V.l.n.r.: Dennis van der Veen, Petra de Ruijter, Wouter Voerman, Patricia Surendonk en Norbert Reijngoud.
V.l.n.r.: Dennis van der Veen, Petra de Ruijter, Wouter Voerman, Patricia Surendonk en Norbert Reijngoud. (Foto: Norbert Reijngoud)

Bedrijfskring Heerhugowaard maakt werk door verbinding

Afgelopen jaar was in veel opzichten een bijzonder jaar. Naast dat we te maken hadden met de geldende coronamaatregelen, kregen ook bijna elke ondernemer en consument met schaarste te maken. Schaarste aan materialen, maar vooral ook aan medewerkers. Iets wat sommigen van ons waarschijnlijk voor het eerst in hun leven meemaakten.

Brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Bedrijfskring Heerhugowaard zet zich in voor een optimaal vestigingsklimaat. Dat doen we aan de hand van drie kernpunten. Eén daarvan is erop gericht om de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen. Met een bloeiend bedrijfsleven en het flink aantal middelbare opleidingen in Heerhugowaard liggen hier veel kansen.  Zeker gezien de mogelijkheden die bijvoorbeeld bij het Horizon college en Espeq worden geboden om scholieren praktijkgericht klaar te stomen voor diverse beroepen.

Mooie loopbaan op fietsafstand

“Wij merken dat jong talent vaak denkt dat je naar Amsterdam of Haarlem moet voor een leuke baan” beweert Norbert Reijngoud. Reijngoud is bestuurslid van de Bedrijfskring Heerhugowaard. Hij spreek uit ervaring; hij ontvangt regelmatig stagiairs en staat zelf ook af en toe voor de klas. “Wij hebben in onze regio genoeg bedrijven met fijne werkplekken, waar je echt aan je carrière kunt werken. Helaas weten bedrijven en scholieren elkaar onvoldoende te vinden. Zonde. Daarom werken wij aan die verbinding.”

Heerhugowaard On-stage

“Die verbinding wordt bijvoorbeeld gemaakt op het Beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage. De Bedrijfskring is dan ook een enthousiast Partner van On Stage.”aldus Reijngoud.   Tijdens het Beroepenfeest maken vmbo-leerlingen kennis met de bedrijven in de regio. Als er een klik is, dan gaan de leerlingen twee dagdelen bij de bedrijven meelopen.  Zo krijgen de leerlingen een beeld van allerlei mooie beroepen én waar die in onze regio te vinden zijn.  Dat wakkert hun toekomstdromen aan en helpt hen bij hun loopbaankeuzes. Bijkomend voordeel: veel van de On Stage leerlingen houdt een (weekend)baantje, stage of uiteindelijk dienstverband over bij de bedrijven die zij ontmoet hebben op het Beroepenfeest. “Daarom roepen wij alle ondernemers op regio Heerhugowaard op om zich aan te melden op https://www.heerhugowaardonstage.nl/aanmelden.” vult Reijngoud aan.

Teacher for one day

Maar er is meer mogelijk om de kloof te slechten. “Heel veel ondernemers zijn trots op wat zij doen en vertellen daar graag over. Dat is vaak waardevolle en inspirerende kennis voor jonge studenten.” zegt Reijngoud. Daarom werken we samen met het Horizon College aan een pool van gastdocenten vanuit de leden van de Bedrijfskring. Een professional komt dan een dag of deel daarvan over zijn of haar expertise vertellen. Reijngoud sluit af; “Als ondernemer hoor je van de studenten ook meteen de laatste trends en komen zij soms met bruikbare oplossingen die je zelf nooit had kunnen verzinnen. Zo wordt de spreekwoordelijke brug ook weer een stukje kleiner”




De bedrijfskring Heerhugowaard is een vereniging voor en door ondernemende leden. Sluit je, net zoals ruim 225 andere leden, ook aan bij deze actieve vereniging via www.bkhhw.nl/lid-worden