Bijdragen aan iemands toekomstdromen
Bijdragen aan iemands toekomstdromen (Foto:aangeleverd)

Gezocht: professionals, uit élk beroep, uit élk vakgebied

Algemeen

Wat is er mooier dan te kunnen bijdragen aan iemands toekomstdromen? Dat kan! Vertel op het Beroepenfeest* enthousiast over jouw beroep en inspireer vmbo-leerlingen. Klikt het? Dan laat je hen jouw beroep ervaren tijdens de Doe Dag. Zo draag jij bij aan de eerste stappen in de levensloopbaan van jongeren. En wie weet maak jij zo kennis met jouw medewerkers van de toekomst. 

(Net)werk voor het leven

Een idee van wat je wilt én een groep mensen die je motiveren, stimuleren en helpen om jouw toekomstdromen waar te maken. Heb jij dat ook gehad? Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar laten we zorgen dat het vanzelfsprekend wordt! Dat doen we met Heerhugowaard On Stage.

Met een loopbaanoriëntatietraject op school, het Beroepenfeest* en de daaropvolgende Doe Dag geven wij vmbo’ers de ruimte om te dromen over hun toekomst, de eerste stappen te zetten in hun loopbaankeuzes én het vormen van een (zakelijk) netwerk. Want in de praktijk blijkt hoe belangrijk dat is.

Het werkt! Ook voor jou

On Stage werkt. Dat blijkt uit de vele positieve ontwikkelingen na eerdere edities in Nederland en in november 2019 ook in Heerhugowaard. Veel leerlingen hebben door On Stage een betere keuze kunnen maken in hun studieloopbaan. Maar On Stage werkt ook voor jou als beroepsbeoefenaar. Je maakt namelijk verbinding met mogelijk nieuwe werknemers of collega’s voor in de (nabije) toekomst. Zo zien we regelmatig leerlingen die een bijbaan krijgen bij de deelnemers van het Beroepenfeest*, er stage gaan lopen, of zelfs in vaste dienst gaan bij deze bedrijven. En vergeet niet dat jij tijdens het Beroepenfeest* ook andere beroepsbeoefenaren uit de regio treft. Echt een win-win situatie dus.

Beroepenfeest op 10 maart 2022

Voorafgaand aan het Beroepenfeest* bereiden de leerlingen zich voor. Onder begeleiding van ouders en mentoren gaan zij aan de slag met hun netwerkvaardigheden en toekomstdromen. Dan zijn ze klaar voor het Beroepenfeest*. Daar gaan zij in gesprek met beroepsbeoefenaren. Op de feestelijk ingerichte locatie ligt de rode loper al klaar. Want de leerlingen worden ontvangen met een applaus. Het beroep staat deze middag centraal in de gesprekken. Wat houdt het vak in? En hoe ziet een werkdag er echt uit? Past dit misschien bij mij? Als het klikt dan worden er visitekaartjes uitgewisseld en een afspraak gemaakt voor de Doe Dag.

Aansluitend op het Beroepenfeest*, is er de mogelijkheid voor de beroepsbeoefenaren om met elkaar een drankje te drinken en na te praten.

Tekst loopt door onder afbeelding

(Foto: aangeleverd)

Doe dag werkbezoeken 24 maart 2022

Op de Doe Dag gaan de jongeren op bezoek bij de beroepsbeoefenaren waar zij een match mee hebben. Het is belangrijk dat ze een zo realistisch mogelijk beeld krijgen van het beroep dat jij uitoefent. Met alleen kijken en luisteren is dat lastig. We vragen je om de jongeren echt iets te laten doen. Het is immers een Doe Dag! Laat hen meelopen, een casus behandelen, een probleem oplossen, een opdracht doen of iets maken. De projectleider van Heerhugowaard On Stage denkt graag met je mee. Op www.onderwijsonstage.nl staan tips en geslaagde Doe Dag-voorbeelden van andere deelnemers.

Jij doet toch ook mee?

Sluit je aan bij de 100 beroepsbeoefenaren die zich al hebben ingeschreven. Om alle leerlingen de aandacht te geven die zij verdienen, is het Beroepenfeest* pas echt geslaagd met 250 deelnemers. Je bent dus niet alleen meer dan welkom, je bent ook meer dan nodig.

Meld je NU aan om tijdens het Beroepenfeest* en Doe Dag in 2022 enthousiast over jouw beroep te vertellen. Dan krijg je regelmatig van ons een update van de stand van zaken en nodigen wij je uit voor een (online) informatiebijeenkomst in februari 2022. 

Vragen? Meteen aanmelden? Kijk dan op www.heerhugowaardonstage.nl. Of neem contact op met de lokale projectleider: Maarten Schotvanger.

Met jouw deelname beteken jij echt iets voor de lokale vmbo leerlingen. Want: ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’

*Mocht het Beroepenfeest door coronamaatregelen niet doorgaan, dan is er Digimatch. Dit online alternatief heeft zijn succes in de praktijk al bewezen, al gaat er natuurlijk niets boven een persoonlijke ontmoeting. 

Afbeelding