Alex Sijm heeft zin in het theatercollege. Het is de aftrap voor meer events.
Alex Sijm heeft zin in het theatercollege. Het is de aftrap voor meer events. (Foto: Ed van de Pol)

Theatercollege vol inspiratie en positiviteit

Algemeen

Hebben we de lockdowns met winkel- en horecasluitingen nog maar net achter de rug, worden we geconfronteerd met personeelstekorten, prijsstijgingen en wie weet wat nog meer als de oorlog in Oekraïne aanhoudt. Is ondernemen dan nog wel leuk? Je zou er bijna aan gaan twijfelen. Maar niet als je Alex Sijm heet. De in veerkracht en creativiteit gespecialiseerde spreker en motivatietrainer uit Broek op Langedijk ziet altijd de zonzijde van het leven en zeker ook van het ondernemerschap. En dat laatste mag best even worden benadrukt. Daarom biedt hij op dinsdag 15 november namens zijn bedrijf Motivents een inspirerend en vrolijk stemmend theatercollege in theater Cool in Heerhugowaard. Een spectaculair en bruisend event met gelouterde sprekers, een optreden van Karin Bloemen en dansacts van topniveau. Kortom: hoog tijd voor positiviteit!

Tekst: Marcel van Stigt
Fotografie: Ed van de Pol, Bastiaan van Musscher

Ondernemen is dromen waarmaken, maar ook oplopen tegen obstakels, daar valt niet aan te ontkomen. Maar het draait dan juist om ‘dealen met de shit’ en er met plezier weer tegenaan gaan. Alex Sijm weet het uit eigen ervaring. Als kind al heeft hij zich het vallen en opstaan eigen gemaakt. Noodgedwongen. Want hij is geboren met een spierziekte, die de kracht uit zijn benen haalt en normaal lopen onmogelijk maakt. Daar diende hij zijn leven constant op aan te passen – en zo is het nog steeds. Met dank aan een enorme veerkracht en creativiteit lukt hem dat. Veerkracht en creativiteit waarop hij met hetzelfde succes een beroep doet als er op het ondernemerspad obstakels opdoemen en deze moeten worden overwonnen. 

Twintig jaar heeft Alex Sijm een droom geleefd die hij op jonge leeftijd al koesterde: circusdirecteur worden. Zijn ziekte én bezwaren van de buitenwacht ten spijt heeft hij die droom waargemaakt. Totdat hij in 2020 besloot zijn succesvolle circusbedrijf te verkopen en zich te storten op het motiveren en inspireren van ondernemers. Inmiddels werkt hij exclusief voor Speakers Academy. Een agentschap waarbij bekende en toonaangevende sprekers zijn aangesloten. “Ik vertel mijn levensverhaal aan grote bedrijven en ondernemers en koppel dat aan een bepaald thema.” 

Positief tegengeluid
Alex Sijm omschrijft zichzelf als een creatief persoon, bij wie constant ideeën opborrelen als bubbels in een glas champagne. En juist in deze tijd vol belemmeringen – lockdown, prijsverhogingen en personeelstekorten – wil hij een positief tegengeluid laten weerklinken. Een inspirerend event voor ondernemers, niet geheel toevallig tijdens de Week van de Ondernemer.

“Nu niet weer in Amsterdam, maar in de kop van Noord-Holland, in theater Cool in Heerhugowaard. Een cadeautje voor jezelf als ondernemer. Als ondernemer moet je immers tien ballen in de lucht houden, zorgen voor je personeel en aan klantenbinding doen. En er heerst nu veel onrust en onzekerheid. Maar ondernemen, met al zijn uitdagingen, is een feestje. Dat wil ik met het event benadrukken. Mijn doel is dat ondernemers het plezier vinden of hervinden. Het draait nu even om jou.” 

Enorme beleving
Het Motivents Theatercollege belooft volgens Alex Sijm een enorme beleving te worden. Alleen al vanwege de sprekers die hun verhaal komen vertellen. Naast de organisator zelf zijn ook dat absolute toppers: Annemarie van Gaal, Eva Brouwer en Jos Burgers.

Annemarie van Gaal gaat het hebben over ondernemerschap. Zelf schopte ze het van alleenstaande moeder tot een van de succesvolste en bekendste zakenvrouwen van Nederland. In de jaren negentig stond ze aan de basis van een mediabedrijf dat binnen vijf jaar groeide naar zevenhonderd werknemers en twintig kranten- en tijdschriftentitels. 

Jos Burgers geeft per jaar zo’n honderdvijftig presentaties, seminars en workshops. Als expert in klantgerichtheid en marketing houdt hij zijn publiek een spiegel voor. Met als doel mensen anders te laten kijken naar hun bedrijf, klanten en collega’s. Een fijne dosis humor zorgt dat de aandacht geen moment verslapt. 

Eva Brouwer spreekt over personal branding. Hoe presenteer je jezelf zo dat iedereen aan je lippen hangt en meteen begrijpt waar het over gaat, ook op social media? Met haar bedrijf Pak je Podium helpt ze ondernemers aan een veel pakkender verhaal, dat comfortabeler voelt en beter blijft hangen. 

Meer dan sprekers
Het publiek krijgt meer te zien dan alleen de vier sprekers. Zoals je dat van een voormalige circusdirecteur mag verwachten, en sowieso als je Alex Sijm kent, krijgt het event nog meer body met dansacts van topniveau en een optreden van Karin Bloemen.

“We zorgen echt voor een beleving”, benadrukt Sijm. “Bij de opening denk je: o, wat krijgen we nu!? En na afloop gaat iedereen naar huis met het gevoel: wat mooi om ondernemer te zijn. Bij dit theatercollege blijft het niet. Het is de aftrap voor meer events en trainingen, zoals de Motivents Masterclass in maart en april 2023.” 

Boek je ticket!
Maar nu eerst het Motivents Theatercollege op dinsdag 15 november in Heerhugowaard. De bestellingen stromen al binnen, dus wees er snel bij. Boek je ticket via www.motivents.nl.

Jos Burgers.
Annemarie van Gaal.
Eva Brouwer.