Afbeelding
(Foto: JOHN-VERWEIJ)

Op een gezonde en verantwoorde manier aan je conditie en weerstand werken

Inspanning én ontspanning. Bij Victorie Plaza werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam

Alle mogelijke sporten onder één (groot!) dak en toch je leden het gevoel geven dat dat ze in een intieme, gezellige en laagdrempelige sportschool zijn. Daar zijn ze bij Victorie Plaza aan de Terborchlaan in Alkmaar zeker in geslaagd.

Jong, oud, beginnend sporter of juist bloedfanatiek: iedereen is welkom bij Victorie Plaza. En, misschien nog wel belangrijker: iedereen voélt zich ook welkom. Het sportcentrum oogt ruim, licht en fris. Aan de gezellige bar ontmoeten de leden elkaar onder het genot van een lekker kopje koffie of een gezonde smoothie. “We doen er met het team alles aan om iedereen zich welkom te laten voelen”, zegt marketingmanager Job Jacobs. Op deze goed bereikbare locatie aan de ringweg van Alkmaar staat iedere dag een team gediplomeerde instructeurs en coaches klaar om de leden persoonlijk te begeleiden. Job: “Sporten bij Victorie Plaza is werken aan je totale conditie en je weerstand. Maar we zijn ook de plek voor krachttraining, of revalidatie na een sportblessure.”

Weerstand

Waar de een zich in het zweet werkt tijdens een CrossFit training, liggen een paar honderd meter verder deelnemers aan de yogaklas ontspannen in een Vinyasa Flow op de frisgewassen yoga mat met bijpassende handdoek. Even verderop slaan senioren rustig een balletje over het net in de aangrenzende tennishal. Manager Peter Bolt: “We zijn een familiebedrijf en één van de kenmerken van een familiebedrijf is de grote betrokkenheid en verbondenheid van medewerkers en leiding. Dat voel je ook als je hier binnenkomt.” Hij is blij dat het sportcentrum weer op volle kracht open is. “Uit onderzoek blijkt dat zowel matig als intensief sporten gunstig is voor het functioneren van het immuunsysteem. Sporten bevordert namelijk de bloedsomloop. Als je voldoende beweegt heeft dit een positief effect op je weerstand. Niet alleen dat, maar sporten geeft energie, verlaagt je stressniveau, geeft energie en je wordt er gewoon vrolijk van! Juist in deze tijd is het belangrijk dat er veilig en verantwoord gesport kan worden om je weerbaarheid en vitaliteit een boost te geven”

Rust en ruimte

Een belangrijke plek in de sportschool zijn de welnessruimtes waar yoga wordt gegeven. Hier ‘pak’ je niet even een yogalesje tussendoor (Peter: “Hoewel dat natuurlijk ook altijd kan!”), maar is het aanbod yogalessen vergelijkbaar met dat van een volwaardig yogacentrum. Peter: “Yoga is de perfecte combinatie van beweging en ontspanning. We bieden een ruim aanbod: van de meer klassieke vormen zoals Hatha Yoga en Nidra tot de nieuwere vormen zoals Aerial Yoga. Voor ieder niveau hebben we een passende les.” Een prachtige, ruime en lichte lounge zorgt voor een fijne overgang tussen de yoga ruimte en de drukte van alledag. Peter: “Hier kun je rustig even een kopje biologische theedrinken, voordat je weer aan het werk gaat. Of het is de plek waar je die hectische dag juist ontspannen afsluit. Zo houd je het lichaam en je geest in balans.”

Persoonlijk

Bodypump, HiiT, Steps, (kick)bokstraining, eFitness, LifeStyle Gym, circuittrainingen, kracht- en conditietraingen, spinning, 55+ en tennis: het aanbod op het lesrooster van Victorie Plaza is groot. Job: “We zijn de hele week geopend. Op werkdagen vanaf 8.00 uur ’s morgens en in het weekend vanaf 10 uur ’s morgens. Het aanbod is groot, je kunt altijd sporten op het moment dat het jou uitkomt. En wil je een personal trainer: dan kun je terecht bij onze partner TREE11. Zij stellen een passend persoonlijk trainingsschema op, kunnen voedingsadvies geven en begeleiden jou helemaal om jouw doelen te realiseren.”

En ben je wat minder fanatiek en kijk je liever je favoriete serie op Netflix? Peter lacht: “Ook dat kan op onze fitnessapparatuur! Geen zin om te sporten? Dat krijg je vanzelf wel als je eenmaal de drempel bij ons over bent!

Afbeelding
Afbeelding
Job Jacobs (l) en Peter Bolt.
Afbeelding
Afbeelding