Afbeelding
(Foto: Stek Magazine)

Modemerk Norah verovert winkelstraten vanuit nieuw hoofdkantoor in Alkmaar

Algemeen

Enkele maanden geleden verscheen er een groot, nieuw pand op de Boekelermeer, met in grote letters ‘Norah’ op de gevel. Esmay Schipanski (People and Culture Manager) en Marijke van der Linden (Marketing Director) vertellen over het snelgroeiende damesmodemerk Norah Womenswear en het nieuwe hoofdkantoor in Alkmaar. 

Tekst: Robin Pusch
Foto’s: Stek Magazine

In het hoofdkantoor van Norah merk je direct dat vrouwen er de overhand hebben. Het is een kantoor met een heel open karakter, dankzij het vele glas dat gebruikt is om de ruimtes te creëren. We kunnen alles zien, waaronder de bespreking waarmee een tiental medewerkers de dag begint. Ze stralen passie en doortastendheid uit, net als Marijke en Esmay.

Hoofdkantoor op een A-locatie
“We zijn vanuit Dijk en Waard naar Alkmaar verhuisd om meerdere redenen,” vertelt Marijke. “Norah groeit hard en we hadden behoefte aan meer ruimte in ons hoofdkantoor, dat ook ons distributiecentrum is. Daarnaast was een locatie in het zicht belangrijk. Je ziet ons hoofdkantoor nu aan de rechterkant als je Alkmaar binnenrijdt vanaf de A9. Daarnaast is de locatie ideaal. We zitten pal aan de snelweg, zodat we alle winkels vlot kunnen bevoorraden. In 2014 waren dit er acht, inmiddels heeft Norah ruim 90 winkels - waarvan twee in België. En ruim 700 medewerkers.”

Een merk met een missie
Het wordt snel duidelijk welke koers Norah vaart. Esmay: “Norah gelooft in de kracht van mode en wil uitgroeien tot de grootste winkelketen voor dameskleding in de maten 36 tot 48. De kleding van Norah is voor de meeste vrouwen goed betaalbaar: het is geprijsd in het laag- tot middensegment.”

Norah speelt in op de laatste trends, maar houdt ook van basics en comfort. “We voegen elke week nieuwe items toe aan de collectie, zodat klanten continu kunnen kiezen uit nieuwe mode. In oktober lanceren we onze pink collectie, om in actie te komen voor Pink Ribbon tijdens de borstkankermaand. De collectie bestaat uit zeven toffe roze items en van elk verkocht artikel gaat drie euro naar het goede doel.” 

In de winkels van Norah is iedereen welkom om rustig rond te kijken onder het genot van een kopje koffie. “Een prettige winkelervaring is enorm belangrijk,” legt Marijke uit. “We krijgen veel lovende reacties van het winkelend publiek. Voor de ruim 500.000 vrouwen die groot fan zijn van Norah hebben we een ledenbestand opgezet: Norah & more. Voor de leden organiseren we speciale Vriendinnendagen en bij elke aankoop sparen zij voor vouchers.”

Voor de interne communicatie heeft Norah een app laten ontwikkelen. “Medewerkers kunnen hierin alles vinden over hun roosters, maar ze kunnen ook bevindingen en ideeën delen, wat de saamhorigheid vergroot. Daarnaast ontvangen leidinggevenden dankzij de app een doorlopende stroom aan feedback van alle medewerkers, die zowel op de winkelvloer als op het hoofdkantoor werken,” vertelt Esmay.

Norah is een modemerk met een ambitieuze missie en zeer gepassioneerde medewerkers. Een verrijking voor de Boekelermeer én Alkmaar als geheel.

Afbeelding
Afbeelding