit jarige blad maakt een nieuwe start. Wethouder Pieter Dijkman kijkt vooruit naar hoe Alkmaar na de coronacrisis weer op een goede en toekomstbestendige wijze kan opstarten. En ik denk dat we met z’n allen hunkeren naar de herstart van ons normale leven. Laat het maar een kickstart worden, want we hebben heel heel heel veel in te halen….


Ik wens u allemaal een mooie herstart toe met ons jarige magazine.