Paul Tijm in Grand Café Klunder
Paul Tijm in Grand Café Klunder (Foto: Ed van de Pol)

“We gaan ervoor, maar blijven met onze voeten in de modder staan” - Henry’s Groep groeit dankzij creativiteit en nuchterheid

Algemeen

Het begon ooit als Henry’s op het Waagplein. Inmiddels is Henry’s Groep een horecabedrijf met meerdere succesvolle restaurants en een uitgebreide catering-tak. Directeur horeca Paul Tijm vertelt over het heden en de toekomst.

Tekst: Robin Pusch
Foto’s: Ed van de Pol

“Onder Henry’s Groep vallen onder andere Grand Café Klunder, Eetcafé Pluim en de horeca van de Hoornse Vaart. We hebben ruim honderd medewerkers en werken nauw samen met Alkmaar Sport, Theater De Vest, de Grote Kerk en Le Champion. Ook doen we veel grote cateringklussen - we merken dat de vraag hiernaar enorm is,” aldus Paul. 

Catering door het hele land
Henry’s verzorgde onlangs de catering voor de Dam tot Dam wandeltocht van Pink Ribbon. “Daar deden 15.000 wandelaars aan mee. Koffie zetten voor iedereen, binnen een uur - hoe regel je dat? En ook bij alle posten onderweg moest een natje en een droogje beschikbaar zijn. Dat zijn logistiek zeer uitdagende projecten. En het lukt ons altijd om dat als team waar te maken.” Paul vertelt dat Henry’s Groep genoeg personeel heeft dat overal inzetbaar is, en de afwisseling uitdagend vindt. “In principe heeft elke medewerker diens ‘basis’ bij een van onze bedrijven, maar het zou kunnen dat zij in een week een paar dagen bij Klunder werken, op donderdag een zakelijke lunch regelen in de Grote Kerk en in het weekend een groot (sport)evenement draaien.” 

Groeien met je voeten in de modder
Henry’s Groep zit nu in een uitdagende transitie. “Als directeur horeca regel ik met name veel achter de schermen, maar ik blijf ook op de vloer werken. Tijdens de Dam tot Dam wandeltocht heb ik geholpen met koffie schenken en ik probeer in al onze restaurants af en toe mee te draaien. Zo ervaar ik het zelf als er dingen zijn die we kunnen verbeteren. De eigenaren van Henry’s Groep (Peter Visser en Walter van Westbroek) en ik als directeur horeca vinden het heel belangrijk om met onze voeten in de modder te blijven staan. We groeien hard en gaan er honderd procent voor, maar blijven nuchter.” 

Grand Café Klunder: geliefd (theater)restaurant
Het bekendste restaurant van Henry’s Groep is Grand Café Klunder. “Qua waardering staat het inmiddels in de top vijf van theaterrestaurants in Nederland,” glundert Paul. “Bezoekers komen graag een hapje bij ons eten voor hun voorstelling, of een borrel doen na afloop. Ook voor zaalverhuur op de bovenverdieping van De Vest en (zakelijke) evenementen in de Grote Kerk - de huiskamer van Alkmaar - regelen wij bijna altijd de horeca. Ze weten inmiddels dat ze op ons kunnen bouwen.” 

Ruimte voor een frisse blik en creativiteit
Qua keuken houdt Henry’s Groep in alle restaurants rekening met hedendaagse wensen. “We hebben altijd vegetarische en vegan opties op de kaart. Onze - vaak jonge - bedrijfsleiders kijken met een frisse blik naar horeca. Zij weten precies wat er speelt, dus ik ga graag mee in hun denkwijze. Uiteraard blijven we altijd waarde hechten aan ‘ouderwetse’ gastvrijheid.” Henry’s Groep is de afgelopen jaren goed doorgekomen. “Tijdens lockdowns stopten we onze energie in dingen die we wél konden doen. Zo maakten we van Pluim een winkel en ging onze SRV-wagen rijden. Die werd zó goed ontvangen, dat de wagen nog steeds dagelijks rondrijdt. Wij laten graag onze creativiteit de vrije loop. Dat is tekenend voor Henry’s Groep.”

Grand Café Klunder