Jacob de Jong (links) en Maurits Otto. "Een bijkomend voordeel voor de klant is dat hij één aanspreekpunt heeft.”
Jacob de Jong (links) en Maurits Otto. "Een bijkomend voordeel voor de klant is dat hij één aanspreekpunt heeft.” (Foto: Vincent de Vries)

Kantoorinrichter Otto’s deelt expertise hybride werken met ondernemers

Algemeen

Het nieuwe werken stelt de werkgever voor nieuwe uitdagingen. Kantoorinrichter Otto’s uit Broek op Langedijk transformeert kantoren in slim functionerende werk- en vergaderplekken. 

Algemeen directeur Jacob de Jong noemt zichzelf gekscherend ‘de koude kant’ van het familiebedrijf Otto’s dat in 1876 werd opgericht. Maar zijn gloedvolle betoog wijst uit dat hij met hart en ziel betrokken is bij de bekende kantoorinrichter uit Broek en Langedijk. Samen met de zoon van de vierde generatie Karel Otto, Maurits Otto, leidt hij het bedrijf dat zijn wortels heeft in Noord-Holland, maar tegenwoordig in de hele Benelux haar klanten bedient. Online én offline. “Karel heeft tot op de laatste dag dat hij hier werkzaam was onze mooie bureaustoelen verkocht, want dat vond hij nu eenmaal het leukste om te doen. Hij is supertrots op wat wij als team hebben neergezet: een organisatie die gespecialiseerd is in slimme oplossingen op het gebied van kantoorinrichting. We werken met de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Wat dat betreft, was Karel al een visionair: in de jaren tachtig voorzag hij de digitale en technologische revolutie. Hij was zijn tijd ver vooruit.”

We werken met de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied 

Flexibel

Otto’s is gespecialiseerd in projectinrichting, kantoorartikelen, kantoormachines en netwerk- en systeembeheer. Jacob: “Met de komst van het nieuwe werken neemt de vraag naar flexibele oplossingen op kantoor toe. We leveren niet alleen kantoorartikelen en kantoormachines aan bedrijven, particulieren, scholen en de overheid, maar we zijn ook een specialist in het bedenken van oplossingen om op een slimme manier om te gaan met de nieuwe manier van werken. Op het moment dat er een nieuw of bestaand kantoorpand moet worden ingericht, kunnen wij met een ondernemer om de tafel zitten. Samen met onze architecten zorgen wij voor een passend ontwerp rekening houdend met de routing, ergonomie, akoestiek en alles wat je maar kunt bedenken. We leveren de spullen, doen de montage en verzorgen desgewenst het onderhoud. Een bijkomend voordeel voor de klant is dat hij één aanspreekpunt heeft.” 

Nieuwe werken

Het nieuwe werken stelt de werkgever voor nieuwe uitdagingen. Jacob geeft een praktijkvoorbeeld: “Stel, je hebt 1000 werknemers en je richt 800 flexwerkplekken in op een groot kantoor dat vier verdiepingen telt. Dat kan prima, maar als iedereen tegelijk komt, heb je natuurlijk een probleem. Wij hebben daarvoor een oplossing. We kunnen de werkplekken namelijk inrichten met slimme software. Via de app kunnen werknemers hun werkplek voor de komende tijd vastleggen. Dan weet je precies waar en welke werkplek je hebt, want die heb je gereserveerd. Hetzelfde geldt voor de vergaderruimtes.” Jacob vervolgt: “Op deze manier zijn er minder werkplekken en minder vierkante meters kantoorruimte nodig. Bovendien: stel dat je constateert dat bijvoorbeeld vrijdags maar 500 werknemers op kantoor aanwezig zijn, dan kun je op één hele verdieping de verwarming en het licht uit doen. Dat is efficiënt, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.”

Wij faciliteren de nieuwe manier van werken

Eerlijk

De organisatie maakt slim gebruik van de eerste verdieping van het eigen pand aan de Broekerwerf. Jacob: “Op de eerste étage hebben we een hub gecreëerd. Daar vind je een aantal door ons ingerichte kantoorruimtes, die zowel als showroom voor onze projectinrichting dienen, als een flexibele werkplek voor bedrijven vormen. Hier vindt een heel mooie uitwisseling van ideeën plaats, worden gezamenlijk oplossingen bedacht en wordt gebruik gemaakt van elkaars netwerk. En dat alles onder het genot van een goeie kop eerlijke koffie.” Jacob wijst op een vloer met twill tapijttegels die gemaakt zijn van gerecyclede garens. “Duurzaam en comfortabel, met een stoere, industriële look”, legt hij uit. Hij vervolgt: “Meubels zijn voorzien van akoestische materialen en de constructie van de glazen wanden en de deuren is nagenoeg geluidsdicht, zodat gesprekken letterlijk tussen vier muren blijven. De ramen zijn voorzien van elektrische screens voor zon- en lichtwering.” Het zijn slimme oplossingen waarover het deskundige team van Otto’s adviseert, vervolgens levert, kan monteren en desgewenst ook in onderhoud kan nemen, waardoor de klant totaal ontzorgd wordt. 

Koninklijk

De kantoorinrichter heeft het predicaat Hofleverancier gekregen. Deze koninklijke onderscheiding wordt toegekend aan bedrijven die minstens honderd jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Ze hoeven niet per se aan het hof te leveren, maar het kan wel. Of Otto’s dat doet, laat Jacob discreet in het midden. Hij lacht: “Iedere klant, en dat zijn er tegenwoordig meer dan 100.000, is bij ons koning.”  


(Foto: vincentdevriesfoto.nl)