Afbeelding

Voorwoord RAM: “Creatieve geesten en een nieuwe look”

Algemeen

Plaatsmaken voor verse krachten. Een wisseling van de wacht. Zo omschreef Maarten Schiphorst - in het laatste voorwoord dat hij voor Regio Alkmaar Magazine op papier zette - de overdracht van het spreekwoordelijke stokje aan zijn opvolger. En die heeft inmiddels plaatsgevonden: vanaf nu mag ik de editorials (en een deel van de artikelen in het magazine) schrijven. Een eervolle taak.

Aangenaam! Ik ben Robin Pusch, Alkmaarse in hart en nieren en sinds januari 2021 ondernemer. Tekstschrijver en marketeer, om precies te zijn. Wat er allemaal al op mijn pad is gekomen in ruim een jaar ondernemerschap, is moeilijk samen te vatten in een paar alinea’s. Maar wat is het een fantastische ‘wereld’ om in terecht te komen.

Zeker in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk; het barst hier van de inspirerende ondernemers. Uiteraard ontmoet ik er steeds meer - en het ene verhaal is nog specialer dan het andere. Luisteren naar wat ondernemers drijft, is en blijft fascinerend. Zo sprak ik voor deze editie met de eigenaren/directeuren van Schuurman Groep, Bregman Bedrijfsmakelaardij, RAADHUIS creative agency en Stedelijk Museum Alkmaar. Wát een rijkdom aan creatieve geesten hebben we in onze regio.

Verder lees je in deze editie van Regio Alkmaar Magazine onder andere een interview met bestuursleden van de gefuseerde bedrijfsverenigingen Heerhugowaard en Langedijk en alles over www.ontdekdijkenwaard.nl, de nieuwe website over wat er in Dijk en Waard te doen is (en volop kansen voor ondernemers biedt).

Na twee roerige jaren waarin de pandemie een groot deel van het dagelijks leven regisseerde, keren we terug naar het ‘normale’ leven. We zijn begonnen aan een jaar waarin bedrijven in alle sectoren (hopelijk) weer kunnen ondernemen zonder rekening te houden met maatregelen. Ook ontmoeten we elkaar weer vaker in het openbaar, wat ongetwijfeld voor schitterende samenwerkingen zorgt.  

En dan nog even dit. Het is je vast niet ontgaan: Regio Alkmaar Magazine heeft een nieuwe look. Strakker, frisser, rustiger. De voltallige redactie en het commerciële team van Rodi Media hoopt dat het in de smaak valt. 

Namens iedereen die aan dit nummer heeft meegewerkt wens ik alle ondernemers een inspirerend, succesvol en gezond jaar toe. Veel leesplezier!  

ROBIN PUSCH